Ароматний пиріг з апельсинамирецепт з ж-лу Изысканная выпечка №13. Пробувала =все вийшло. Взагалі все те що звідти пробувала- виходило мені з 1 разу, от тільки робила не так багато:)
Люблю рецепти прості і зрозумілі
ОТОЖ: на 6-8 персон.
Інгредієнти: 175гр " сливочного" масла мякого
175 гр мілкокристалічного цукру
3 яйця
125 гр муки+1 дес.лж.розрихлювача
2 апельсини або 1 дуже великий (бажано тонкошкірі)
4 ст.лж.мармеладу, джему (найкраще
апельсинового)
(Я ще додала 2 краплі.ванільної есенції)_ по рецепту не має.
Форма:глибока силіконова діаметром 20 см. (я змастила олією трішки)
Духовку розігіріти завчасно до 180 градусів.
Приготування:Збити міксером масло з цукром.
ВВести по одному яйця, після кожного вибитого яйця відразу додавати по 1 ст.л.муки(щоб маса не звернулась).Збити міксером.
Змішати решту просіяної муки з розрихлювачем. Розмішати гарно ложкою(вийшло як густюща сметана)
Викласти дно і боки дуже тонко нарізаними із шкіркою кружочками апельсина, підрізаючи їх по необхідності зверху під форму.
Всередину акуратно поміщайте тісто, розрівняйте ложкою.
Все -пекти по рецепту 35 хв. Я пекла всі 45. Але дивіться не спаліть.
Після проколювання деревяною шпажкою-шпажка має залишитись чистою.
Потримайте в формі хвилин 5-10. Обережно первертайте на тарілку до повного вистигання.
якщо у вас мармелад- розігрійте його або розведіть 3 ст.лж.кипяченої воли і намастіть пиріг зверху.
Їсти теплим. можна з морозивом, збитими вершками, ванільним кремом.
Ми їли просто так.
дуже смачно.
