Глобальні оголошення!



Кулінарна естафета. Батл. Голосування!

Наші конкурси, голосування, визначення переможців

Re: Етап 3

Повідомлення Поштарик » 23 червня 2013, 18:26

Галина


Сирний пиріг з ягодами

Зображення


Тісто:
200 гр борошна перетерти в крихту зі 150 гр масла.
1 яйце, 100 гр цукру збити, додати 1 ч.л. розпушувача, вилити до борошна і замісити тісто.
Поставити на годину в холод.
Начинка:
0,5 гк сиру
2 яйця, 100 гр цукру,
100 гр сметани
Все гарно збити блендером в однорідну масу.
Рівномірно рзподілити тісто у формі, зробити з тіста бортики.
Викласти сирну начинку, зверху ягоди (в даному випадку суниця+полуниця). Випікати при t=180C, приблизно 40-50 хв.
Смачного!!!
Зображення
Поштарик Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 659
З нами з: 16 квітня 2010, 10:50
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 30 раз.
Подякували: 5760 раз.
Діти: Всі учасники форуму))))

Re: Етап 3

Повідомлення Поштарик » 23 червня 2013, 18:29

taranjka


Норвезький шоколадний торт

Зображення


Інгредієнти:
- 40 г какао
- 1 ч. л кави
- 100 г темного шоколаду
- 250 мл киплячої води
- 2 ч. л ванілі
- 250 мл кефіру
- 200 г вершкового масла
- 400 г цукру
- 3 великих яйця кімнатної температури
- 250 г борошна
- 20 г кукурудзяного крохмалю
- 1/2 ч.л. солі
- 1 ч. л. розпушувача
Для крему:
- 80 гр вершкового сиру (Філадельфія, Маскарпоне)
- 90 гр цукрової пудри
- 1 чайна ложка ванілі
- 100 гр гіркого шоколаду
- 100 гр напівсолодкого шоколаду
- 250 мл вершків для збивання
полуниці
Білий шар
полуниця
150 г йогурт полуничний
150 г сир
60 г цукор
100 мл вершки 33%-ві
30 мл молоко
1 столова ложка желатину
Спосіб приготування:
1) Покласти какао, каву і шоколад в миску, залити окропом і розмішати до однорідності - відкласти в бік
2) Коли трохи охолоне, влити кисле молоко і ваніль - перемішати і відкласти
3) Міксером збити вершкове масло, додати цукор - збивати міксером до пухнастого і однорідного стану
4) Потім додати яйця, додавати по одному, збиваючи після кожного додавання не менше 2х хвилин
5) Просіяти разом в одну ємність борошно, крохмаль, сіль, розпушувач - просіяти як мінімум 3 рази
6) Потім додати в тісто шоколадну суміш і суху борошняну - ретельно вимісити міксером до однорідності
7) Розділити тісто на 3 частини і випікати коржі в духовці 30 хвилин при 180 градусах
8) Остудити повністю коржі
9) Приготувати крем: В окремій мисці збити вершковий сир близько 1 хвилини, додати ваніль і цукрову пудру - збити ще 1 хвилину
10) Розтопити шоколад на водяній бані або в мікрохвильовій печі
11) На повільній швидкості змішати міксером вершковий сир і розтоплений шоколад
12) Збити вершки до стійких піків і додати в вершковий сир з шоколадом-акуратно перемішати лопаткою
13) На остиглий корж покласти частину крему, тоді шар полуниць
14) Зверху ще один корж - крем-полуниці-корж і закрити всі кремом, усі боки навіть прикрасити кремом
15) Робимо білий шар. У гарячому (але не окропі) молоці ретельно розчинити желатин, остудити суміш до кімнатної температури.
16) У мисці змішати міксером йогурт, сир і цукор, поки цукор не розчиниться, потім додати полуницю, порізану маленькими кубиками, помішуючи, влити тонкою цівкою желатин, добре перемішати і прибрати суміш у холодильник хвилин на 30, поки желе не почне злегка застигати.
17) Вершки збити в пишну піну, желе дістати з холодильника, перемішати до однорідного стану, додати вершки, обережно перемішати, готовий викласти на готовий торт. Прикрасити полуницями і на кілька годин поставити в холодильник.
| +
Зображення
Зображення
Поштарик Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 659
З нами з: 16 квітня 2010, 10:50
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 30 раз.
Подякували: 5760 раз.
Діти: Всі учасники форуму))))

Re: Етап 3

Повідомлення Поштарик » 23 червня 2013, 18:31

Liljondr


ПИРІЖКИ З ПОЛУНИЦЕЮ

Зображення


Смачні та ароматні булочки. Замість полуниці можна додати будь-які ягоди або вишню.
Інгредієнти
Молоко (тепле) - 200 мл
Дріжджі (сухі) - 1 ч. л.
Масло - 40 г
Яйце (1 в тісто; 1 для змащування булочок) - 2 шт
Цукор (в тісто 4 ст. Л.; Для начинки 4-5 ст. Л.) - 8 ст. л.
Сіль - 1/4 ч. л.
Олія - ​​2 ст. л.
Цукор ванільний - 1 пакет.
Борошно - 2-2.5 скл.
Полуниця - 400г
Цукрова пудра (для посипання готових булочок)
РЕЦЕПТ
У теплому молоці ретельно розчинити дріжджі і 1 чайну ложку цукру, додати 2 столові ложки борошна, розмішати, зробити рідку опару, накрити і поставити в тепле місце на 15 хвилин. Це робиться для того, щоб дріжджі "ожили".
У цей час зробити "здобу": розтопити масло, перелити його в миску, додати сіль, цукор, ванільний цукор, рослинна олія і яйце, все злегка розтерти виделкою.
У підійшовшу опару всипати півсклянки просіяного борошна, розмішати, влити здобу, розмішати, поступово підсипаючи просіяне борошно і замісити тісто, гладке і м'яке, борошном не перебивайте сильно.
Тісто перекласти в миску, накрити й забрати в тепле місце на 1 годину або більше, щоб воно збільшилося в 2 рази.
Полуницю засипати 3ст.л. цукру і залишити на друшляці, щоб стік сік
Тісто, що підійшло,розімяти, поділити на 8 рівних частин.
Духовку включити на 180 градусів, деко застелити пергаментом, змастити його вершковим маслом.
Розкачати корж, з боків зробити надрізи як на фотографії, не до кінця.
У серединку покласти трохи ягід полуниці, зверху посипати цукром.
Один край зрізу перекинути на протилежний.
А інший на іншу сторону.
Ставити готові булочки на деко на невеликій відстані один від одного.
Змастити булочки яйцем, відразу поставити в ще теплу духовку.
Випікати до золотистого кольору.
Готові булочки посипати цукровою пудрою.
Смачного!!!
| +
Зображення
Зображення
Поштарик Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 659
З нами з: 16 квітня 2010, 10:50
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 30 раз.
Подякували: 5760 раз.
Діти: Всі учасники форуму))))

Re: Етап 3

Повідомлення Поштарик » 23 червня 2013, 18:33

mariana


Полуничне тірамісу

Зображення


Інгридієнти:
150 гр печива "Савоярді"
1 пачка сиру Маскарпоне (250 гр)
3 яйця
150 гр цукру+1 ст.л
40 мл води
500 гр полуниць
Це тірамісу робиться без сирих яєць, яйця заварюються сиропом.
Готуємо крем: беремо яйця, відділяємо білки від жовтків. Починаємо збивати жовтки, паралельно ставимо в каструльці на вогонь 75 гр цукру і 20 мл води і варимо сироп приблизно 5 хв. Доливаємо сиром в жовтки і збиваємо кілька хвилин. Маса повинна загустіти і посвітліти. Додаємо маскарпоне і добре збиваємо крем.
Білки збиваємо в піну., паралельно ставимо в каструльці на вогонь 75 гр цукру і 20 мл води і варимо сироп приблизно 5 хв . Доливаємо сироп до білків і збиваємо кілька хвилин, повинна утворитися гладка густа маса. Додаємо білки в кілька прийомів до крему з жовтками. акуратно змішуючи лопаткою.
200 гр полуниць перебиваємо з 1 ст.л цукру в пюре.
Решту полуниць ріжемо на кусочки.
Печиво савоядрі змочуємо в сиропі. викладаємо шаром в форму. зверху викладаємо шар порізаних полуниць. Викладаємо шар крему. Знову повторюємо шар печива,полуниці і крем. Ставимо в холодильник на 5-6 годин.
Зображення
Поштарик Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 659
З нами з: 16 квітня 2010, 10:50
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 30 раз.
Подякували: 5760 раз.
Діти: Всі учасники форуму))))

Re: Етап 3

Повідомлення Поштарик » 23 червня 2013, 18:36

Anjuta


Полуничний пай

Зображення


Тісто: 200 г масла, 1 ст. цукру, 2 яйця, 1 ст. сметани, 3 ст. борошна, по 1/4 ч.л. соди і солі.
Начинка: 800 г полуниць, 2 ст. сметани, 1 ст.л. крахмала, 4 ст.л. цукру
Приготування:
Тісто. Масло перетерти з цукром, додати яйця і сметану. Додати борошно, соду і сіль та замесити тісто. Розправити по формі товщиною 3 см та зформувати бортики.
Начинка. Сметану збити з цукром в пену і додати крохмал. Розкласти по тісту полуниці і залити поверх сметанним кремом.
Пекти 45 хв при 180градусах.
Готовий і вистигший пиріг прикрасити полуницями.
Смакувати з посмішкою!
Зображення
Поштарик Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 659
З нами з: 16 квітня 2010, 10:50
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 30 раз.
Подякували: 5760 раз.
Діти: Всі учасники форуму))))

Re: Етап 3

Повідомлення Поштарик » 23 червня 2013, 18:38

mari


Салат літній

Зображення


рукола-1 пучок (50 гр)
полуниця-6 шт.
сир мякий Рокфор голубий-1 пачка('100 гр)
м"ята для краси
Соус:
бальзамічний соус-2 ст.лж
оливкова олія-2 ст.лж
мед-на кінчику ножа
сіль, перець
Отож змішуємо соус, і поливаємо половиною з нього- викладену руколу.
Зверху викладаємо кусочками сир, полуниці і знову поливаємо соусом.

Готується 5 хв. Смачного!
Зображення
Поштарик Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 659
З нами з: 16 квітня 2010, 10:50
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 30 раз.
Подякували: 5760 раз.
Діти: Всі учасники форуму))))

Re: Кулінарна естафета. Етап 3. Голосування!

Повідомлення Поштарик » 23 червня 2013, 18:41

Голосування завершиться 25 червня, у вівторок, 18 00.
Зображення
Поштарик Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 659
З нами з: 16 квітня 2010, 10:50
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 30 раз.
Подякували: 5760 раз.
Діти: Всі учасники форуму))))

Re: Кулінарна естафета. Етап 3. Голосування!

Повідомлення Поштарик » 25 червня 2013, 18:21

Голосуванн в 3 етапі зупинено!!!
Турнірна таблиця в першому пості теми !
Вітаємо переможницю - taranjka - 21 бал :clapping: :clapping: :clapping:
Як заохочувальний приз вона отримає крем для рук від нашого спонсора http://eco.ternopil.ua/
Зображення
Поштарик Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 659
З нами з: 16 квітня 2010, 10:50
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 30 раз.
Подякували: 5760 раз.
Діти: Всі учасники форуму))))

Re: Етап 4

Повідомлення Поштарик » 30 червня 2013, 15:06

Інгредієнтом 4 етапу був кабачок. Наші форумчанки поділилися дуже смачними рецептами, запрошуємо усіх оцінити їх зусилля!!!
Голосування завершиться 2 липня, у вівторок, 18 00.
Тоді ж, буде оголошено "КУЛІНАРА ЧЕРВНЯ"!!! :aplo: :aplo:
Зображення
Поштарик Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 659
З нами з: 16 квітня 2010, 10:50
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 30 раз.
Подякували: 5760 раз.
Діти: Всі учасники форуму))))

Re: Етап 4

Повідомлення Поштарик » 30 червня 2013, 15:06

Галина


Пеньочки

Зображення


Кабачки розрізати на пеньочки (на 2-3 частини залежно від розміру кабачка). Вибрати ложкою середину. Залити пеньочки підсоленою водою і потримати годинку. Тим часом робимо начинку.
2 великі морквини потерти на грубій тертці, порізати кубиками цибульку, потушити до півготовності.
Куряче філе порізати кубиками, кинути до моркви, додати сіль, перець, спеції за смаком, і тушити до готовності.
Коли остигне збити блендером разом з третиною того кабачка, що вибрали ложкою. Збивати не в кремоподібну пасту, а так, щоб були шматочки. Додати 2-3ст.л. вареного рису і 2 ст.л. сметани. Начинити кабачки, зверху покласти помідор і запікати годину в духовці.
Коли кабачки практично готові посипати тертим сиром і ще пару хвилин пекти.
Смачного!!!
Зображення
Поштарик Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 659
З нами з: 16 квітня 2010, 10:50
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 30 раз.
Подякували: 5760 раз.
Діти: Всі учасники форуму))))

Поперед.Далі

Повернутись до Конкурси



Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: xtremeshammy і 1 гість