Глобальні оголошення!

Трохи про йогурти

Пригодовування, раціон, режим харчування...

Модератори: TaniaPicaSSo, mavpusya, Ulkanet

Re: Трохи про йогурти

Повідомлення Tajga » 03 червня 2013, 18:43

TYulia написав:1. з якого віку можна таакі йогурти дитині давати (ми от за тиждень прикорм розпочинаємо)? читала що дітям Біфівіт радять, а ви що скажете?

Не можу згадати де, але читала, що йогурти дають діткам після року. Точно знаю, що Біфівіт рекомендують виробники до року. А ще знайшла таке (перепрошую, немає часу перекладати):
| +
В основном же кисломолочка дается месяцев с 6 или позже. Тут уже выбор срока введения прикорма больше зависит от мамы, и от ее решения начинать приучать ребенка к другой, более взрослой, пище.
Как уже говорилось, с 6 месяцев можно вводить йогурт, приготовленный на заквасках Бифидокомплекс и Симбиотик, а так же творог (для этого продукта так же есть специальная закваска - Сир).
Бифидокомплекс – наиболее простая из заквасок. В ней содержится 5 видов бифидобактерий (в большинстве пробиотиков их 2-3). Это дает возможность получить еще более полезный йогурт и лучше помочь кишечнику малыша привыкнуть к новому продукту.
Симбиотик – полибактериальная закваска, в ней так же есть пять видов бифидобактерий, но еще и четыре вида лактобактерий и пропионовокислые бактерии. Эта закваска еще более полезная. Но при этом она не слишком перегружена бактериями и адаптирована как раз под состав детской микрофлоры и потребности детского организма.
Закваска для творога. Некоторые могут сказать, что можно просто поставить молоко на кисляк и потом сделать из него творог. Можно, не спорю. Но! Во-первых, он будет кисловат, а первый прикорм подслащивать сахаром или вареньем не рекомендуют. Во-вторых – если молоко скисает, значит, в нем есть бактерии. Знаете ли вы на 100%, какие именно бактерии сквасили молоко? А если они не нужны или вообще – опасны для ребенка? Намного правильнее и безопаснее использовать специальную закваску для творога и подготовленное молоко (но об этом позже).
Биокефир от компании Гуд Фуд обогащен бифидобактериями, что делает его еще полезнее и еще вкуснее. Но из-за того, что в закваске (как и в любом кефире) содержится кефирный грибок, его лучше давать позже. По одним данным с 8 месяцев, по другим с 10. Некоторые педиатры считают, что кефир вообще нельзя раньше года. Поэтому вопрос о сроках введения Биокефира лучше обсудить со своим врачом.

Взяла цитату звідси:
Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!

Ще таке:
| +
Первый кисломолочный прикорм рекомендуют вводить в возрасте 6 - 9 месяцев. Начать лучше с Бифивита VIVO (десятилетиями использовался на молочных кухнях бывшего СССР) и Творога VIVO. Также, если ребенку нравится кисленькие продукты, можно начинать вводить Ацидолакт VIVO (известный также как Нарине, ацидофильное молоко или ацидофильная паста). Начиная с года, в меню ребенка можно добавить Виталакт и Йогурт. Бифивит можно заменить Симбилактом.

Це вже Виво:
Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!
Думати не боляче. Вірити не страшно. :)

Бережи, Господи, мою родину, щоб єдність і злагода панували в ній.
Tajga Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 2646 раз.
Подякували: 3280 раз.
Діти: Давид 19.10.2007
Тереза 7.8.2009
Лев 16.11.2011
Маргарита 8.11.13

Повідомлення TaniaPicaSSo » 12 червня 2013, 23:36

Nymydora написав:її виливаєте в літру молока

А з літри молока скільки йогурта виходить? Більше/менше літри чи так само?
Зображення
TaniaPicaSSo Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1350 раз.
Подякували: 2568 раз.
Діти: Дві доці

Повідомлення Tajga » 13 червня 2013, 00:17

та літра просто сквашується йогуртовими бактеріями, стає іншої консистенції. Як молоко, яке прокисає - його ж лишається так само... :wink:
Думати не боляче. Вірити не страшно. :)

Бережи, Господи, мою родину, щоб єдність і злагода панували в ній.
Tajga Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 2646 раз.
Подякували: 3280 раз.
Діти: Давид 19.10.2007
Тереза 7.8.2009
Лев 16.11.2011
Маргарита 8.11.13

Повідомлення TaniaPicaSSo » 13 червня 2013, 00:24

Для когось очевидно, а для когось ціла наука :wink:
Зображення
TaniaPicaSSo Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1)

Повідомлення TaniaPicaSSo » 18 червня 2013, 00:19

Спробувала і я зробити йогурт. Робила в термосі, закваски брала Гудфудс. В інструкції писало квасити 8-10 год, я робила 8, і вийшов трохи квасний і грудочками, більше нагадує кефір. Певно треба менше тримати на другий раз. Але їсти можна :yes:
Зображення
TaniaPicaSSo Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Сніжинка » 18 червня 2013, 00:51

В термосі скорше скисає, а ще зараз літо.Можна зробити з цієї закваски в звичайній скляній баночці, обмотавши рушником, при такій температурі має вийти. Зазвичай роблю йогурт в йогуртниці, але бувало зимою робила в скляній, ставила ближче до батереї на кухні. За ніч виходив йогурт, ато і швидше.
Сніжинка Офлайн

Впевнено спілкуюся

Дякував (ла): 225 раз.
Подякували: 54 раз.
Діти: дівчинка Мартуся

Повідомлення TaniaPicaSSo » 18 червня 2013, 01:05

Сніжинка А якщо в термосі, то скільки часу приблизно?
Зображення
TaniaPicaSSo Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Nymydora » 18 червня 2013, 06:17

Таня, в інструкції пише для йогуртниці і для термоса. Десь 7-9 годин.
Але пильнуй, щоб на ніч не припало. :hi: Я он свій йогурт проспала - вийти то вийшов, але, певно, кислий. Ще не пробувала... Засунула в холодильник наразі.
Зображення
Зображення
Мрії збуваються
Nymydora Офлайн

Я тут живу

Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2120 раз.
Подякували: 3049 раз.
Діти: Троє

Повідомлення TaniaPicaSSo » 18 червня 2013, 09:58

Nymydora написав:в інструкції пише для йогуртниці і для термоса. Десь 7-9 годин.

Та я так і робила по інструкції 8 годин, але вийшов кислуватий, а Сніжинка пише, що в термосі скорше скисає, тому думаю і спитаю :confused:
Наступного разу точно поставлю годин на 5-6, подивлюсь, який тоді буде.
Зображення
TaniaPicaSSo Офлайн

Я тут живу

Повідомлення flower » 18 червня 2013, 12:34

Я ставлю в йогуртницю на 2 години, тоді виключаю і ще залишаю стояти годин 5. Виходить однорыдний, не перегрітий і не кислуватий.
Зображення
Зображення
flower Офлайн

Я тут живу

випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2899 раз.
Подякували: 2983 раз.
Діти: Веронічка- 20.06.2011
Матвій- 2.09.2015

Поперед.Далі

Повернутись до Ложечка за маму, ложечка за тата...

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей