Глобальні оголошення!



Кулінарна естафета. Батл. Голосування!

Наші конкурси, голосування, визначення переможців

Re: Кулінарна естафета. Етап 4. Голосування!

Повідомлення Поштарик » 02 липня 2013, 18:27

Підбито підсумки перших 4 етапів, і ми вже можемо привітати нашого переможця :aplo:
Отож, "Кулінар червня "Сімейки"" - flash-ka - 71 бал !!!
Вітаємо переможницю!!! :clapping: :clapping: :clapping:
У подарунок, вона отримує подарунковий сертифікат на друк своєї фотокниги :rose:


Ми також вдячні іншим учасникам естафети, які надсилали нам свої чудові рецепти :rose: :rose:
У червні у естафеті з'явилося кілька запеклих суперників, але чи зможуть вони протриматися і у липні? Приєднуйтеся до нас, діліться своїми кулінарними шедеврами і отримуйте за це призи :rose:
Нагадуємо, що переможець місяця матиме можливість перевести свої улюблені фото з електронного варіанту на папір, створивши свою власну фотокнигу!!
Зображення
Поштарик Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 659
З нами з: 16 квітня 2010, 10:50
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 30 раз.
Подякували: 5760 раз.
Діти: Всі учасники форуму))))

Етап 5

Повідомлення Поштарик » 07 липня 2013, 12:03

Інгредієнтом 5 етапу був помідор! На які кулінарні шедеври він надихнув наших учасниць - дивіться нижче! Оцініть їх старання! :clapping: :clapping:
Голосування завершиться 9 липня, у вівторок, 18 00
Зображення
Поштарик Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 659
З нами з: 16 квітня 2010, 10:50
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 30 раз.
Подякували: 5760 раз.
Діти: Всі учасники форуму))))

Re: Етап 5

Повідомлення Поштарик » 07 липня 2013, 12:05

Сяна


"Божа корівка" із помідорів

Зображення


Інградієнти:
Помідор — 3 шт
Сир — 50 г
Яйце (варене) — 2 шт
Часник — 1 зуб.
Майонез — 2 ст. л.
Зелень (для подачі)

Приготування:
Із помідорів зрізати половинки верхівок і відкласти. Обережно вийняти ложечкою м"якоть помідора (в нашому рецепті вона більше не знадобиться). Сир, варені яйця та часник потерти на тертці, змішати з майонезом та зафарширувати помідори. Кришечку розрізти навпіл і вставити у помідори (це будуть крильця). Зробити очі (в мене - гвоздика) і вусики (стебло петрушки). Майонезом нанести цятки.
Начинка може бути й іншою, тут головне - фантазія!)
Смачного!
| +
Зображення
Зображення
Зображення
Поштарик Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 659
З нами з: 16 квітня 2010, 10:50
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 30 раз.
Подякували: 5760 раз.
Діти: Всі учасники форуму))))

Re: Етап 5

Повідомлення Поштарик » 07 липня 2013, 12:19

taranjka


Кіш-Лорен з грибами і помідорами

Французька кухня

Зображення


Потрібно:
- 1 лист листкового тіста (я купляла в магазині дріжджове)
- Гриби - 400 г (в мене шампіньйони, але з опеньками смачніше)
- Цибуля - 1 шт
- Сир - 200 г
- 1/2 склянки молока
- Яйця - 2 шт
- Помідор - 2 шт
- Червоний перець – 1 шт. (не великий)
- Пучок зелені (цибуля, кріп, петрушка)
- Спеції, сіль, перець - за смаком

Спосіб приготування:
Тісто розкачати, викласти у форму, змащену маслом (я форму встеляю фольгою), сформувати високі бортики. Поколоти виделкою, посипати половиною тертого сиру. Запекти в духовці при 170 градусах протягом 10 хвилин.
Гриби і цибулю дрібно порізати і підсмажити до готовності. Трішки посолити. Викласти на гаряче тісто. Зелень дрібно насікти і посипати поверх грибів. Помідори нарізати тоненькими кільцями і викласти по колу.
Яйця збити, додати молоко, решту тертого сиру, посолити, при бажанні додати спеції. Я давала кунжут, базилік, майоран і розмарин.
Перець нарізати дрібними кубиками і посипати зверху.
Залити кіш отриманою сумішшю і запікати в духовці при 180 градусах протягом 30-40 хвилин, до готовності.
| +
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Поштарик Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 659
З нами з: 16 квітня 2010, 10:50
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 30 раз.
Подякували: 5760 раз.
Діти: Всі учасники форуму))))

Re: Етап 5

Повідомлення Поштарик » 07 липня 2013, 12:24

TaniaPicaSSo


Помідори фаршировані фетою та філе кролика

Зображення


4 середніх помідора
150 г фети
200 г філе вареного кролика
1 яйце
100 г твердого сиру
Зелень, приправи


З помідорів зняти кришечку, вичистити серединку. Фету розім'яти вилкою, змішати з яйцем, м'якотю помідор та спеціями. Філе кролика та зелень дрібно нарізати. Змішати все разом. Наповнити масою помідори і запікати хвилин 25-30 при температурі 220
| +
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Поштарик Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 659
З нами з: 16 квітня 2010, 10:50
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 30 раз.
Подякували: 5760 раз.
Діти: Всі учасники форуму))))

Re: Етап 5

Повідомлення Поштарик » 07 липня 2013, 12:27

irinka


Помідори фаршировані сиром

Зображення


Інгредієнти:
Помідори-5 шт.
сир творог-300г
часник-3-4 зубці
масло-50г
сметана-2 ст. ложки
кріп
сіль, перець до смаку.

Сир збити блендерм, додати сіль, перець, подрібнений часник і зелень.
Тоді додати розм'якшене масло і 2 ложки сметани, ще раз добре вимішати.
Помідори помити вибрати серединку, порізати навпіл фігурним ножем,
а зверху викласти начинку з допомогою кондитерського мішка. Готову страву прикрасити зеленню. Смачного!
| +
Зображення
Зображення
Зображення
Поштарик Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 659
З нами з: 16 квітня 2010, 10:50
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 30 раз.
Подякували: 5760 раз.
Діти: Всі учасники форуму))))

Re: Етап 5

Повідомлення Поштарик » 07 липня 2013, 12:29

Любов


Тісто з секретиком

Зображення


тісто:
мука - 3-3,5 ст.
вода (кип'яток) - 1 ст.
олія - 4 ст.л.
цукор - 1. ч.л.
сіль - 1 ч.л.

начинка:
помідори - 5 шт.
бринза (чи творог) - 200 гр.
часник - 2 зубчики
зелень

Сіль і цукор розвести в гарячіЙ воді, вилити в муку, додати олію. тісто замісити, нехай трошки постоїть, розділити на 2 частини і розкачати. На тісто викладати кружечками помідори (залишати проміжок між ними в 2 см, на помідори по 1 ч.л. ставити начинки і накрити другим пластом тіста. Тоді стаканом чи підходящим по розміру предметом вирізати, краї ще можна легенько защіпнути і викладати на сковорідку у велику кількість розжареної олії.
Смачного!!!
Зображення
Поштарик Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 659
З нами з: 16 квітня 2010, 10:50
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 30 раз.
Подякували: 5760 раз.
Діти: Всі учасники форуму))))

Re: Етап 5

Повідомлення Поштарик » 07 липня 2013, 12:31

Галина


Іспанська тортілья

Зображення


Складники:
2-3 картоплини
1/2 болгарського перцю
2-3 помідори
3 яйця
3 ст.л. сметани (вершків, молока)
1 зубчик часнику
зелень

Порізати тоненькими кружальцями картоплю.
Підсмажити на олії. Трішки посолити.
Коли картопля майже готова додати дрібно порізаний болгарський перець, перемішати.
Зверху викласти помідори, зелень (я добавила ще грибочки).
Накрити кришкою і готувати на малому вогні, поки помідори не зм"якнуть.
Тим часом збиваємо яйця зі сметаною та часником (як на звичайний омлет). Додати сіль, перець.
Залити омлетом тортілью, накрити кришкою і готувати доки омлет не просмажиться.
Зображення
Поштарик Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 659
З нами з: 16 квітня 2010, 10:50
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 30 раз.
Подякували: 5760 раз.
Діти: Всі учасники форуму))))

Re: Етап 5

Повідомлення Поштарик » 07 липня 2013, 12:34

Kskz


Сироп із помідорів

(як варіант ще варення)

Зображення


Інгредієнти:
1 кг помідор
500 гр цукру
1 апельсин
половина лимона
1 стручок ванілі
1/2 ч.л. кориці

Приготування:
Помідори обшпарити, зняти шкірку, нарізати на маленькі кубики.
З половини апельсину натерти цедру. М"якоть цілого апельсина нарізати кубиками.
З половини лимону витиснути сік.
Ваніль розрізати повздовж і ножиком забрати сім"я, самі стручки залишити( також їх варимо)
Всі інгредієнти кинути в кастрюлю з товстим дном, щоб не пригоріло.
Довести до кипіння, варити 10 хв, потім дати постояти 20 хв, забрати стручки ванілі і проварити до бажаної густини.
Я проварила ще 10 хв, збила блендером і протерла через сито і марлю. Щоб получилось варення протерати не потрібно. Можна просто збити блендером, хто любить однорідне. Це вже все по смаку.
Перед тим як закривати в банки ще раз довести до кипіння.
Закатати в гарячі стерилізовані банки. Я стерилізую так: чисті банки ставлю на 20 хв в духовку 125С, кришки кип"ячу 5 хв.
Смачного!
| +
Зображення
Зображення
Поштарик Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 659
З нами з: 16 квітня 2010, 10:50
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 30 раз.
Подякували: 5760 раз.
Діти: Всі учасники форуму))))

Re: Етап 5

Повідомлення Поштарик » 07 липня 2013, 17:25

Liljondr


Болгарське блюдо "Мілена"

Зображення


Лаваш - 2 шт
М'ясний фарш (я брала курячий)- 400 г
Цибуля ріпчаста - 2 шт
Сир твердий - 300 г
Помідор - 2-3 шт
Яйце - 3 шт
Сметана - 150 г
Майонез - 100 шг
Кріп - 1 Пуч.
сіль
Перець чорний (За смаком)


Приготування
Протушую фарш на , закритій кришкою, сковорідці до повної термообробки. Курячий я тушила 1год. Раз за разом помішуючи, щоб не підгоріло
За хвилин 10 до кінця досипати порізану цибульку.
Розгортаємо лаваші і розгладжуємо.
Зверху викладаємо не товстим шаром підсмажений фарш з цибулею.
На фарш викладаємо тонко нарізаний помідор.
Потім потертий на тертці сир
Посипаємо нарізаним кропом
І поливаємо трохи майонезом. Виходить ось така краса (див фото в розгортці)
Акуратненько звертаємо в рулет. У мене в деяких місцях надірвався, але це не страшно і на саму страву не впливає.
Викладаємо в форму, змастивши попередньо олією
Таким же чином робимо другий рулет і заповнюємо форму для випічки
Збиваємо яйця з сіллю і сметаною.
Заливаємо наші скручені рулети.
Ставимо в розігріту духовку і дістаємо, коли яйця повністю схопляться і все підрум'яниться.
Готовій "Мілені" дати постояти ... Смачно як у гарячому, так і в холодному вигляді.
Смачного!!!
| +
Зображення
Зображення
Поштарик Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 659
З нами з: 16 квітня 2010, 10:50
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 30 раз.
Подякували: 5760 раз.
Діти: Всі учасники форуму))))

Поперед.Далі

Повернутись до Конкурси



Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Heise IT-Markt [Crawler] і 3 гостей