Глобальні оголошення!

Що читаємо

Модератор: Сяна

Re: Що читаємо

Повідомлення Shalimar » 20 січня 2013, 17:04

Сяна написав:Shalimar, о, мене зацікавила книга... ти маєш її чи будеш в електронному варіанті читати? не знаєш, яке видавництво?

нема в мене( книги не оч люблю читать в эл варианте, а такие книги лучше пусть будут в домашней библиотеке и всегда под рукой) будет возможность - поищу в местных книжных
«…и вот когда попросили принести самое прекрасное из того, что есть на всем белом свете, ворона принесла свое дитя…»
Shalimar Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
акула пера (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 715 раз.
Подякували: 1892 раз.
Діти: Gent

Повідомлення Сяна » 31 січня 2013, 13:37

Shalimar, я вже почала читати вчора! (мені купили в книгарні в центрі, не знаю точно, в якій), бо в елект. варіанті не люблю читати взагалі. початок так собі, думаю, попереду буде цікавіше і глибше
Щасливий той, хто щасливий у себе вдома.
Толстой Л. М.
Сяна Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1072 раз.
Подякували: 1277 раз.
Діти: донечка

Повідомлення taranjka » 31 січня 2013, 13:41

прочитала біографію Махна (мій любімий анархіст))
зараз на пару з мужем читаємо "Війна з саламандрами" Карела Чапека в офігенному перекладі Юрія Лісняка :love:
Зображення
я завжди той, ким я собі здаюся - а моє уявлення про себе постійно змінюється А.Жід
не кажіть мені шо робити, і я не скажу куди вам іти)))
taranjka Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1739 раз.
Подякували: 5566 раз.
Діти: трійко чудів

Повідомлення Сяна » 31 січня 2013, 14:06

taranjka написав:"Війна з саламандрами" Карела Чапека в офігенному перекладі Юрія Лісняка

і я колись читала, але в російському перекладі(((
taranjka написав:на пару з мужем читаємо

клас!!! дуже б хотіла читати так зі своїм чоловіком... (нема часу в нього і бажання :sad: )
Щасливий той, хто щасливий у себе вдома.
Толстой Л. М.
Сяна Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1072 раз.
Подякували: 1277 раз.
Діти: донечка

Повідомлення taranjka » 31 січня 2013, 14:27

ми часто читаємо одні й ті ж книжки, я прочитаю, а він потім дочитує :hi: але він паралельно книжок 10-15 читає, від одної до іншої мігрує
Зображення
я завжди той, ким я собі здаюся - а моє уявлення про себе постійно змінюється А.Жід
не кажіть мені шо робити, і я не скажу куди вам іти)))
taranjka Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1739 раз.
Подякували: 5566 раз.
Діти: трійко чудів

Повідомлення Nymydora » 01 лютого 2013, 17:27

Сяна, часто достатньо покласти одну книжку в туалет, щоб обидвоє її на пару читали :ha: :ha: :ha:
Зображення
Зображення
Мрії збуваються
Nymydora Офлайн

Я тут живу

Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2120 раз.
Подякували: 3049 раз.
Діти: Троє

Повідомлення mari » 12 лютого 2013, 12:27

Дев"ять причин необхідності читання:

1. Книги збільшують словниковий запас
Коли ви читаєте твори різних жанрів, зустрічаєте слова, яких ви не використовуєте у повсякденному мовленні. Якщо якесь слово вам незнайоме, зовсім не обов'язково шукати в словнику визначення. Іноді про його значення можна здогадатися з контексту. Читання сприяє не тільки у збільшенні словникового запасу, але і покращенні грамотності.

2. Знижує стрес
У сучасному світі багатьох людей турбує питання як позбутися стресу. Багатство і ритміка мови має властивість заспокоювати психіку і визволяти організм від стресу. Особливо допомагає в цьому читання фантастики перед сном.

3. Розвиває мислення
Одна з важливих переваг читання книг - це той позитивний вплив, який воно робить на наше мислення. При читанні ми більше розмірковуємо, щоб зрозуміти ту чи іншу ідею твору.

4. Захищає від хвороби Альцгеймера
За даними останніх досліджень, читання дійсно захищає від захворювання мозку. Коли ви читаєте, активність мозку збільшується, що благотворно позначається на його стані.

5. Додає впевненості
Читання книг робить нас більш впевненими. Коли в розмові ми демонструємо глибоке знання того чи іншого предмета, то мимоволі поводимо себе більш впевнено і зібрано. А визнання навколишніми ваших знань позитивно позначається на самооцінці.

6. Робить нас більш творчими
Креативні люди можуть генерувати відразу кілька відмінних ідей. Звідки їх можна взяти? З книг. Читаючи твір, ви можете почерпнути звідти масу ідей і згодом втілити їх в життя.

7. Покращує сон
Якщо ви систематично будете читати перед сном, то незабаром організм звикне до цього, і тоді читання стане своєрідним сигналом до сну. Таким чином ви не тільки поліпшите свій сон, але і вранці будете почувати себе бадьорішим.

8. Покращує мозкову активність
При читанні ми зазвичай уявляємо багато деталей: персонажів, їхній одяг, навколишні предмети. Також необхідно пам'ятати безліч речей, які потрібні для розуміння твору. Саме тому читання тренує пам'ять і логіку.

9. Покращує концентрацію
При читанні необхідно концентруватися на змісті твору, не відволікаючись на сторонні предмети. Цей навик дуже корисний при будь-якій іншій діяльності. Також читання книг розвиває об'єктивність і здатність приймати виважені рішення.

(з інтернету)

ОТАК- треба читати і читати.
Якщо говорити між нами,То все починається з мами.І казочка перша у світі,І сонячна подорож в літо. Найперші легенькі сніжинки. І сяюче диво - ялинка.Від мами - і літери,Й слово,І зроблена разом обнова.Якщо говорити між нами,То все починається з мами.
mari Офлайн

Психотерапевт

Нагороди: 2
Мамуся-творець (1) жіночі посиденьки (1)
Дякував (ла): 3738 раз.
Подякували: 6894 раз.
Діти: 18 річна донька-студентка Анна Марія

Повідомлення TaniaPicaSSo » 12 лютого 2013, 14:09

Хочу посперечатися лише з цим пунктом:
Книги збільшують словниковий запас
Коли ви читаєте твори різних жанрів, зустрічаєте слова, яких ви не використовуєте у повсякденному мовленні. Якщо якесь слово вам незнайоме, зовсім не обов'язково шукати в словнику визначення. Іноді про його значення можна здогадатися з контексту. Читання сприяє не тільки у збільшенні словникового запасу, але і покращенні грамотності.

Залежить що читати. Зовсім не є новиною те, що зараз дуже багато є сучасної літератури, якість якої дуже посередня. Ця якість як раз і виражається в бідному словниковому запасі, бо є твори, написані виключно сучасною повсякденною мовою зі сленгом, матами, жаргоном. Я не проти цих явищ в літературі взагалі, але є твори, які словниковий запас явно не збільшать. А щодо грамотності, то вона зараз теж у багатьох кульгає, і замість визнавати цей факт і намагатися його виправити, то молоді автори тільки видають це за "авторський стиль".
Тому треба ставитись обережно до вибору, що читати, а особливо, що читають наші/ваші діти.
Зображення
TaniaPicaSSo Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1350 раз.
Подякували: 2568 раз.
Діти: Дві доці

Повідомлення nadusha » 13 лютого 2013, 18:07

Частина цікавої статті Ірени Карпи «Ти шо, із етіх, із свідомих?»

| +
Якось так дивним чином сталося, що політично активне населення головно проукраїнське. А у пасивного можна, як видається політтехнологам регіоналів, із легкістю викликати українофобію. І тут, як тільки їм пригрозять проклятим фашистом, котрий забере з телевізора їх улюблений російський серіал, відразу ж можна забути про все «покращення життя вже сьогодні», так щедро роздаване їх політичними лідерами. Лідери ж-бо захищають твоє фундаментальне право на язик, пєтросяна і баскова – то лідеру можна пробачити все: і твою мізерну пенсію, і його розкішні володіння, і твоїх дітей, що не отримують якісного (бо небезкоштовного) лікування, і його коханку, що не може впихати дупу у п’ять лєксусів одночасно, але дуже старається, і твої небезпечні для життя умови роботи в шахті, і його перекриття дороги для проїзду на його роботу, що полягає у вершінні доль мільйонів твоїх подібних.

Я вже мовчу про такі дрібниці, як усвідомлення того, що твій слуга народний жере на твої податки, має довічну розкішну пенсію з залишенням усього майна, мовчу про вирубання лісів, розбазарювання природних ресурсів, крадіжку земель, руйнацію пам’ятників архітектури, введення деградантських реформ у систему освіти і танці під балалаєчку Кремля. На це все можна просто не звертати уваги – аби лише не зникали з екранів телевізора настаящіє, расійскіє звьозди, що приїхали збивати чергове бабло з хохлів, судячи їх у їх талант-шоу чи ведучи шоу всіх інших калібрів. Ну так, в нас же нема ні факультетів журналістики, ні своїх телеведучих, ні акторів, ні музикантів. От у Метрополії – ото воно, ото настоящєє, ісконноє.

​​Інопланетянин, потрапивши до України з її дискурсом останніх (і не тільки) днів про небезпеку, що чигає на російську мову, розреготався б гомеричним реготом. Включив телевізор? Там кіно російською з мікроскопічними субтитрами. Пішов у кіоск за глянцевим журналом? Одна франшиза російською. А нащо старатися для мешканців колонії? Вони і так усе захавають.

І хавають же. І живуть собі спокійно. А найостанніші з могікан купують українські книжки і читають хай нечисленні, але значно якісніші україномовні ресурси, ходять в кінотеатри на поки що незжерте Вітьою-молодшим дубльоване українською кіно, слухають з-поміж іншої якісної світової музики українську й добре розуміють, що мова, котра пережила всі валуєвські циркуляри, голодомори, геноциди інтелігенції й убивства культурних героїв, переживе й будь-який вошивий антиконституційний закон. Тільки от шкода, що українці Ліво- і Правобережної, замість того, аби повстати і битися проти спільного ворога, стоять зараз перед нав’язаною перспективою розколу й чухають голову, що ж його робити.

повний текст статті -
Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!
Дозвольте собі йти по шляху, який робить вас щасливим, не засуджуючи і не картаючи себе за зроблений вибір.
nadusha Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 1
за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 2381 раз.
Подякували: 2212 раз.
Діти: два синочки

Повідомлення Liza » 13 лютого 2013, 20:18

taranjka написав:на черзі читання спогадів Махна, але іншого - тернопільського :wink:

Ондрюші???
мама-спецназ
Liza Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 7
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) акула пера (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 3424 раз.
Подякували: 893 раз.
Діти: Святослав (06.09.2009),
Дарина (20.03.2012),
Ждан (22.11.13).

Поперед.Далі

Повернутись до Книжкова поличка

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей