Глобальні оголошення!



Кулінарна естафета. Батл. Голосування!

Наші конкурси, голосування, визначення переможців

Re: Кулінарна естафета. Етап 6. Голосування!

Повідомлення Поштарик » 13 липня 2013, 19:37

Liljondr


Слоєний торт "Літня насолода "


Зображення

Інгрідієнти:
1 упаковка готового листкового тіста (500 г)
1 банка згущеного молока (380 г)
200 мл жирних вершків (33%)
2 склянки свіжої чорниці (1 склянка = 200 мл)
1 склянка свіжої малини (110-130 г)

Спосіб приготування:
Духовку розігрійте до 180С.
Кожен лист тіста розкачайте до 2 мм в товщину. Розріжте листи на 4 рівних квадрата. Деко застелити папером для випічки. Випікайте пласти тіста по черзі. Кожен - протягом 7-10 хвилин.
При випічці пласти тіста добре піднімуться. При бажанні розділіть кожен з них ще на 2 частини. Так торт швидше просочиться кремом.
Охолодіть вершки і збийте їх до стану густої сметани. Потім, продовжуючи збивати, поступово введіть згущене молоко.
Перший корж викладіть на тарілку і змастіть кремом (всі кількість крему розділіть на стільки ж частин, скільки у вас вийшло коржів). Поверх крему викладіть невелика кількість чорниці, розподіливши ягоду по всьому коржу. Накрийте зверху другим коржем, змастіть його кремом і викладіть на нього малину. Чергуйте шари, поки не закінчаться всі коржі. Верхній корж тіста рясно змастіть кремом. Постарайтеся змастити кремом і боки торта.
Якщо при випіканні або нарізці коржів у вас залишилося трохи тесту, подрібніть залишки ножем і обсипте ними торт.
Поставте торт в холодильник на 4-5 годин, щоб всі коржі добре просочилися кремом і ароматом свіжих ягід.

Особисті відхилення:
- ягід пішло менше
- вершки купувала в магазині. Можливо через те і не збилися. Тому я додала 23г кукурудзяного крохмалу, який можна також замінити і картопляним (=2-3 пачки загущувача для сметани).

Дякую!!

| +
Зображення
Зображення
Зображення
Поштарик Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 659
З нами з: 16 квітня 2010, 10:50
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 30 раз.
Подякували: 5760 раз.
Діти: Всі учасники форуму))))

Re: Кулінарна естафета. Етап 6. Голосування!

Повідомлення Поштарик » 13 липня 2013, 20:57

Галина


Парфе з чорницею


Зображення

Парфе - надзвичайно ніжний французький десерт, дещо схожий на морозиво.
Для його приготування нам знадобиться:
2 яйця
140 гр цукру
250 гр вершків
200 гр чорниці.

Відділити жовтки від білків. Білки збити з половиною цукру в густий крем.
Жовтки розтерти з цукром, щоб розчинився цукор.
Чорницю промити, просушити і збити блендером в пюре.
Обережно перемішати усі інгредієнти, викласти у форму і поставити в морозильну камеру на 5 годин.
Готове парфе можна полити збитими вершками, а можна просто витягти з морозилки і насолодитися смачним прохолодним десертом у літню спеку.

| +
Зображення
Зображення
Поштарик Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 659
З нами з: 16 квітня 2010, 10:50
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 30 раз.
Подякували: 5760 раз.
Діти: Всі учасники форуму))))

Re: Кулінарна естафета. Етап 6. Голосування!

Повідомлення Поштарик » 13 липня 2013, 20:57

mariana


Торт "Чорнична спокуса"


Зображення

ТІСТО:
3 яйця
3 ст.л цукру
1 ст.л какао
3 ст.л борошна
1 ч.л порошку до печива
ЧОРНИЧНИЙ МУС:
2 склянки чорниць
1/2 скл цукру
100 гр масла
1 скл. сухого молока
200 гр натурального йогурта
100 гр кисломолочного сиру
20 гр желатину
КРЕМ З МАСКАРПОНЕ:
250 гр маскарпоне
2 ст. л цукрової пудри
1 ст. чорниць
склянка 250 мл, форма - 24 см в діаметрі

Готуемо корж: яцйя збиваємо з цукром до утворення пишної густої маси, додаэмо борошно, какао, порошок для випічки та акуратно вимішуємо. Випікаємо при темп.180 гр 25-30 хв. Остужуємо корж та розрізаємо на 2 частини.

Готуємо чорничний мус:
блендером збиваємо чорниці, додаємо йогурт, сир, сухе молоко та ретельно ще раз збиваємо. М"яке масло збиваємо з цукром до розчинення цукру і до утворення пухкої маси,, додаємо до чорничної маси та ретельно вимішуємо. Желатина заливаємо 1/3 скл. гарячої води, розмішуємо до повного його розчинення, додаємо до чорничного мусу та добре збиваємо блендером.
Одну частину коржа викладаємо в тортівницю, виливаємо чорничний мус та накриваємо другою частиною коржа. Ставимо в холодильник на 2-3 години.
Готуємо крем з маскарпоне: пачку маскарпоне збиваємо з цукровою пудрою, викладаємо на верх торта. Зверху по крему викладаємо 1 скл. чорниць. залишаємо в холодильнику ще на 1-2 години.
Зображення
Поштарик Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 659
З нами з: 16 квітня 2010, 10:50
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 30 раз.
Подякували: 5760 раз.
Діти: Всі учасники форуму))))

Re: Кулінарна естафета. Етап 6. Голосування!

Повідомлення Поштарик » 16 липня 2013, 18:02

Голосування в 6 етапі зупинено!!!
Турнірна таблиця в першому пості теми !
Вітаємо переможців - mariana і kskz які набрали по 21 балу :clapping: :clapping: :clapping:
Як заохочувальний приз вони отримають подарунки від нашого спонсора Huggies

Дякуємо усім учасникам, які надіслали нам свої "фіолетові шедеври"!!! ви усі неперевершені :love: :clapping: :aplo:

Не було враховано голоси двох учасниць, які не мають достатньої кількості повідомлень (ІВАНОЧКА, sv-ls)
Зображення
Поштарик Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 659
З нами з: 16 квітня 2010, 10:50
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 30 раз.
Подякували: 5760 раз.
Діти: Всі учасники форуму))))

Re: Кулінарна естафета. Етап 6. Голосування!

Повідомлення гра з вогнем » 16 липня 2013, 18:08

і я вітаю! дуже хтіла шоб перемогли два рецепти)))
гра з вогнем Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 6099
З нами з: 23 листопада 2009, 17:43
Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 3057 раз.
Подякували: 4232 раз.

Re: Кулінарна естафета. Етап 6. Голосування!

Повідомлення Поштарик » 21 липня 2013, 17:28

Шавновні форумчаночки! сьогодні роботи приймаються до 20 00, тоді ж буде виставлене голосування :wink:
Зображення
Поштарик Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 659
З нами з: 16 квітня 2010, 10:50
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 30 раз.
Подякували: 5760 раз.
Діти: Всі учасники форуму))))

Кулінарна естафета. Етап 7.

Повідомлення Поштарик » 21 липня 2013, 19:31

Інгредієнтом 7 етапу була рибка! На ваш розсуд смакота приготована нашими учасницями. Підтримайте їх :love: :clapping:

Голосування закінчиться 23 липня о 18.00
Зображення
Поштарик Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 659
З нами з: 16 квітня 2010, 10:50
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 30 раз.
Подякували: 5760 раз.
Діти: Всі учасники форуму))))

Re: Кулінарна естафета. Етап 7.

Повідомлення Поштарик » 21 липня 2013, 19:36

Kskz


Лазанья з сьомгою та овочами

Зображення

Інгредієнти:
Для соуса бешамель:
60 гр масла
70 гр муки
1 л молока
сіль, перець

Начинка:
500 гр філе сьомги (або форелі)
150 гр стручкової фасолі
150 гр броколі
100 гр шпинату
3 зубці часнику
12 листів для лазаньї (215 гр у мене)
100 гр сиру (у мене напівтвердий)

Приготування:
1. Приготувати соус бешамель: масло кинути в кастрюлю, розтопити на мал. вогні, добавити муку, перемішати. Влити молоко, перемішати
і на середньому вогні довести до кипіння, постійно помішуючи. Посолити по смаку, поперчити. Забрати з вогню, накрити кришкою, відкласти в сторону.
2. Рибу промити, забрати кісточки (якщо є), зняти шкірку. Порізати на кусочки.
3. Стручкову фасоль відварити до напівготовності.
4. Броколі відварити 2 хв. Поділити на невеликі суцвіття.
5. Шпинат залити окропом, потримати 1 хв і відкинути на друшлак. Віджати, нарізати ножем. Часник дрібно порізати або витиснути і добавити до шпинату.
6. Збір лазаньї.
Форма потрібна прямокутна, так щоб листи туди влізались. У мене по 2 шт, всього получилось 6 рядів.
Послідовність така:
соус, лист, соус, фасоля. Зверху другий лист і знову соус, далі риба. І так розрахувати начинку та соус, щоб хватило на решту листів.
Перші 20 хв випікати при 180С, далі посипати сиром, температуру зменшити до 160С і випікати ще 20-25хв.
Дати постояти хвилин 15 і тільки тоді різати на порційні кусочки.
Смачного!

| +
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Поштарик Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 659
З нами з: 16 квітня 2010, 10:50
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 30 раз.
Подякували: 5760 раз.
Діти: Всі учасники форуму))))

Re: Кулінарна естафета. Етап 7.

Повідомлення Поштарик » 21 липня 2013, 19:39

TaniaPicaSSo


Скумбрія печена з овочами та базиліком

Зображення


Беремо сиру скумбрію, випотрошуємо, розрізаємо по хребту і "розкриваємо" її. Натираємо спеціями, солимо, притрушуємо зверху листям базиліку та кропом і даємо так постояти пару годин.
На бляшку наливаємо трошки олії (лиш так щоб змастити дно), викладаємо скумбрію, збоку кладемо овочі (помідори, перець, цибулю), і ставимо в духовку на 40 хв при 220 °С. Потім спечену зелень викидаємо, і перед подачею притрушуєм свіжою. Поливаємо рибу лимонним соком і готово!
Зображення
Поштарик Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 659
З нами з: 16 квітня 2010, 10:50
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 30 раз.
Подякували: 5760 раз.
Діти: Всі учасники форуму))))

Re: Кулінарна естафета. Етап 7.

Повідомлення Поштарик » 21 липня 2013, 19:43

irinka


Риба запечена з овочами

Зображення


Інгредінти:
-картопля 5-6 шт.
-морква 1 шт.
-цибуля 2 шт.
-філе риби 1 кг, можна брати яке більше смакує (я використовувала філе пангасіуса)
-помідори 2-3 шт.
-сметана або вершки 200 г
-кріп 1 пучок
-сир твердий 300 г
-сіль, перець, спеції до риби.

Філе риби попередньо порізати на шматочки і замаринувати. Залишити на 30 хв.
Картоплю почистити, порізати кружальцями приблизно 1 см завтовшки ,
додати сіль, перець і викласти на форму. Моркву потерти на грубій тертці, цибулю порізати півкільцями.
Моркву і цибулю викласти зверху на картоплю, тоді поскладати шматочки риби,
змастити сметаною і посипати подрібненою зеленню кропу. Після того викладати шар помідорів
(з помідорів зняти шкірку і порізати півкільцями) і порізаний шматочками сир.
Запікати в духовці при температурі 190-200 градусів приблизно 45-50 хв.
Готову страву прикрасити лимоном і зеленню. Смачного!

| +
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Поштарик Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 659
З нами з: 16 квітня 2010, 10:50
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 30 раз.
Подякували: 5760 раз.
Діти: Всі учасники форуму))))

Поперед.Далі

Повернутись до Конкурси



Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей

cron