Вчора сусідка розказувала що пекли на весілля 14 видів пляцків - то мені волосся дибом встало - це ж ще треба стільки придумати. 
Модератор: irinka
Вчора сусідка розказувала що пекли на весілля 14 видів пляцків - то мені волосся дибом встало - це ж ще треба стільки придумати. 

Dribchuk написав:Дівчата, хтось робить домашній квас? Якщо так - поділіться рецептом
yasinka написав:Dribchuk написав:Дівчата, хтось робить домашній квас? Якщо так - поділіться рецептом
Я роблю звичайний і лимонний квас. Копіювала з своєї програмки Кулінарний блокнот.
- | +
а звичайний роблю на око : підсмажую в духовці до опалин чорний хліб (півбуханки на 5 л, можна більше хліба, тоді насиченішого кольору квас буде), заливаю кип"ятком і додаю цукор за смаком. Коли охолоне (але т-ра буде достатньою, щоб дріжджі почали бродити) кидаю 1-1,5 ч.л. сухих дріжджів (можна і свіжі використовувати) і залишаю на ніч бродити. Зранку проціджую і розливаю в пляшки, можна кинути пару ізюминок в кожну пляшку, охолодити і пити. Якщо любите міцніший квас, то можна ще в холодильнику витримати добу-другу.

flower написав:можеш попробувати зробити ту кростату що я рецепт викладала
У випічці?Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 6 гостей