Marichka щасти, я думаю получиться, навіть як торчі не дуже, всерівно можна буде домовитися. Головне щоб узі показало нормальне прикріплення плаценти, бо опущення плаценти це дійсно не хороший діагноз. Будем надіятися що Попадин помилилася і там все добре.
Доречі про торч. Мене з першою вагітністю з тими торчами так замучили що просто капець. До вагітності я здавала той стандартний набір аналізів на торч інфекції, все було в нормі. На 24 тижні в мене на узд виявили потовщену плаценту, направили здавати торч в Синево. Здала - все добре. За місяць плацента ще більше потовщилась і був якийсь там ступінь старіння плаценти. Відправили до інфекціоніста (така старенька бабулька в 2й лікарні - прізвища не памятаю), подивилась мої аналізи і каже "то точно торч", відправила перездавати в Благовіст з направленням з своїм номером телефону. Здала - герпес зашкалив. Виписала мені антибіотики і колоти імуноглобуліни. Я вдома почитала і про антибіотики і про імуноглобуліни (які ще випробовують на вагітних в країнах 3го світу

) і поговорила з подругою яка теж ходила вагітна в Німеччині, зробила висновок що нічого робити не буду. (вичитала що у всьому світі торч інфекції не лікують під час вагітності) Так я і нічого не приймала, не колола. За місяць контрольне узд і мені сказали що є покращення від лікування

Вже під кінець вагітності знов хотіли капати мені антибіотики, бо сильно зістарена плацента і потовщена, лякали що дитина задуситься, обмотається пуповиною, буде з малою вагою. Я знов відмовилася. Врешті народилася моя дівчинка з вагою майже 4кг, зовсім не обвита пуповиною. Потім десь вичитала що потовщена плацента може бути свого роду спадковим явищем характерним для деяких жінок. Отаке. Для себе вирішила що з 2ю дитиною як Бог дасть писатиму відмову від ТОРЧ. Ні в якому разі не раджу нікому йти "по моїх стопах" і не слухатися лікарів - бо ситуації бувають різними, просто написала свій досвід. Єдине що раджу це мати голову на плечах і не дозволяти нікому заробляти на своєму здоровї і здоровї своєї дитини.