mari написав:Наразі паряться тільки лікарі. Дуже серйозно! 2 роддом має останнє місце по вакцинаціях. :( Минулого тижня НАМ оголосили!!!!!!!!!!!
Уявити можете тиск? Краще вам не знати!
Тому всі мовчать: і лікарі державних закладів і школи материнства. Хоч наша завжди давала вибір. От я особисто ж писала і завжди кажу, що не проти усіх прививок! Та й кожна людина має зробити лише власний вибір! І тільки на себе взяти відповідальність і молитись до Бога!
Але на жаль маємо неодноразовий приклад того, що жінка не каже що це її вибір / а каже-ТО МЕНІ ТАК В ШКОЛІ МАТЕРИНСТВА КАЗАЛИ НЕ РОБИТИ!!!! брехня!!! Ми ніколи так не кажемо!Не переношу таких дурних мам :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Коли я ходила в школу материнства, то сама своїми вимитими вухами чула відповідь Іванни стосовно прививок: " На рахунок прививок вам краще радитися з педіатром та імунологом." НІХТО в школі материнства не казав робити чи не робити прививки.
Щодо мене, то якби мене спитали, чому я проти прививок, то вислухали б цілу лекцію чому і чим я керуюся, а не посилання на когось.
Блін, мене саму таке нервує. Як не крути: зробиш ти прививку дитині чи не зробиш відповідальність за наслідки все одно на тобі. Не на лікареві, не на ВОЗ, не на МОЗ, не на школі материнства, а на тобі одній. У ВОЗ І МОЗ свої цілі - прибуток. У лікарів - накази й протоколи. А в нас найдорожче - наші діти. Тому за свої рішення ми самі відповідаємо.
Я просто звірію, коли чую від деяких мам отаке: "Поговорю з тими хто проти прививки і я вже проти, а поговорю з тими, хто за, і збираюся робити." Чула в нашому дворі таке.
Або в парку:
- Пішли доця, хай тебе кольнуть.
Це було під вечір, після спілкування дитини з двома засопляними карапузами. І пішли хай тебе кольнуть, так наче, пішли кашку поїмо ....
Ну і шо, що на ніч. Авось пронесе і ніяких реакцій. Ну і шо, що карапузи сопливі - авось пронесе. Ну і шо, шо ніяких аналізів не зроблено - авось пронесе. Тільки щось забагато авось... По теорії ймовірності може й не пронести.
Нє..я певно якась надто емоційна, але мене таке відношення просто вбиває.
Якщо вже й робити прививки, то з розумом, блін.