Глобальні оголошення!

Чи можливо заробити на житло самостійно?

Re: Життя з батьками і окремо - що краще?

Повідомлення Касівочка » 09 липня 2013, 12:01

Shalimar написав:каких усилий это стоит родителям (по закордонах, напр). И как хватает совести великовозрастным детям принимать такую помощь.

Після спільно прийнятого рішення, що пора бути самостійнішими (не хочемо жити у батьків, висіти в них на шиї, не хочемо все життя чи майже все знімати чуже житло, хочемо самі чогось добитись, в кінці-кінців, хочемо дати щось більше, ніж ми мали нашим дітям), мій чоловік вже майже 2 роки САМ "гризе землю" і горбатиться закордоном. Тільки Бог, він і я знаємо, яких зусиль йому це коштувало - відірватись від сім'ї і поїхати на чужину за куском хліба, не доїдати там, спати по гаражах на підлозі, працювати БЕЗ вихідних по 12-13 годин, заробити з того всього там таку заразу, як псоріаз, поїхати, коли твоя менша донечка тільки народилась, а старша починає вже все розуміти, і постійно сумує за татком, питає, чому у всіх діток є татко біля них, гуляє з ними, а у неї немає тата поруч, і ми постійно самі.. Він пропустив все - першу усмішку, перші агукання, перші зуби, не бачив, як дитина сіла, пішла, пропустив моменти, коли вона почала говорити. Він не бачить, як старша донечка малює картину сім'ї, де є мама, вона, сестричка і ТАТО, але тато не десь там, далеко, а тут, біля них, на картинці. Він пропускає всі виступи в садочку, всі нові звершення і успіхи наших чудів, але я дуууже сподіваюсь, що ці всі зусилля не даремні, що колись-таки ми будемо всі разом, в СВОЇЙ хаті, і що діти будуть це цінувати.
П.С. Мій тато 2 тижні тому теж поїхав закордон, щоб нам допомогти, бо видна реальна картина, що самому прогодувати сім'ю і заробити на житло - НЕРЕАЛЬНО, або доведеться дууууже довго нам бути без тата, і повірте, нам з чоловіком хватило совісті прийняти таку допомогу від тата і від мами, і за це рішення ми їх ще більше поважаємо, хоч довго відмовляли його не їхати (тату 47, не на пенсії), але таке життя, мусимо чимось жертвувати, щоб чогось досягти..

Shalimar написав:
Natalinda написав:Непевно причиною є не лише відсутність самостійності а й щос інше.

и что же это? какое оправдание?

Така країна, точніше, така влада, такі "люди" при владі, і такі не стабільні закони. Молода сім'я в нас немає можливості купити чи взяти в кредит на нормальних умовах житло, хіба дійсно одружуватись, дітей довго не заводити і відразу їхати обидвом закордон заробляти на квартиру (ладно ше би в нас програма доступне житло дійсно нормально діяла - так таке молодіжне кредитування частенько закривають, держава не в силі платити за всіх 13%, бажаючих мяко сказати не мало, тоді оплачуєш сам не 3% від вартості житла, а всі 16%), в той час, як в Німеччині житло під 3% кредит реально взяти.
Касівочка Офлайн

Впевнено спілкуюся

Нагороди: 2
випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1)
Дякував (ла): 174 раз.
Подякували: 224 раз.
Діти: Дві доцьки

Повідомлення Alisa » 09 липня 2013, 13:33

Shalimar написав:и что же это? какое оправдание?"не те времена"?

Нормальне виправдання.
В недалекому радянському минулому держава, підприємства надавали людям житло.
Зображення
Alisa Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1395 раз.
Подякували: 1354 раз.
Діти: синуля

Повідомлення Shalimar » 09 липня 2013, 19:01

Золота Осінь написав:Ми просто спілкуємось про ті сім"ї, яким допомогли батьки.

Нет. Лично я - просто - спилкуюсь в ключе "живемо з батьками + адже в наш час так важко самим здобути власне житло + це треба шоб батьки йихали закордон и допомагали".
Золота Осінь написав:І думаю, що смислом нашого життя не є "рвати жопу на флаг щоб стати фінаносово незалежною".

Ну тогда, чтобы жопа не пострадала, можно оставаться жить с родителями, и думать о смысле жизни
«…и вот когда попросили принести самое прекрасное из того, что есть на всем белом свете, ворона принесла свое дитя…»
Shalimar Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
акула пера (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 715 раз.
Подякували: 1892 раз.
Діти: Gent

Повідомлення Shalimar » 09 липня 2013, 19:11

Касівочка написав: і за це рішення ми їх ще більше поважаємо, хоч довго відмовляли його не їхати (тату 47, не на пенсії), але таке життя, мусимо чимось жертвувати, щоб чогось досягти..

и Вы решили пожертвовать еще и родительскими отношениями, а также папиным здоровьем :clapping: ....................
Странно, да, я своих родителей люблю и уважаю независимо от их подарков и помощи мне
И неуважала бы себя, если бы приняла такую жертву.
«…и вот когда попросили принести самое прекрасное из того, что есть на всем белом свете, ворона принесла свое дитя…»
Shalimar Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
акула пера (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 715 раз.
Подякували: 1892 раз.
Діти: Gent

Повідомлення Marichka » 09 липня 2013, 20:31

Шалімар,по твоїх словах,виглядає все так чудово,бо твій чоловік може оплатити вам проживання в найманій квартирі і ви дуже незалежні від батьків.Як на мене,так ціле життя не може тривати.Я б потіснилася з батьками,щоб все таки купити щось своє.Отакому чоловіку хвала,який міг би зекономити,трохи пожити скромніше,але купити хоч якесь житло!!!
Зображення
Marichka Офлайн

Я тут живу

випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2032 раз.
Подякували: 1655 раз.
Діти: Ліля 6.06.2010
Тадей 3.07.2013

Повідомлення Касівочка » 09 липня 2013, 22:07

Shalimar написав:и Вы решили пожертвовать еще и родительскими отношениями, а также папиным здоровьем :clapping: ....................
Странно, да, я своих родителей люблю и уважаю независимо от их подарков и помощи мне
И неуважала бы себя, если бы приняла такую жертву.

Ну, по-перше, батьківськими відносинами ми не пожертвували, так як по своїх причинах вони зараз не разом, і навіть якщо було б все добре, стримати мого батька було б важко, так як він притримується думки, що тато повинен бути біля дружини та дітей, а не закордоном, і був категорично проти, щоб мій муж їхав. По-друге, робота не дуже важка, тому здоров'я теж в жертву в даному випадку не приноситься.
По-третє, я своїх батьків також люблю і поважаю, і не за "баночку варення" чи за матеріальну допомогу, але від таких і подібних вчинків саме ЗАРАДИ СІМ'Ї повага до них лише збільшується. Ну і цю так звану "жертву" я прийняла не заради себе, а заради дітей, і пожертвували в цій ситуації ми лише дітьми, позбавивши їх можливості зростати в дійсно повноцінній сім'ї. Нічого настільки страшного, щоб АЖ перестати себе поважати тут не бачу - я вважаю, що ми не "доїмо" батьків, і не лежимо на дивані, філософствуючи про важке життя тим часом, як батьки нам навіть на буханку хліба заробляють чи на те, щоб ту саму квартиру знімати - ні, ми це все можемо самі, ТУТ, але мова саме про те, щоб ЗАРОБИТИ НА ХАТУ - тут вже потрібна чиясь допомога або час на самостійне заробляння, а вдвох це легше і набагато швидше зробити. Не поважала би себе, якби ми нічого не робили, а нам все подавали.
Доречі, не хочу заглядати вперед, і не знаю, як там буде, але якби так склалось, що не дай Бог, мої діти не мали би де жити, я би краще свого чоловіка відправила закордон, аніж зятя, або сама би поїхала, якби муж не хотів :hi: . НІЗАЩО не дозволила б моїм дочкам бути без чоловіків, нехай навіть вони би перестали після цього поважати себе (або мене), я то вже добре знаю, що таке бути самій з двома дітьми із 2 роками різниці.
Касівочка Офлайн

Впевнено спілкуюся

Нагороди: 2
випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1)
Дякував (ла): 174 раз.
Подякували: 224 раз.
Діти: Дві доцьки

Повідомлення Natalinda » 09 липня 2013, 23:56

Alisa написав:Нормальне виправдання.
В недалекому радянському минулому держава, підприємства надавали людям житло.

