Глобальні оголошення!

Прикмети під час пологів

Прикмети під час пологів

Повідомлення Melisa » 22 листопада 2009, 23:55

Можливо, когось здивує ця тема, проте мені цікаво, чи, окрім мене, хтось з цим зустрічався.
Отже, на момент вагітності у мене було довге волосся. Щоб воно не заважало, я заплітала його у косу. Коли прийшлось народжувати, медсестра чи то акушерка розплела мені волосся, мотивуючи це тим, що народжувати із заплетеною косою НЕ МОЖНА. Це мене страшенно обурило! Я почала пояснювати, що у прикмети не вірю, а вірю у Бога. У відповідь почула: "То Ви собі вірте в Бога, а ми віримо, що це погана прикмета". Її підтримали усі, хто був тоді в родзалі - 5 чоловік. Ось так от. То кому ще волосся розплітали? Чи може робили щось інше, щоб пологи пройшли вдало? :)
Melisa Офлайн

Я тут живу

Дякував (ла): 1656 раз.
Подякували: 2019 раз.

Re: Прикмети під час пологів

Повідомлення Dashko » 23 листопада 2009, 00:19

Мені розв'язали бантик на сорочці.
КУМКА працює в форматі шоу-руму за адресою Лисенка 8, відкрита: середа та субота 11:00 - 13:00 або за домовленістю, тел. 097-981-97-23
Dashko Офлайн

Консультант з грудного вигодовування

Нагороди: 7
Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) жіночі посиденьки (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 1488 раз.
Подякували: 1891 раз.
Діти: Яся (30.08.05)
Ярослав (11.10.07)
Марко (9.03.11)
Микита (23.12.13)

Повідомлення mari » 23 листопада 2009, 00:42

Мені нічого не розвязували,ото б дістали від мене.Забобонні телята!!!(медсестри)
Якщо говорити між нами,То все починається з мами.І казочка перша у світі,І сонячна подорож в літо. Найперші легенькі сніжинки. І сяюче диво - ялинка.Від мами - і літери,Й слово,І зроблена разом обнова.Якщо говорити між нами,То все починається з мами.
mari Офлайн

Психотерапевт

Нагороди: 2
Мамуся-творець (1) жіночі посиденьки (1)
Дякував (ла): 3738 раз.
Подякували: 6894 раз.
Діти: 18 річна донька-студентка Анна Марія

Повідомлення Naya » 23 листопада 2009, 10:53

Побачимо, що мені скажуть. :D
Оті всі забобони мене, відверто, дратують.
Коли лежала на збереженні, то мені одна вагітна доказувала, що не можна стригтися, бо дитинці щось відстрижеш... :geek:
Я намагалася випитати як то, але пояснень не почула. :D
Сама я стриглася бо в такі дурниці не вірю, хіба що вони обгрунтовані.
Наприклад, я не фарбувала волосся, через те, що не хотіла дихати випарами краски, та й в шкіру речовини з фарби потрапляють, а потім в кровоток. Тому ходжу зараз чорно-біла.
Naya Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1093 раз.
Подякували: 1240 раз.
Діти: Синочки Жданчик та Мирославчик

Повідомлення mari » 23 листопада 2009, 19:46

Цікаво,що ж то можна відстригти?хто що думає??? Я так сміюсь коли начитаюсь деяких ваших повідомлень.Але весь сум у тому,що це таки дійсно роблять...
Буде 6 років як ми працюємо з вагітними.Сотні жінок були блондинками,яукі фарбувались,стриглись,малювали нігті,вишивали,вязали,навіть 2 КОПАЛИ БАРАБОЛІ,..І все добре.
ЯК БОГ ДАСТЬ,ТАК ВОНО І БУДЕ!!!
Якщо говорити між нами,То все починається з мами.І казочка перша у світі,І сонячна подорож в літо. Найперші легенькі сніжинки. І сяюче диво - ялинка.Від мами - і літери,Й слово,І зроблена разом обнова.Якщо говорити між нами,То все починається з мами.
mari Офлайн

Психотерапевт

Мамуся-творець (1) жіночі посиденьки (1)
Дякував (ла): 3738 раз.
Подякували: 6894 раз.
Діти: 18 річна донька-студентка Анна Марія

Повідомлення Natalinda » 20 січня 2010, 17:28

Nelya написав:То кому ще волосся розплітали? Чи може робили щось інше, щоб пологи пройшли вдало? :)

Я про цей забобон знала, але забула. Чоловік спеціально зранку по магазинах шукав мені тугу резинку. щоб добре волосся тримала. Перед тим як йти в родзал, "подружка по паталогії" її з мене скинула. Я чесно кажучи не сильно акцентувала на цьому увагу. Я в забобони теж не особливо вірю, але для збереження власного душевного здоровя в таких ситуаціях керуюся принципом: "Мені всеодно, а вам приємно". Резинку для волосся так і залишила в паталогії...
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Повідомлення mala-karta » 21 січня 2010, 23:43

ой, і мені шнурки на сорочці весь час розвязували (бо я намагалася цю сексуальну сорочку з розрізом до пупа якось опристойнити).
Я собі думала, що то тому, що якщо я народжу за 2 хвилини - щоб було зручно дитину до грудей прикласти і нічо не розвязувати.
Тому не протестувала :)

І волосся було розпущене, бо в мене води відійшли, коли я вийшла з душу :) Посушилась - і в роддом, не до зачісок було :)))

От точно, менше знаєш - краще спиш :)
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3590 раз.
Подякували: 3167 раз.
Діти: Хлопчик Ромчик
Хлопчик Андрійко

Повідомлення Olenka » 06 лютого 2010, 02:51

Мені також намагась волосся розплітати. І я також сказала, що мені так зручніше, і що я вірю в Бога, а не в забобони. Правда, я досить агресивно це сказала :D. Та ще й біля мене чоловік був, то вони і не приставали більше.
А ще мені казали, що я неправильно дихаю, і як краще лежати... Якби ото все слухати, що вони кажуть... Добре, коли чоловік поряд, почуваєш себе під захистом.
Olenka Офлайн

Впевнено спілкуюся

Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 199 раз.
Подякували: 510 раз.
Діти: Сонячний хлопчик Назарчик

Повідомлення Катруся » 28 лютого 2011, 23:13

Я всю вагітність вишивала картини і нічого. В родзалі з мене теж скинули резинку, але не розплітали. А ще я чула, що в дома потрібно щоб хтось повідкривав всі зачинені двері і дверцята. Але я в це не вірю. Взагалі колись давно коли ще жінки народжували вдома, під ліжко клали ножа, щоб розрізати біль. Цікаво чи це допомагало?
Катруся Офлайн

Впевнено спілкуюся

випускниця школи материнства (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 24 раз.
Подякували: 230 раз.
Діти: синочок Назарчик
донечка Настуня

Повідомлення Ірунця » 01 березня 2011, 00:31

Ой, і мені волосся розплітали! Мені воно страшенно заважало, до обличчя липло, шию "кусало"... Та протестувати не мала коли, бо якраз була зайнята потугами :hhh:
І аж тепер то я дізналась, що то прикмети в них такі :crazy:
Зображення
Він їсть - я готую, він носить - я перу, він розкидає - я прибираю... і що б я без нього робила????
Ірунця Офлайн

Впевнено спілкуюся

Нагороди: 1
Успішне грудне вигодовування (1)
Дякував (ла): 377 раз.
Подякували: 408 раз.
Діти: хлопчик

Далі

Повернутись до Пологи

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей