Глобальні оголошення!

Щеплення - дві сторони медалі

Модератори: TaniaPicaSSo, Галина, олеся

Чи робили ви щеплення своїм діткам?

Ви можете обрати 1 варіант відповіді

Переглянути результати

Re: Щеплення - дві сторони медалі

Повідомлення гра з вогнем » 28 серпня 2012, 19:54

в америці теж вистачає розумників, котрі не роблять щеплення. правда тут все менш критично, але плоди (підвищення захворюваності) вже пожинають. особливо якщо розумники живуть у своїй закритій спільноті.
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 3057 раз.
Подякували: 4232 раз.

Повідомлення Shalimar » 28 серпня 2012, 20:14

гра з вогнем написав:особливо якщо розумники живуть у своїй закритій спільноті.

читай - в секте? )))))))))))
«…и вот когда попросили принести самое прекрасное из того, что есть на всем белом свете, ворона принесла свое дитя…»
Shalimar Офлайн

Я тут живу

акула пера (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 715 раз.
Подякували: 1892 раз.
Діти: Gent

Повідомлення Tajga » 28 серпня 2012, 22:46

Shalimar написав:
гра з вогнем написав:особливо якщо розумники живуть у своїй закритій спільноті.

читай - в секте? )))))))))))

:ha:

Взагалі-то я не збиралася нікого агітувати проти щеплень чи критикувати тих, що їх робить. Рішення робити щеплення чи ні дається однаково важко, йому передує не одна година роздумів і вивчення інформації, зважування всіх за і проти, звісно, якщо ми говоримо про серйозний підхід до справи.
Просто неприємно і дивно чути старі міфи про колективний імунітет (чим більше щеплених, тим менший шанс у них захворіти), де нещеплені особи виставляються загрозою для щеплених. Ну не бачу я в них логіки, хоч стріляй.
Була нещодавно на імунологічній комісії. В якості прикладу дії отого самого колективного імунітету привела мені завідуюча дитячої поліклініки таку легенду. От припустімо є гіпотетичний щеплений хлопчик, тільки імунітет у нього від щеплення слабенький на нижньому порозі опору хворобі. Доки біля нього всі щеплені в нього шансів захворіти мало, а коли з'являється нещеплений - все! хлопчик захворів. І у мами звичайно претензії до поліклініки, мовляв, як ви нещепленого пустили, він мою дитину заразив?
А тепер питання: 1. чому мама має претензії, що пустили нещепену дитину, а не претензії, що вакцина не спрацювала?
2. Виходить, що такий хм.. слабощеплений хлопчик так само загроза для колектива, чи я чогось не розумію?
3. Слабощеплений хлопчик не сидить під ковпаком весь час і контактує не тільки у садочку, на нього може чихнути дядя у автобусі або тьотя в магазині. Навіть за умови 100 % обхвату населення щепленнями дядя чи тьотя може бути тим одним, в якого не завелося ніякого імунітету від вакцини.
4. А що робити з тими, в кого медвідвід від щеплень, робити садочки-резервації?
Знаєте, що мені сказала завідуюча? "От якби прийняли закон, що ви можете ходити в садочок без щеплень, ми б до вас діла не мали. Нам би легше було." Виходить, доля гіпотетичного слабощепленого хлопчика по суті нікого не цікавить...

Візьмемо щеплення від грипу. Хтось щепиться, а хтось ні. Чи можна сказати, що нещеплений винен в тому, що захворів щеплений? Логічніше, гадаю, що захворіє нещеплений, він знаходиться в зоні ризику. А припустімо прищепились від грипу всі і що? Навряд чи вірус грипу в курсі, що всі прищепились і йому тільки лишається зробити собі харакірі. Він існує далі в природі, так само як хтозна скільки інших бактерій, мікроорганізмів і вірусів. Деякі з них безпечні для людини, деякі умовно безпечні, а деякі однозначно викликають певні інфекційні захворювання. Чи захищатись від цих захворювань за допомогою щеплень, чи сподіватись на імунітет, власні сили організму, сучасну медицину - особиста справа кожної людини. Ризики є скрізь.

Вибачте за "многабукаф".
Думати не боляче. Вірити не страшно. :)

Бережи, Господи, мою родину, щоб єдність і злагода панували в ній.
Tajga Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 2646 раз.
Подякували: 3280 раз.
Діти: Давид 19.10.2007
Тереза 7.8.2009
Лев 16.11.2011
Маргарита 8.11.13

Повідомлення ЗІрка » 28 серпня 2012, 22:59

дуже правильні многабукаф. бо ніхто не відповідає за мою дитину крім мене самої. і залікувати до хронічної слабости нашим лікарям - раз плюнути. от мої дід з бабцьою не щеплені. один дожив до 83 абсолютно не відвідуючи лікарів, друга вже його пережила і досі бігає на базар травичку продавати. дай їй Боже здоровя ще пожити. а щось болить - випила цитрамончик і вже легше.

нашим дітям з народження прививають залежність від медикаментів. і не кажіть, що зараз умови інші. змалку організм має сам вчитися протистояти навколишнім загрозам. а лікуватися - по факту, якщо виникає така потреба.
кажуть старі люди - як маєш померти, то навіть не виходячи з дому ти ляда до підвалу стукне. від всього не застрахуєшся
Зображення
ЗІрка Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 2
Успішне грудне вигодовування (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 258 раз.
Подякували: 953 раз.
Діти: хлопчик Андрусик

Повідомлення гра з вогнем » 28 серпня 2012, 23:07

Тайга, спершу варто дізнатися, що таке колективний імунітет і випадки в яких він працює, в яких ні; хвороби, які стримує, які ні.

1. чому мама має претензії, що пустили нещепену дитину, а не претензії, що вакцина не спрацювала?
тому що для того, щоб вакцини працювали в деяких випадках потрібно, щоб була певна кількість вакцинованих.
для кашлюка потрібно, щоб було вакцинованих здається 95%, це дозволить не вакцинувати тих, у кого протипокази і водночас стримувати хворобу.
в такому випадку перетензія мами до щеплених буде обгрунтована

як спрацює вакцина від правця від кількості щеплених не залежить і тоді обгрунтованою була б твоя претензія до мами :)

2. Виходить, що такий хм.. слабощеплений хлопчик так само загроза для колектива, чи я чогось не розумію?
якщо розібратися з п.1 гіпотетично ти б мала зрозуміти і відповідь на запитання 2 :)

3. Слабощеплений хлопчик не сидить під ковпаком весь час і контактує не тільки у садочку, на нього може чихнути дядя у автобусі або тьотя в магазині. Навіть за умови 100 % обхвату населення щепленнями дядя чи тьотя може бути тим одним, в якого не завелося ніякого імунітету від вакцини.
Хвороби циркулюють в певних умовах, одна справа якщо той хлопчик постійно сидить у закритих приміщеннях з дорослими дядями і тьотями, тоді нещеплені дяді і тьоті можуть стати причиною захворювання.
проте частіше трапляється так, що маленькі хлопчики проводять багато часу граючись з іншими хлопчиками і дівчатками, часто в закритих приміщеннях, часто сплять поруч, їдять поруч і какають теж на сусідніх горщиках.
Саме тому ймовірність що хлопчик захворіє внаслідок контакту з іншими хлопчиками і дівчатками в рази вища ніж від контакту з дорослими дядями і тьотями.

Окрім того ревакцинацій дядь і тьоть ніхто не відміняв.

4. А що робити з тими, в кого медвідвід від щеплень, робити садочки-резервації?
чит. п.1.

Колективний імунітет "не працює" з- щепленням проти грипу. Доцільність щеплення від грипу залежить від умов праці людини.
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Повідомлення гра з вогнем » 28 серпня 2012, 23:10

Зірка наші діти зараз живуть. Наші бабці і діди для того щоб жити мали спершу вижити.

не виходячи з дому ти ляда до підвалу стукне. від всього не застрахуєшся

це зовсім не означає шо берегтися не потрібно.
береженого Бог береже.
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Повідомлення ЗІрка » 28 серпня 2012, 23:57

так само каже моя мама, але я не можу забрати кожен цвях чи кожен камінь з-під ніг малого бо не маю часу ходити за ним крок в крок, так само не маю можливості вишукувати дорогі імпортні вакцини та вникати в медичні праці з приводу імунопрофілактики. мені теж треба виживати самій та ростити дитину. тому дію так, як підказує інтуїція. сама живу на свій страх і ризик, не привита вже багато років (чи котрась вакцина дає пожиттєвий імунітет, бо я не в курсі?)
Зображення
ЗІрка Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 2
Успішне грудне вигодовування (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 258 раз.
Подякували: 953 раз.
Діти: хлопчик Андрусик

Повідомлення Tajga » 29 серпня 2012, 00:36

Пішла дивитись за колективний імунітет.
Думка 1: є велика ймовірність існування КМ без щеплень і навпаки великого охвату щепленням без КМ. Приклади першого - відсутність в наш час епідемій тифу або чуми, приклади другого - періодичні збільшення захворюванності на ту чи іншу інфекційну хворобу за умови наявності високого проценту щеплених.
думка 2: КМ залежить від такої купи факторів, що несправедливо прив'язувати його тільки до вакцинації.
думка 3: жодна жива істота не має права вимагати в іншої істоти пожертви на свою користь

Якщо повернутись до бідного гіпотетичного хлопчини і претензій то:
-бактерія-збудник кашлюка досить всюдисущий, з ним не справились навіть у високорозвинених країнах з великим процентом щеплених.
- збудник кору настільки заразний (про це мені і завідувач говорила), що досить буде і тих двох з медвідводом, щоб поширити захворювання.
- дифтерією та поліомієлітом (в разі щеплення ОПВ - живою вакциною) міг би нещеплену дитину заразити і сам хлопчик, причому з більшою ймовірністю.

гра з вогнем написав:Хвороби циркулюють в певних умовах, одна справа якщо той хлопчик постійно сидить у закритих приміщеннях з дорослими дядями і тьотями, тоді нещеплені дяді і тьоті можуть стати причиною захворювання.
проте частіше трапляється так, що маленькі хлопчики проводять багато часу граючись з іншими хлопчиками і дівчатками, часто в закритих приміщеннях, часто сплять поруч, їдять поруч і какають теж на сусідніх горщиках.
Саме тому ймовірність що хлопчик захворіє внаслідок контакту з іншими хлопчиками і дівчатками в рази вища ніж від контакту з дорослими дядями і тьотями.

я щось трохи розгубилась, а звідки тоді ті хлопчики і дівчатка можуть заразитись, якщо спілкуються тільки одне з одним?... І я між іншим говорила про щеплених дядь і тьоть, в яких просто не виробився імунітет.

Ревакцинацію роблять від дифтерії- столбняку. Зірка, це до речі ті хвороби, від яких в тебе немає імунітету, за ідеєю. Не памятаю, чи за якусь вакцину можна сказати, щл дає пожиттєвий імунітет. Люди все одно хворіють на ті хвороби... :confused:
Думати не боляче. Вірити не страшно. :)

Бережи, Господи, мою родину, щоб єдність і злагода панували в ній.
Tajga Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 2646 раз.
Подякували: 3280 раз.
Діти: Давид 19.10.2007
Тереза 7.8.2009
Лев 16.11.2011
Маргарита 8.11.13

Повідомлення Lesya » 30 серпня 2012, 14:33

В Ігорчика медвідвід. Але педіатр боїться написати про це офіційно, направляє на комісію. Щоб в садік взяли. А комісія одразу пише протипоказ на пів року. Це з тої опери, що інвалідність при ампутації кінцівки дають на рік. А раптом відросте? Чи протипокази зникнуть? Держава в нас така.

А тепер реально. Чому більшість батьків проти прививок, навіть якщо дитині їх можна робити? Бо ніхто не впевнений яку вакцину будуть вводити.. В Україну вакцини часто попадають як гумдопомога. Може термін підтискає, може температурні режими були порушені... ніхто не знає. В поліклініках напевно в одиницях є умови для зберігання вакцин. Восновному це холодильник. А коли треба 7-15 градусів? При нижчій чи вищій температурі ефективнвсть знижується.
Купляєте в аптеці? А там є щось крім холодильника де 2-4 градуси? І скільки часу вакцина лежала в пакетику на ін ящиках при кімнатній 26 літом, поки її розцінили по накладних, занесли в комп і запхали в холодильник?
Зображення
Lesya Офлайн

Аптекар (провізор)

Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 548 раз.
Подякували: 1086 раз.
Діти: Синочок і дві лапочки дочки

Повідомлення taranjka » 30 серпня 2012, 14:56

Леся, можеш мені відповісти на таке питання. деякі прививки робляться в кілька заходів. між ними певні визначені проміжки часу. якщо ті проміжки час прострочуються і вакцина вводиться пізніше то, чи правда те, що каже педіатр - робити дальше, щоб було хоч 50 % захисту...
Зображення
я завжди той, ким я собі здаюся - а моє уявлення про себе постійно змінюється А.Жід
не кажіть мені шо робити, і я не скажу куди вам іти)))
taranjka Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1739 раз.
Подякували: 5566 раз.
Діти: трійко чудів

Поперед.Далі

Повернутись до Здоров'я карапуза

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей