ksana написав:Як відводити вусиками? Поясніть процес.
Наталя, як твоя полуниця? Моя пересаджена має маленькі ягоди. Та, яку,я не пересадила, вже червоні. Непересаджена заросла трохи травою та росте непроріджена. Хочу на осінь її перекопати і пересадити.
Моя полуниця супер, гарно прийнялася, має величезні листки)))
В ідеалі тій полуниці яку пересаджують весною не дають плодоносити, для того щоб не виснажувати кущик, дати йому нормально вкоренитися, і щоб він в подальші роки гарно і рясно плодоносив, меньше піддавався хворобам і шкідникам. Тому якщо кількість урожаю не є критичною то я б радила ягідки обірвати якщо не всі то бодай половину.
Я купувала на ринку ще по кілька кущиків різних сортів, то їм принципово не дала навіть цвисти, бо хочу розвести собі.
Якщо ти не обрізуєш вусики у своєї полуниці. то вони самі вкорінюються, ось весь процес))) Полуничка пускає вус, на ньому утворюється кущик, якій при контакті із землею утворює корінчики. Ну це так по простому. Якщо ти хочеш розмножити полуницю вусиками то варто контролювати їхній ріст. Після утворення другого кущика на вусі, вус обрізують. Бо чим дальшим є той дочірний кущик, тим слабшим він стає.
Ще можна зрізати вусики повністю, повідрізати від ним ті маленькі утворені кущики і садити їх в землю.