Підтримую тут теж. В містах так було. Була черга і була квартира рано чи пізно, була комуналка покии не було квартири. Зараз ніхто нічого не роздає. І навіть якщо закінчити держзамовлення і піти в глуш на роботу, то проживання прийдеться оплачувати самому.

Ну і для інформації тим хто не в курсі. По селах (ті що реально села, куди автобус ходить двічі в добу а то й меньше) або чоловік або жінка на заробітках закордоном, кому пощастить то в києві, бо більше немає де знайти роботу. Так і живуть, безвідповідальні і несамостійні.

Касівочка написав:Доречі, не хочу заглядати вперед, і не знаю, як там буде, але якби так склалось, що не дай Бог, мої діти не мали би де жити, я би краще свого чоловіка відправила закордон, аніж зятя, або сама би поїхала, якби муж не хотів :hi:

Підписуюся під кожним словом. І справа не в доїнні батьків. В моєму розумінні батьки живуть заради дітей. Але звісно я не відношу сюди прояви фанатичної любові зі стонони перших і відсутності виховання і тої ж самостійності у других
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Повідомлення pan_kotskyy » 10 липня 2013, 00:19

Natalinda написав:В моєму розумінні батьки живуть заради дітей.

Я б хотіла, щоб мої батьки в свій час менше думали по нас дітей і більше пожили "для себе", а не відмовляли собі в чомусь, бо "дітям тре". А то все життя пропахали, а смисл...
Тому діти дітьми, а пожити хочеться і для себе. Правильне виховання - найкраще, що можуть дати батьки, а це не такі вже й великі гроші :wink:
ЗображенняЗображення
pan_kotskyy Офлайн

Почуваюся, як вдома

за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1925 раз.
Подякували: 1575 раз.
Діти: хлопчик, дівчинка

Повідомлення Natalinda » 10 липня 2013, 00:29

pan_kotskyy ну для мене просто правильне виховання то і є життя для дітей. Що для тебе значить пожити для себе?
Для мене відмова дитині в книжці, бо мамі хочеться курити дорогі сигарети - то не правильне виховання. Поїздка на відпочинок щороку без дітей, і поступлення не в той вуз який хочеться - то тойкуди вистачить грошей - то не є правильне виховання (правда зараз там з тими вузами нерозбереш чи то доречний приклад). Для мене ремонт, який сиплеться на голову, бо ж краще за ті гроші попити з друзями - то не правильне виховання.
Ну і особисто мене виховали "занадто добре", бо я відчуваю що должна батькам по гроб жизні, бо ж вони мене на руках носили як я плакала ночами і недосипали, вони ж на лікарняному ліжку неспали, бо мене лікували і так далі і так далі.
Для мене це неправильне виховання((( Мої батьки ні для себе не жили, ні для нас дітей(((( Якось так просто собі жили та й все, як більшість середньостатистичних людей.
Сиджу перебираю тих своїх однолітків хто немав не таких вже й великих грошей :confused:
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Повідомлення pan_kotskyy » 10 липня 2013, 00:59

Natalinda написав:pan_kotskyy ну для мене просто правильне виховання то і є життя для дітей. Що для тебе значить пожити для себе?
...бо мамі хочеться курити дорогі сигарети - то не правильне виховання. Поїздка на відпочинок щороку без дітей, ...попити з друзями - то не правильне виховання.

"попити і покурити" я не вважаю "житям для себе"
а от на відпочинок без дітей - це саме "для себе", хоча на разі мені і з дітьми хочеться. Купити і собі якусь гарну річ, а не тільки дітям, собі навіть скорше, а меньшенькі за старшими лахи доносять. Як будувати хату - то для себе, а не "бо колись діти там будуть жити".
Насправді - діти щасливі, коли щасливі їх батьки - це я називаю правильним вихованням.
ЗображенняЗображення
pan_kotskyy Офлайн

Почуваюся, як вдома

за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1925 раз.
Подякували: 1575 раз.
Діти: хлопчик, дівчинка

Поперед.Далі

Повернутись до Сімейні стосунки

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей