kskz
Торт-мус із чорницею
Інгредієнти:Бісквіт:5 яєць
125 гр цукру
125 гр муки
1 ст.л. какао
1/2 ч.л. соди
Пропитка:любий сироп (цукор, варення) розбавлений наполовину з водою 50 мл
Мус:400 гр чорниць
250 гр сира Маскарпоне
100 гр цукру
15 гр желатину
Шоколадний ганаш:130 гр чорного шоколаду
90 гр вершків (у мене нежирна сметана)
чорниця, щоб прикрасити зверху
Приготування:1. Духовку розігріти до 180С. Для бісквіта збити яйця з цукром до гарної пухнастої масси, хвилин 10 міксером.
Добавити просіяну муку, какао та соду. Акуратно перемішати лопаткою. Квадратну або прямокутну форму змастити олією, вистелити пергаментом і вилити тісто. Випікати 20-30 хв (готовність провірити зубочисткою). Підшукати форму для торта, квадратну або прямокутну, тільки десь меншу в 2-2,5 рази від форми для випікання.
2. Для мусу: З чорниць зробити пюре, добавити цукор, вимішати. Маскарпоне перемішати ложкою із чорницею. Желатин замочити в маленькій кількості води (у мене 3 ст.л.), прогріти, щоб він повністю розчинився і добавити до чорнично-сирної масси. Розмішати. Можна поставити в холодильник на 1 годину.
3. Дати бісквіту остигнути, сухі краї обрізати, бісквіт розрізати повздовж на 2 коржі, ті в свою чергу на боковинки для нашого торта (це вже індивідуально дивитись по своїй формочці) Головне щоб не бракнуло, а обрізки можна з"їсти з чаєм:)
4. Щоб точно витягнулось, можна формочку застелити харчовою плівкою. Я не застеляла. Зробити коробочку, стараємось максимально щільно.
Промастити пропиткою, у мене десь 50 мл було.
Вилити крем, якщо трохи витече між боковинок - не страшно, потім все зверху покриється шоколадом.
5. Поставити в морозілку на 2-3 години.
6. Зробити шоколадний ганаш: для цього в кастрюлі прогріти вершки, виключити вогонь і добавити кусочки шоколаду, розмішати до гладкої масси.
7. Витягнути торт із морозілки (заглянути чи точно він застиг), акуратно перевернути. Зверху лопаткою змастити шоколадом, прикрасити чорницями і поставити в холодильник на 1 год мінімум.
8. Різати торт зручно так: гострий великий ніж ставимо під гарячу воду на пару секунд, витирамо серветкою і зразу ж ріжемо на порційний кусок.
Смачного!
- | +