Дуже часто в рецептах є такі інгрідієнти, які середньостатистичній хазяйці або ніде взяти або вони дорогущі. Ось знайшла деякі поради чим можна заміняти такі продукти.
1. Порошок до випічки - заміняємо 5гр харчової соди+3гр. лимонної кислоти - така кількість достатня для 500гр муки.
2. Тростніковий чи коричневий цукор - заміняєм звичайним цукром
3. Кукурудзяний крохмаль - заміняєм будь-яким крохмалем
4. Крем-фреш - заміняєм густою некислою сметаною.
5. Патока або кленовий сироп - заміняємо рідким медом.
6. Артишок - можна заміняти консервованим солодким перцем.
7. Бальзамічний оцет - заміняється винним оцтом настояним декілька годин на травах до салатів
8. Маскарпоне - заміняєм добре збитим вершковим сиром, або звичайним творогом добре збитим з жирними вершками.
9. пахта - заміняєм молоком з йогуртом в пропорції 1 до 1
10.Сир фета заміням бринзою і навпаки.
11. Каперси можна замінити мілко порізаними маринованими огірками.
12. Розтоплений шоколад (плитка) у випічці заміняєм 3ст.л. какао і 1ст.л. олії.
13. Манго в салатах заміняєм морквою.
А у вас які секрети?