Liljondr
Слоєний торт "Літня насолода "

Інгрідієнти:
1 упаковка готового листкового тіста (500 г)
1 банка згущеного молока (380 г)
200 мл жирних вершків (33%)
2 склянки свіжої чорниці (1 склянка = 200 мл)
1 склянка свіжої малини (110-130 г)
Спосіб приготування:
Духовку розігрійте до 180С.
Кожен лист тіста розкачайте до 2 мм в товщину. Розріжте листи на 4 рівних квадрата. Деко застелити папером для випічки. Випікайте пласти тіста по черзі. Кожен - протягом 7-10 хвилин.
При випічці пласти тіста добре піднімуться. При бажанні розділіть кожен з них ще на 2 частини. Так торт швидше просочиться кремом.
Охолодіть вершки і збийте їх до стану густої сметани. Потім, продовжуючи збивати, поступово введіть згущене молоко.
Перший корж викладіть на тарілку і змастіть кремом (всі кількість крему розділіть на стільки ж частин, скільки у вас вийшло коржів). Поверх крему викладіть невелика кількість чорниці, розподіливши ягоду по всьому коржу. Накрийте зверху другим коржем, змастіть його кремом і викладіть на нього малину. Чергуйте шари, поки не закінчаться всі коржі. Верхній корж тіста рясно змастіть кремом. Постарайтеся змастити кремом і боки торта.
Якщо при випіканні або нарізці коржів у вас залишилося трохи тесту, подрібніть залишки ножем і обсипте ними торт.
Поставте торт в холодильник на 4-5 годин, щоб всі коржі добре просочилися кремом і ароматом свіжих ягід.
Особисті відхилення:
- ягід пішло менше
- вершки купувала в магазині. Можливо через те і не збилися. Тому я додала 23г кукурудзяного крохмалу, який можна також замінити і картопляним (=2-3 пачки загущувача для сметани).
Дякую!!
- | +