Особисто я негативно ставлюся до носіння хрестиків чи іншої релігійної атрибутики як дітьми, так і дорослими. Всі знають, що хрестик має носитися під одягом (якщо він взагалі носиться), а не на показ. Тим не менше вже дітям вдягають на шию хрестики на золотих чи срібних ланцюжках.
Релігійний аспект зачіпати, але це просто не практично. Діти не раз їх гублять або рвуть. А воно їм треба взагалі?
Памятаю, як в спортивній школі в басейні ходила жіночка шукала золотого хрестика на ланцюжку, бідкалась, що малий загубив, а то був дуже-дуже цінний хрестик. Ну а якого милого було давати дитині таку цінну річ в басейн? Жінка казала, що хлопчик ніколи його не знімав. Фетишисти, блін.
Я вважаю, що на шию треба вдягати лиш прикраси. Ланцюжки, кулони, коралі - все по ситуації відповідно до одягу. А не робити з того якогось культу, і не вдягати хрестика поверх спортивного костюму на урок фізкультури, чи поверх куфайки, коли копаєш на городі.
Помітила, що на заняттях з йоги, на які я ходжу, повно людей не знімають своїх хрестиків на заняттях. І вони їм теліпаються у різні сторони, попадають в рот, очі і т.д. Не розумію і всьо тут
П.С. Якщо все ж зачепити релігійний аспект, то будьмо серйозні. Ніякий предмет оберігати не буде. Це все самонавіювання та спотворення фактів. Хто віруючий, той носить віру в серці і оберігають його бог та інші вищі сили. А серйозне ставлення до носіння різних предметів на собі більше нагадує язичництво.