та ніби не дуже.
насправді там технологія троха мудрувата і дорогувата.
але я її одешевила трошка.
Є складний і дорогий варіант - коли використовують спеціальний рисовий папір для декупажу, декупажний клей і лак. Це все коштує досить дорого і треба шукати в спеціальних магазинах. А є економ-варіант - коли замість рисового паперу використовують звичайні паперові серветки (точніше, один шар з цих серветок, бо вони трьохслойні, той, що з малюнком), замість декупажного клею - ПВА, розведений з водою 1:1 (я не розвожу) і замість спеціального лаку - будь-який, що знайдеться вдома, від паркетного до мебельного. Процес виглядає так - відділяєш верхній слой серветки, вирізаєш або вириваєш з нього потрібний тобі малюнок, клеїш його на обрану поверхню, чекаєш поки висохне, потім лакуєш. По ідеї, все повинно виглядати не як аплікація, а як малюнок на поверхні. беру стіл, шкафчик чи полку. фарбую білою акриловою фарбою для радіаторів (700-800 грам коштує 35-55 грн.) два-три рази, спочатку в одну сторону мазки, а тоді в поперек, шоб краше зафарбувалося.
далі готуємо салфетки. знімаємо верхній шар і прасуємр праскою, вирівнюємо складки. салфетки беру німецькі, вони твердіші (може помічали шо є такі які гарно вологу вбирають, а є такі шо зле ними руки витирати, то якраз ті шо зле треба брати
). наші українські за тонкі і при лакувані линяють кольори, важко клеїти, розлазаться. я купую салфетки в Ласкаво просимо, а ше колись брала на Живова біля того супермаркету де бар на другому поверсі, а меблі на третьому (поорало і не можу згадати
) там є біля того магазину типу базарчика і так в самому кінці тоже салфетки є.
намазую стіл клеєм ПВА, не густо і так розмазую шоб тоненький слой і починаю приклеювати. спочатку прилеюю один кінець по всій довжині, а потім поступово одною рукою легенько натягую салфетку, а іншою твердим пензликом приклеюю, так ніби розтираючи чи розтягуючи. бо якшо так просто приліпити, то зразу морщиться. а якшо трошка натягувати то буде рівнеьнко. троха потрініруватися і воно гарно так виходить.
пензлик в мене такий як для масляних фарб, такий плоский і твердий, з сентетики (не такі з білки шо в школі малювати, такі не підходять), розмір його 16, можна і 18-20 брати. то вже кому як.
на наступний день я лакую. беру акриловий лак Альпіна (кажись так, бо скінчився зараз, тре купувати новий). він на водній основі і не воняє. то можна сміло дома то малювати. і лакую в 2-3 слої. якшо шкаф то в 2. якшо стільниця то 3-4 слої. кожен слой перетираю акуратно дуже дрібною наждачкою. але дуже акуратно тре тарти перший слой, бо можна стерти салфетку
якшо не перетирати між слоями лаку, то поверхня буде шершава.
якшо шось пропустила, то питайте розкажу.
шось маю тільки одну фотку, тре буде ше сфоткати і другий столик, і шкафчик на бачу - ше впроцесі
це стільниця, яка була зробоена з дверок старої шафи і складається з двох частин.
на фото троха сиве, бо тільки полаковане лаком, а лак матовий і того так ніби сиве.
всі роблять круглі очка, як я розказую
а ше така штука.
це з дитячого харчуваня (шото не сложилось з грудним вигудовуваням
)
P.S. Якшо хто має ше такі великі баньки, будь ласка подаруйте
. (бо ми їли гіпоалергені і кисло-моличні суміші
) ч