Глобальні оголошення!

Мама, яка мене змінила

Модератори: TaniaPicaSSo, mavpusya, Ulkanet

Мама, яка мене змінила

Повідомлення Melisa » 02 серпня 2010, 21:52

Вже дуже давно я маю можливість спостерігати за одною мамою. З часом я зрозуміла, що саме вона внесла корективи у моє відношення до дитини. І за це я їй безмежно вдячна. :heart: :rose: Ця мама кожного разу при нашій зустрічі хвалить свою дитину: "а сьогодні дитя зробило ось таке...", "а вчора ми були там-то і дитя сказало от таке...", " а ти знаєш, а моє маля вже саме вміє робити от таке..." Спочатку я дивувалась, це ж треба, як гарно дитина розвивається, а потім задумалась, і зробила свої висновки: деколи я зосереджувала увагу на негативних сторонах свого Янголятка і цим самим не давала їй рости щасливою дитиною. Віднедавна я теж всім, кому можу розказую про досягнення своєї дівчинки. Мені добре і легко, а дитина, почувши похвалу, також собою задоволена і продовжує робити успіхи. :heart:
А чи є у Вас такі мами?
Melisa Офлайн

Я тут живу

Дякував (ла): 1656 раз.
Подякували: 2019 раз.

Re: Мама, яка мене змінила

Повідомлення mala-karta » 02 серпня 2010, 23:17

а мам з віртуалу можна? як не можна, то я більше е буду :)

давно читала ЖЖ однієї мами. Якщо коротко - то там ГВ, СС, слінг, висажування...
Страшенно було приємно читати пости, сповнені любов'ю до дитини (бо в деяких - тільки ниття і невдоволення).
Кожна ж мама хоче дати дитині найкраще, і от в мене склалася така думка, що найкраще - це саме так і є.

А потім в них в сім'ї з'явився ще хлопчик - його всиновили.
І через деякий час та мама написала дуже мудрі слова - що от, наш ще один син, в нього не було ні ГВ, ні спільного сну, його не носили на руках - але він такий же наш, і що тепер навіть не можливо уявити свого життя без нього.

Я тоді зрозуміла, що саме головне - це любов. Буде любов - з'явиться і все інше, нехай з часом, але з'явиться. І немає значення, що було раніше.
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3590 раз.
Подякували: 3167 раз.
Діти: Хлопчик Ромчик
Хлопчик Андрійко

Повідомлення Oksana » 02 серпня 2010, 23:50

тре і собі побільше звертати на таке уваги :) Вроді і намагаюсь, але...є ще над чим працювати :)
Зображення
[Зображення
Oksana Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 387 раз.
Подякували: 679 раз.

Повідомлення мешканка » 03 серпня 2010, 08:35

нажаль, здебільшого кидаються в очі негативи, аніж позитиви... Є над чим працювати! Дякую за темку!
мешканка Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 2726 раз.
Подякували: 2986 раз.
Діти: Дві донечки і маленький хлопчик!

Повідомлення Natalinda » 03 серпня 2010, 08:45

Ну так щоб мене хтось змінив не можу сказати, але от повпливав на моє материнство (особливо на догляд за дитинкою) то є таких мами 2. І обидві вони з цього форуму ;)

Ну і моя мама була і залишається в мене свого роду ідеалом.
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Повідомлення Naya » 03 серпня 2010, 13:07

Дівчата, от ви пишете, в очі негативи кидаються, більше бачите негативного в дітках, ніж позитивного, розчаровані, що ше того не робить, того..
я аж здивувалася, чесно...
думала, що всі мами тільки те й роблять що хвалять своїх діток, тішаться ними...
от я гуляю з нашими дружбівськими мамами - то так і є..
он Камісія навіть про збитки Соньки з любовью розказує :D ....
і я тішуся навіть тим, що Ждан какуськи по паркеті розмастив :lol:
ну то ж дитина.... :heart: :heart: :heart: :heart:
і я не знаю, як може бути інакше, бо для кожної мами її дитина найкраща!!!
І все робить якнайкраще...і навіть вередує найкраще :good:
І ви чудові мсамуськи...не шукайте собі якого ганджу ;)
Naya Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1093 раз.
Подякували: 1240 раз.
Діти: Синочки Жданчик та Мирославчик

Повідомлення mala-karta » 03 серпня 2010, 13:23

то, певно, наші, форумівські мами - найкращі :)
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3590 раз.
Подякували: 3167 раз.
Діти: Хлопчик Ромчик
Хлопчик Андрійко

Повідомлення Радмила » 03 серпня 2010, 14:33

А я вдячна сусідській мамі. Вона розповіла як займається з дитиною з підготовки до школи. Мені її система дуже сподобалась і зараз я так займаюсь зі своєю старшою. А саме головне це регулярність. Я зрозуміла, що навіть 15 хвилин в день краще ніж нічого, або 2 години в один день але раз в тиждень. :)
Зображення
Зображення
Щастя є
Радмила Офлайн

Почуваюся, як вдома

випускниця школи материнства (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 1321 раз.
Подякували: 1747 раз.
Діти: Старша донечка Менша донечка

Повідомлення мешканка » 03 серпня 2010, 15:14

Naya написав:Дівчата, от ви пишете, в очі негативи кидаються, більше бачите негативного в дітках, ніж позитивного, розчаровані, що ше того не робить, того..
я аж здивувалася, чесно...

Трошки не в той бік! Маю на увазі, що більше чомусь помічаю неправильне ставлення до діток: коли мами кричать на своїх дітей без явної причини, або коли говорять дитині щось, на зразок " Ти дурна і т.д." або, коли дозволяють дитині абсолютно все виправдовучись, мовляв, воно ще мале...і т.д. :scare:
мешканка Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 2726 раз.
Подякували: 2986 раз.
Діти: Дві донечки і маленький хлопчик!

Повідомлення Melisa » 03 серпня 2010, 16:00

Naya написав:Дівчата, от ви пишете, в очі негативи кидаються, більше бачите негативного в дітках, ніж позитивного, розчаровані, що ше того не робить, того..

Naya, я неправильно пояснила. Справа не в тому, що я розчарована, шо моя дитина чогось не робить,а сусідська-робить. Справа в тому, що втома деколи перемагає і я починаю зосереджуватись зовсім не на тому, на чому потрібно було б. От тому і змінила тепер своє відношення.
Melisa Офлайн

Я тут живу

Дякував (ла): 1656 раз.
Подякували: 2019 раз.

Далі

Повернутись до Виховання дитини

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей