Я не буду приховувати, що живучи з батьками, я користуються з їхньої допомоги, починаючи від того, що мама сидить з малим, поки я на роботі, і закінчуючи тим, що ми не платимо компослуги.
Але з другого боку, це була пропозиція батьків, на яку ми погодилися. І рано чи пізно прийде той час, коли ми будемо сидіти з батьками і оплачувати компослуги.
Крім того, батьки (прийнамні наші, але я так підозрюю, що не тільки - ментальність в нас така) бачать у тому часто сенс життя, щоб допомагати дітям, як можуть. І ображаються, коли ми не приймаємо їх допомоги! Наскільки це правильно - не беруся оцінювати. І не знаю, чи я б хотіла таку модель стосунків зі своїми дітьми. Але так є. Половину з того, що робить мені мама, я можу спокійно зробити сама. Але коли я постійно відмовляюся, мама ображається - ах, я вже тобі не потрібна. Так само свекруха постійно намагається допомогти нам грішми чи продуктами, хоча ми забезпечуємо себе самі. Але їй це потрібно і важливо - допомогти дітям.
ми часто ображаємося на батьків за їх гіперопіку - але тепер, коли я сама мама, я починаю розуміти, що їм це потрібно.
Трохи інший аспект проблеми. Звиняйте, кому неактуальний.