Модератор: irinka
Natalinda написав:lore1ei,той імбир то як? потерти на міленькій терці? шкірку з нього знімати грубо чи тільки трошки?
Dashko написав:Відокремити білки від жовтків.
Яблучно-рисова запіканка для Milichka
Нещодавно запитувала тут на форумі про рецепт пирога з румбамбаром, а потім згадала, що знаю чудовий і простий рецепт мого улюбленого Віденського пирога, котрий печу з вишнями, але можна спробувати і з ревенем.
Пиріг такий смачний, що з'їдається за один вечір biggrin.gif
180 гр масла вершкового
4 яйця
140 гр цукру
200 гр борошна
дрібка солі
1 ч.л. розпушувача для тіста
ванільний цукор чи есенція
мигдалеві пластівці
400 гр вишні без кісточок (можна заморожену, котру попередньо розморожуємо і зливаємо сік)
Масло розтираємо з цукром, додаємо по одному (!) яйця і добре розтираємо кописткою/ложкою чи взбиваємо міксером. Додаємо половину порції просіяного борошна, розпушувач для тіста, ваніль, сіль. Добре розмішуємо. Додаємо другу частину просіяного борошна. Знову добре розмішуємо.
Роз'ємну форму вистеляємо пергаментом (силіконову лише змащуємо маслом), змащуємо вершковим маслом, посипаємо пластівцями мигдалевими (можна і без них), виливаємо тісто. Зверху викладаємо густим шаром вишні (не бійтесь, забагато не буде. Тісто потім підніметься і поглине вишні), і посипаємо мигдалевими пластівцями.
Духовку попередньо нагріваємо до 180 градусів і випікаємо 30 хвилин (у мене деколи випікається і 40-60 хвилин - це залежить від кількості вишні) до гарної золотистої скоринки. Витягуємо з духовки і даємо вистигнути у формі. Посипаємо цукровою пудрою.
Якщо замість вишні давати румбамбар, то його потрібно перед тим помити, почистити, нарізати на дрібні шматочки і посипати цукром та дати стекти соку хвилин 30. А все решту робимо як і з пирогом з вишнею.
Тісто дещо нагадує бисквіт, але є дві суттєві відмінності. По-перше, тісто більш ніжне і менш сухе за рахунок вершкового масла, по-друге, пиріг можна приготувати навіть не маючи міксера - достатньо все гарно розтерти у макітрі чи просто у мисці ложкою.
Сподіваюсь, вам засмакує wink.gif
Повернутись до Солодкі рецепти
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість