Глобальні оголошення!



Випічка (рецепти)

Модератор: irinka

Re: Випічка (рецепти)

Повідомлення Sawwku » 11 липня 2012, 10:19

так. тільки згущика вареного не було (використала звичайну), тому начинка така світла вийшла
Sawwku Офлайн


Я тут живу
 
Повідомлень: 1560
З нами з: 18 січня 2011, 11:07
Звідки: Тернопіль
Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 837 раз.
Подякували: 912 раз.
Діти: маленьке сонечко Анютка
01,01,2011

Re: Випічка (рецепти)

Повідомлення flower » 11 липня 2012, 10:43

Лільондр, а мені твій тортик на вид найсмачніший, навіть кращий ніж в самому рецепті)
Зображення
Зображення
flower Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 4364
З нами з: 25 січня 2011, 20:54
Нагороди: 6
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2899 раз.
Подякували: 2983 раз.
Діти: Веронічка- 20.06.2011
Матвій- 2.09.2015

Re: Випічка (рецепти)

Повідомлення Liljondr » 12 липня 2012, 14:34

Sawwku написав:спекла я той торт
маю кілька претензій до рецепту (а саме бісквіту):
- нащо там розпушувач??? ніколи його не давала і росло, тому не бачу жодного сенсу в ньому
- пергамент в формі. тупо спортив кругленький пляцок, получилося щось кострубате. ніколи пергаментом не встеляла, а тут зробила по рецепту... більше не буду
- ну і сам рецепт якийсь хитромудрий. збити то, збити сьо. а то стільки, а то так. я змішую яйця з цукром, збиваю десь 7 хв (поки не розтопиться цукор і ще трошки). потім додаю муку і акуратно вєнчиком вимішую, щоб грудочок не лишилося

решта гуд, крем смачний :love:



я теж розпушувачів не даю
дала соду гашену - але тісто всеодно не виросло як у тебе
в тебе форма якого діаметру? бо в мене формочка квадратна 21х21см

щодо пергаменту - я теж не даю - лиш форму олією змазала, щоб легше було дістати

а хитромудрість мені підходить, бо в мене не вєнчик а блендер. І якщо добре не змішати виходить солодкий омлет :(
за цим рецептом все вийшло добре.
тай блендер в мене не ручний. То ж поставила таймер - та пішла арахіс чистити ;)

По фото видно , що крему значно меньше зробила?
Мудра жінка будує свій дім, а безумна своєю рукою руйнує його.
(Пр.14:1)
Кожна праця приносить достаток, але праця уст в недостаток веде.
(Пр.14:23)
Liljondr Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 970
З нами з: 04 лютого 2011, 21:15
Нагороди: 5
Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 1557 раз.
Подякували: 1300 раз.
Діти: Дівчинка Росаночка і синочок Якимчик

Re: Випічка (рецепти)

Повідомлення Liljondr » 12 липня 2012, 14:34

flower написав:Лільондр, а мені твій тортик на вид найсмачніший, навіть кращий ніж в самому рецепті)


Квіточка, дякую :rose:
Мудра жінка будує свій дім, а безумна своєю рукою руйнує його.
(Пр.14:1)
Кожна праця приносить достаток, але праця уст в недостаток веде.
(Пр.14:23)
Liljondr Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 970
З нами з: 04 лютого 2011, 21:15
Нагороди: 5
Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 1557 раз.
Подякували: 1300 раз.
Діти: Дівчинка Росаночка і синочок Якимчик

Re: Випічка (рецепти)

Повідомлення Sawwku » 12 липня 2012, 14:47

Liljondr написав:дала соду гашену - але тісто всеодно не виросло як у тебе

я теж всюди де розпушувач заміняю його на соду. тільки не гашу її
а в бісквіт нічого не даю, він і так росте, лиш добре збити треба
Liljondr написав:в тебе форма якого діаметру? бо в мене формочка квадратна 21х21см

оця, що зараз робила то 24см
хоча на таку велику кількість тіста (з 4 яєць) зазвичай використовую 23х33. виростає менше, але розрізати і змастити якраз норма (надовше хватає :hi: )
Liljondr написав:По фото видно , що крему значно меньше зробила?

ага, менше. купила не ту згущонку яку треба (380 мл здається). а і ще я арахіс подрібнила трохи, тому воно все вляглося щільніше

на другий раз напевно спечу бісквіт в більшій формі, бо щось мені забагато тіста
Sawwku Офлайн


Я тут живу
 
Повідомлень: 1560
З нами з: 18 січня 2011, 11:07
Звідки: Тернопіль
Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 837 раз.
Подякували: 912 раз.
Діти: маленьке сонечко Анютка
01,01,2011

Re: Випічка (рецепти)

Повідомлення pan_kotskyy » 12 липня 2012, 18:05

Ого,який в Сашки бісквіт вийшов, БІСКВІТИЩЕ :crazy: Кльовоооо
В мене такий ніколи не виходить, печалька... :dreams:
ЗображенняЗображення
pan_kotskyy Офлайн


Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 1447
З нами з: 23 січня 2011, 15:58
Нагороди: 4
за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1925 раз.
Подякували: 1575 раз.
Діти: хлопчик, дівчинка

Re: Випічка (рецепти)

Повідомлення Liljondr » 14 липня 2012, 02:00

АГА, Сашко
поділися секретом твого бісквіта
Буду вдячна за детальність
Мудра жінка будує свій дім, а безумна своєю рукою руйнує його.
(Пр.14:1)
Кожна праця приносить достаток, але праця уст в недостаток веде.
(Пр.14:23)
Liljondr Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 970
З нами з: 04 лютого 2011, 21:15
Нагороди: 5
Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 1557 раз.
Подякували: 1300 раз.
Діти: Дівчинка Росаночка і синочок Якимчик

Re: Випічка (рецепти)

Повідомлення Sawwku » 14 липня 2012, 09:47

та нема секрета!
я його зляпую за 15 хвилин, просто практично все, що печу то з бісквітного коржа. може практика чи що :confused:

беру 3-4 яйця
додаю 1 скл цукру (якщо 3 яйця, то десь 3/4 склянки). більше орієнтуюся на смак, бо якщо задумала сильно солодкий крем, то ще менше цукру
збиваю міксером десь 5-7 хв (цукор має розтопитися обов"язково, і ще трошки).
маю електичний міксер типу цього | +
Зображення

додаю муки стільки ж як цукру (1 або 3/4 склянки)
можна дати ванільку чи какао-порошок
легенько перемішую ручним вєнчиком (щоб грудочок не було),
і в розігріту духовку на 200 градусів десь 30 хв (перші 20 хв категорично не можна відкривати духовку, падає тісто і капець). взагалі час різний від формочки, к-ті тіста і на яку полочку поставити випікатися, тому точно час не скажу, після 20 хв я час-від часу поглядаю, як відстало від країв і є золота скоринка то можна виключати. або потикати зубочисткою - то вже як хочете. тут ньюанс якщо спекти сильно, то треба витягувати зразу, а якщо скоринка ледь рум"яна то може вистигати в духовці

вроді так...
Sawwku Офлайн


Я тут живу
 
Повідомлень: 1560
З нами з: 18 січня 2011, 11:07
Звідки: Тернопіль
Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 837 раз.
Подякували: 912 раз.
Діти: маленьке сонечко Анютка
01,01,2011

Re: Випічка (рецепти)

Повідомлення Liljondr » 14 липня 2012, 12:09

одним словом - треба міксер, бо блендер так не вміє
Дякую
Мудра жінка будує свій дім, а безумна своєю рукою руйнує його.
(Пр.14:1)
Кожна праця приносить достаток, але праця уст в недостаток веде.
(Пр.14:23)
Liljondr Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 970
З нами з: 04 лютого 2011, 21:15
Нагороди: 5
Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 1557 раз.
Подякували: 1300 раз.
Діти: Дівчинка Росаночка і синочок Якимчик

Re: Випічка (рецепти)

Повідомлення Liljondr » 21 липня 2012, 17:10

Любов написав:дівчата, вже три дні печу солені крекери, чоловік і дитина просять. дуже всім посмакували і корисні одночасно.
ось рецептик, знайшла в неті
КРЕКЕР З НАСІННЯМ ЛЬОНУ

| +
Давно мріяла про такий рецепт, не жирне, дуже швидко робиться і так само швидко з'їдається.
125 г борошна
1/2 ч л розпушувача
1/2 ч л цукру
1 ч.л. солі без гірки (я використовувала морську середнього помелу)
2 ст л насіння льону (можна зменшити до 1,5 ст.л.)
60 мл молока (у мене пішло 90мл)
2 ст л олії (у мене пішло 3 ст. Л)

Змішати борошно з розпушувачем, сіллю, цукром і насінням льону. Поступово додаючи молоко і масло, замісити тісто. Дивіться по консистенції маси, борошно скрізь різне, рідиною відрегулюйте щільність тіста. У мене вийшло тісто як на пельмені, не липнуче до рук.

Загорнути тісто в плівку і покласти в холодильник на 15 - 20 хвилин. Розділити тісто на 2 частини. Розкачати кожну частину товщиною 2 - 3 мм і порізати на трикутники.

Викласти на застелене папером або змащене маслом деко і випікати 15 - 20 хвилин до золотистого кольору (Нагріти духовку до 200 С).

Читала, що деякі постять замінюють молоко на воду. Льон вже заміняла на висівки, мені дуже сподобалося, але з насінням смачніше. Льон купувала в аптеці, не очікувала, що це насіння така смачна добавка.
Раджу замішувати відразу подвійну порцію. Солі додати трохи менше в перший раз, а потім вже на смак відрегулювати, сіль різна буває, та й смаки різняться.


Любчик, вже давно як печу твої крекери
Пробувала і на сировотці з сиру - теж класнючі

ось фото
щоб і інших заохотити пекти таку нямнятіну
Зображення
Мудра жінка будує свій дім, а безумна своєю рукою руйнує його.
(Пр.14:1)
Кожна праця приносить достаток, але праця уст в недостаток веде.
(Пр.14:23)
Liljondr Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 970
З нами з: 04 лютого 2011, 21:15
Нагороди: 5
Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 1557 раз.
Подякували: 1300 раз.
Діти: Дівчинка Росаночка і синочок Якимчик

Поперед.Далі

Повернутись до Солодкі рецепти



Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей