mari написав:Думаю що все життя сім"я не може не мати грошей на винайману квартиру, хай перші 5 років не має, але ж далі все таки може відкласти 1500 гр на квартиру зекономивши на чомусь іншому.
Відчуваю себе реально "ущербною" (навіть і слова не підберу). Марі, 1500 грн. то на скільки днів відкладати? Я з математикою дружу не сильно, але навіть при можливості відкладати щомісяця по 1500 грн. думаю на квартиру не скоро набереться. Хіба може то в доларах в місяць?
Ми два роки жили на зйомній квартирі, відкладали при цьому. Перспектива власного житла при ретельних і сторазових перерахунках наближена до нуля. Дольова участь? Я не настільки впевнена у завтрашньому дні щоб піти на такий ризик. Сьогодні всі здорові і заробляють, завтра - втрата фізичної працездатності і всі, особливо Дитина, - на вулиці. Цей варіант точно не для мене.
Хоча тут ще треба уточнити про яке житло йде мова. Для мене однокімнатна квартира і життя з батьками в приватному будинку навіть неможе порівнюватися чи стояти перед вибором.
Мої батьки жили з батьками чоловіка. Допоки ті не вмерли. Тобто окремо так і не жили. Таких прикладів знаю набагато більше, ніж тих хто живуть окремо. Нажаль(((( Це про щось говорить?
Я не сперечаюся що краще щоб молоді люди жили самі на своїй території, але оця карегоричність і шукання всіх проблем саме в батьках мені не імпонує. Оце пригадала що у когось на форумі є підпис "Любиш мене - люби і мою парасольку" - нерозумала про що це, а зараз думаю паралель при бажанні провести можна....Але повторюся що я в жодному разі не агітую жити з батьками. Моя голуба мрія нас власний приватний двоповерховий будиночок і батьки через дорогу, чи там через 2 хати)))
taranjka написав:а тим хто з батьками живе, я б радила зацінити окреме життя, хоча б на пару місяців

Ми жили 2 роки. Звісно що це 2 різні життя. Але те що є зарах не настільки гірше за попереднє. Хочу думаю що якби квартира була б не зйомною а власною, то я говорила б по іншому.
Загалом підтримую думку Аліси.
Адекватність спільного проживання залежить від адекватносіт та притомності спільно проживаючих.