я можу розказати за досвід бабусі. Вірніше, прабабусі.
Старшого свого сина вона народила навесні. Трохи поправилася - і в поле. Малого годувала тоді, коли була дома, а так - молоко коров'яче йому давали. Розказували, що він дуже мучився животом, плакав, були поноси.
В півроку дитя дуже шось захворіло, був сильний понос. Якийсь вчений ідіот сказав, що раз понос - то не давати пити

. Дитя померло, звісно :(
Моїй бабусі пощастило більше - народилася вона в листопаді, а зимою в поле не ходять. Жива.
Сестра бабусі теж народилася навесні. І причому, десь місяців в 3 її забрала бабуся з іншого села бавити. Точно не скажу, але, думаю, її там теж коров'ячим молоком годували. Але з нею все добре.
Але в сім'ї прабабусі були своєрідні порядки (вона була в невістках) - дітей на руки не можна було брати, часом вона розповідала що "от йдуть всі жінки з дітьми за вівцями - а мені не можна, не дозволяють, бо кажуть, що раз візьмеш - потім вона весь час захоче". Так що я не знаю, як в нас в селі інші годували дітей. Але сама бабуся не раз говорила, що
колись так і годували довго - до 2, до 3 років.
До слова, в сусідів зараз така дівчинка, як мій Ромчик. Вона на ГВ, без соски, і ні в кого це не викликає здивування.
Так що треба якось розпитати, як там колись було.
Ще десь зустрічала (теж, мабуть, в лялечці) якусь статтю, де порівнювався рівенб смертності рос дітей і татарських, які жили в одній місцевості. В татар був в кілька разів нижчий, це повязували саме з ГВ, бо рос - всі ці ріжки і т.д.
Знайду - кину лінк.