Глобальні оголошення!

На "ти" чи на "ви"?

Модератори: TaniaPicaSSo, mavpusya, Ulkanet

Re: На "ти" чи на "ви"?

Повідомлення Nymydora » 23 березня 2012, 00:19

я колись в автобусі чула, як якась дівчина мамі по телефону відверто грубила, при цьому викаючи. Я до мами на ти, і мені так більше подобаєтсья. А колись, як я була мала, чужий дядько зробив мені зауваження: мама тобі що, коліжанка, що ти до неї тикаєш? Я образилася, мама промовчала. Але коли моя старша сестра пробувала казати до батьків на ви, вони її бігом назад перевчили, казали, що вони не чужі, щоб на них викати. В нас всі на ти. Я кажу ви тільки свекрусі і дядькам-тіткам. Чоловік тикає всім. Дитина теж. Не бачу проблеми. Я своїх племінниць навчила казати на мене не тьотя, а на ім'я, після того, як Дениско народився - щоб він мені не тьотяв ))))
Зображення
Зображення
Мрії збуваються
Nymydora Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2120 раз.
Подякували: 3049 раз.
Діти: Троє

Повідомлення georginochka » 14 травня 2012, 13:26

В нас от склалась така цікава ситуація, синочок до мене і до чоловіка звертається на імя. Власне нічого страшного я в тому не бачу, і розумію, що це тому, що ми один одного називаємо по імені, а не "мамо" "тату". Але свекор щоразу мені це зауважує, що так бути не повинно, порушення "субординації" :confused: Що ви думаєте з цього приводу?
Зображення
georginochka Офлайн

Впевнено спілкуюся

Дякував (ла): 484 раз.
Подякували: 351 раз.
Діти: Хлопчик і дівчинка

Повідомлення олеся » 14 травня 2012, 13:40

Якщо захочете, то перевчиться, ми як на морі були з подругою, то я була для її сина 2,5року мама, а вона на ім'я. Зараз тоже іноді так її кличе, але думаю то пройде. Але якщо моя думка, то мене б не подобалося, коли б до мене дитина говорила на ім'я в старшому віці, але зараз такий в них вік, що будь що можуть сказати, чи як завгодно покликати.
А що син завжди кличе вас обох на ім'я, чи іноді?
Давайте замислимося над своєю поведінкою. Перш, ніж лаяти за поведінку своїх дітей - не забувайте, вони беруть приклад з нас...
олеся Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 1
Мамуся-творець (1)
Дякував (ла): 919 раз.
Подякували: 1074 раз.
Діти: Хлопчик та ще раз хлопчик

Повідомлення georginochka » 14 травня 2012, 13:53

Чоловіка то майже завжди, мене раніше тільки мама, а тепер десь в половині випадків. Менша і собі тоже так пробує :) Я ніби й за демократію, але також не хочу щоб мене дорослі діти так кликали. Бо двоєрідний брат мого чоловіка (йому вже під 30) досі кличе свою маму Ганусю :)
Зображення
georginochka Офлайн

Впевнено спілкуюся

Повідомлення олеся » 14 травня 2012, 13:57

Просто пробуй говорити так до дитини: Ходи до мами, йди до тата і так далі думаю пройде!!!
Давайте замислимося над своєю поведінкою. Перш, ніж лаяти за поведінку своїх дітей - не забувайте, вони беруть приклад з нас...
олеся Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1)

Повідомлення georginochka » 14 травня 2012, 14:00

олеся написав:Просто пробуй говорити так до дитини: Ходи до мами, йди до тата і так далі думаю пройде!!!

Та ніби так і кажемо :confused: Буду сподіватись, що з часом минеться, а нє то буду якось акуратно поправляти.
Зображення
georginochka Офлайн

Впевнено спілкуюся

Повідомлення олеся » 14 травня 2012, 14:08

Треба поправляти, але якось легенько. Головне не давати зрозуміти дитині що то не так він кличе батьків, бо може протестувати і спеціально так говорити...
олеся Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1)

Повідомлення Natalinda » 14 травня 2012, 15:53

georginochka написав:розумію, що це тому, що ми один одного називаємо по імені, а не "мамо" "тату"

Ну ти ж сама озвучила причину))))
В нас відколи Юрчик, то відразу якось я стала МАМА, чоловік ТАТО, а батьки БАБУСЕЮ і Дідусем
Зараз коли я випадково назву свою маму мамою, а не бабусею, то синок мене виправляє))))
Так шо якшо для вас звернення дитини є критичним, то перестаньте називати себе по іменах, і все зміниться))))

Особисто мені така практика не подобається, але якшо іншим так добре, то мені якось не сильно пече)))
Ше ймовірно, що дитину часто питатимуть, а де ж мама і тато, бо думатимуть, що раз по імені дитина кличе, то сестра/брат/тітка/дядько
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Повідомлення taranjka » 14 травня 2012, 15:57

Natalinda написав:Зараз коли я випадково назву свою маму мамою, а не бабусею, то синок мене виправляє))))

о, нас тоже виправляє постійно))))
а я навпаки трохи вчу на імя говорити, мені так було б краще
Зображення
я завжди той, ким я собі здаюся - а моє уявлення про себе постійно змінюється А.Жід
не кажіть мені шо робити, і я не скажу куди вам іти)))
taranjka Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1739 раз.
Подякували: 5566 раз.
Діти: трійко чудів

Повідомлення Natalinda » 14 травня 2012, 16:01

taranjka написав:а я навпаки трохи вчу на імя говорити, мені так було б краще

А чим краще, якщо не секрет?
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Поперед.Далі

Повернутись до Виховання дитини

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей