Глобальні оголошення!



Пасочки!!!

Модератор: irinka

Re: Пасочки!!!

Повідомлення irinka » 13 квітня 2012, 13:59

Сьогодні в мене був дебют вперше пекла пасочки. :dance: По бабиному рецетпу:

1л молока
10 яєць
250г цукру
100г дріжджів
сіль, мука.
Яйця збити з цукром, додати розведені дріжджі, сіль і частину борошна. Залишити нехай підкисає, приблизно 1,5-2 год.
Тоді закипятити 200 г сметани, охолодити і додати теплою до маси. Додати пропарені і підсушені родзинки, сік лимона (хто любить)
7-8 жовтків+250г цукру- збити і поступово всипати борошно, місити вільно приблизно 30-40 хв. в кінці додати 150г розтопленого масла або маргарину і 2ст. ложки оліїї. Замісити і залишити підкисати на 2 год, тоді викладати в форми і як підкиснуть змастити яйцем. Я рецепт зменшила в 3 рази, тобто на 3 яйця і 300 г молока.
В мене вийшло 4 пасочки. Щойно з духовки

Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!


Дійсно краще пекти в паперових формах, бо та сама більша розлетілась трошки коли я витягала.
Зображення

Навіть якщо ти янгол, то знайдуться люди, яким не подобається шелест твоїх крил
irinka Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 3455
З нами з: 15 листопада 2011, 11:08
Звідки: Тернопіль
Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 3448 раз.
Подякували: 1929 раз.
Діти: Хлопчик)

Re: Пасочки!!!

Повідомлення Галина » 13 квітня 2012, 15:44

Я не люблю білкової глазурі, то просто топлю білий шоколад і ним змащую.
Галина Офлайн


Я тут живу
 
Повідомлень: 2526
З нами з: 21 травня 2010, 19:58
Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3341 раз.
Подякували: 2248 раз.
Діти: 3 дівчинки-красунечки

Re: Пасочки!!!

Повідомлення Тань » 13 квітня 2012, 16:17

в мене також ніхто білкової глазурі не любить(на пасочці гарно виглядає, але на смак :bad: - на любителя), швидше за все покрию або чорною шоколадною помадкою або цукрово-лимонним сиропом..і посипками :wink:
Мода - приходить і відходить, а шарм залишається завжди. Коко Шанель
Тань Офлайн


Добре орієнтуюся
 
Повідомлень: 86
З нами з: 11 лютого 2011, 12:29
Дякував (ла): 46 раз.
Подякували: 50 раз.
Діти: Донечка

Re: Пасочки!!!

Повідомлення Natalinda » 13 квітня 2012, 18:24

Тань написав:(на пасочці гарно виглядає, але на смак :bad:

Приємного апетиту тим хто любить таку глазур
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 10980
З нами з: 26 листопада 2009, 17:16
Звідки: Звідси)))
Нагороди: 6
Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Re: Пасочки!!!

Повідомлення lore1ei » 13 квітня 2012, 22:29

Для хлібопічки.
для пасочки 750 гр.

Вливаєш в контейнер 80 мл молока, 4 ст.л. цукру і 1.5 ч. л. дріжджів.
Додаєш масла 130 г, 3 яйця, ваніль і включаєш пічку.
В мене 4 режим Здоба, 3.5 год.
Поступово як міситься тісто додаєш борошно, 350 г.
На 2 заміс кидаєш родзинки, 100 г.

ну і все, в мене щойно спеклась)))
вроді нічого вийшла)))
lore1ei Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 1384
З нами з: 04 січня 2010, 15:54
Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 1104 раз.
Подякували: 1772 раз.
Діти: Дівчинка

Re: Пасочки!!!

Повідомлення lore1ei » 13 квітня 2012, 22:30

по рецепту ще солі трохи, я не клала.
lore1ei Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 1384
З нами з: 04 січня 2010, 15:54
Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 1104 раз.
Подякували: 1772 раз.
Діти: Дівчинка

Re: Пасочки!!!

Повідомлення ksana » 19 квітня 2012, 10:28

Великодня паска від с.Венедикти

Паска – найважливіша з усіх великодніх страв. Є безліч рецептів паски, як кажуть в народі “скільки господинь, стільки рецептів”. Але с. Венедикта пропонує для вас свій, добре випробуваний рецепт, смачної паски.
Вам знадобиться: 1 кг муки, 0,5 л молока, 10 – 12 жовтків, 100 гр. дріжджів, 200 гр масла, 200 гр цукру, 100 гр родзинок, 0,5 чайної ложки солі, цедра, ваніль
Приготування:
Дріжджі розвести у молоці, добавивши 1 ст. ложку цукру і 3 ст. ложки муки, розмішати і поставити в тепле місце.
Напередодні випікання жовтки посолити і поставити у холодильник.
Коли розчина підійде, до жовтків додаємо цукор, розмішуємо й добавляємо до розчини, а також даємо муки і вимішуємо до появи пухирців, під кінець добавляємо масло і знову перемішуємо.
Насамкінець додаємо родзинки, цедру і легко вимішуємо. Накрити ємність з тістом серветою і поставити в тепле місце.
У кожну форму, в якій будемо пекти паску на дно кладемо пергаментний папір, а бокові сторони змащуємо маргарином і обсипаємо сухарями та викладаємо тісто на одну третю висоти форми й ставимо у тепле місце. Форму з тістом накрити серветкою.
Коли виросте, змащуємо поверхню тіста збитим яйцем і печемо 45 хвилин при 190°.
Перевіряйте готовність дерев’яною паличкою. Якщо паличка після протикання паски буде суха, то паска готова.

Помадка
200гр пудри,
1 яєчний білок,
сік з 1 – го лимона.
Просійте цукрову пудру через дрібне ситечко і розведіть лимонним соком.
Білок збийте в густу піну і, не припиняючи збивати, по одній ч. ложці введіть лимонно-цукрову суміш.
Змастіть холодну паску отриманою помадкою і посипте прикрасою.
Смакуйте на здоров’я!
Веселих свят!

http://www.rekoldim.com/news/velykodnya-paska-vid-s-venedykty-2/
ksana Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 1566
З нами з: 25 жовтня 2010, 01:27
Звідки: Тернопіль
Нагороди: 1
Мамуся-творець (1)
Дякував (ла): 883 раз.
Подякували: 1043 раз.
Діти: ще немає

Re: Пасочки!!!

Повідомлення ksana » 19 квітня 2012, 10:41

Додаю ще два рецепти пасочок, які я пекла.

№1. ПАСКА ІТАЛІЙСЬКА
1 л.молока
750 гр. цукру
0,5 кг. масла
100 гр. дріжджі
14 яєць
Це все замішую звечора і залишаю на 9 год. киснути (приблизно з 11 до 7 год )
зранку додаю борошно, лимон, родзинки, ваніль (цукати, горіхи і все, що хочу) і залишаю це все ще на годину. паралельно накладаю в форми і залишаю, щоб піднялось (тіста накладаю 1/3 форми) зверху змащую жовтком і посипаю кольоровою посипкою. Виходить 6-8 великих і пару маленьких, стоїть довго не скоро черствіє.
(П.С.: я не давала лимону, робила на половину)
Зображення
Зображення

№2. Паска
Вам знадобиться:
1 кг борошна
500 мл молока
1 пакетик (11 г) сухих дріжджів
5 яєць
220-240 г + 1 ст. ложка цукрового піску
300 г вершкового масла 150 г родзинок без кісточок
цедра 1 лимона
1/3 ч. ложки солі
Для глазурі:
1 яєчний білок
3 ст. ложки цукрової пудри
1 ст. ложка лимонного соку
Спосіб приготування:
Просійте борошно і додайте дріжджі.
Підігрійте молоко (не кип’ятіть) і розтопіть в молоці масло.
Додайте 220-240 г цукрового піску (в залежності від бажаної солодкості) до молока з маслом. Остудіть отриману суміш до 30°С. Вилийте молоко з маслом в борошно.

На посипаній борошном дошці або в мисці вимісіть тісто до гладкості, поки воно не перестане приставати до рук або країв посуду (біля 20 хвилин).
Накрийте ємність з тістом кришкою, плівкою або рушником і поставте в тепле місце.
Вимийте родзинки, обсушіть і обваляйте в борошні, щоб вони рівномірно розподілилися в тісті.
Відокремте жовтки від білків. Один жовток відкладіть для обмазування.
Коли об’єм тіста збільшиться удвічі (на це піде 75-90 хвилин), введіть в тісто жовтки, розтерті до білого кольору з 1 ст. ложкою цукру.
Збийте білки в міцну піну. Під кінець збивання додайте до білків сіль.
Додайте в тісто збиті білки. Додавайте білки невеликими порціями і добре вимішуйте тісто руками на дошці або в мисці. Важливо: не додавайте борошно, навіть якщо вам здається, що тісто дуже рідке й липке.
Покладіть в тісто родзинки і цедру і ретельно перемішайте. Знову поставте підходити. Готовність тіста визначайте так: тісто, що добре вибродило, збільшується в об’ємі в 2,5 рази; при натисканні на нього пальцем воно повільно, а не швидко вирівнюється; поверхня тіста опукла, воно має приємний спиртовий запах.

Нагрійте духовку до 180°С.
Форму для випічки добре змастіть маслом. Щоб готова паска легше виймалася з форми, вистеліть дно і стінки форми папером для випічки або промасленим папером.
Коли тісто підійде другий раз (на це піде 75-90 хвилин), злегка обімніть його (випустіть накопичений вуглекислий газ), наповніть форму для випічки до третини її об’єму кулькою з тіста і поставте в тепле місце мінімум на 15-20 хвилин. Форму з тістом накрийте серветкою.
Коли тісто у формі добре розстоїться, тобто значно збільшиться в об’ємі і займе 3/4 об’єму форми, змастіть поверхню тіста відкладеним жовтком і випікайте 40-50 хвилин. Час випікання залежить від величини форми. Перевіряйте готовність дерев’яною паличкою. Якщо паличка після протикання паски буде суха, то паска готова.
Просійте цукрову пудру через дрібне ситечко і розведіть лимонним соком.
Білок збийте в густу піну і, не припиняючи збивати, по одній ч. ложці введіть лимонно-цукрову суміш.
Покрийте паску отриманою глазур’ю і прикрасьте. Глазур сохне близько доби, але можна її підсушити і в духовці при температурі 80-100°С.

3-4 паски загальною вагою близько 2,2 кг
Час приготування: 6 год.

СМАЧНОГО !!!
ksana Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 1566
З нами з: 25 жовтня 2010, 01:27
Звідки: Тернопіль
Нагороди: 1
Мамуся-творець (1)
Дякував (ла): 883 раз.
Подякували: 1043 раз.
Діти: ще немає

Re: Випічка (рецепти)

Повідомлення Любов » 01 травня 2013, 10:05

я Панеттоне пекла, і напевно цього року знову її спечу, дуже домашнім засмакувала
Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!
Зображення
Любов Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 1484
З нами з: 24 листопада 2009, 13:34
Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 2250 раз.
Подякували: 1641 раз.
Діти: хлопчик і дівчинка

Re: Випічка (рецепти)

Повідомлення Галина » 02 травня 2013, 16:26

Я сьогодні ось по цьому рецепту печу:
| +
Паска
Ингредиенты:
Молоко 0,5 литра,
дрожжи 75 г.(свежие),
яйца 8-10 шт.,
масло сливочное или маргарин 150г.,
сахар 0,5 кг.,
ванильный сахар 1 пакетик,
мука 9 стаканов,
соль 1,5 ч.л. без верха.
Опара:
В теплом молоке развести дрожжи, добавить 1 ст.л. сахара и 2 стакана муки, размешать и поставить подниматься в теплом помещении до увеличения в 3 раза.
Отделить белки от двух яиц (для украшения готовых пасок) и поставить в холодильник.
Растереть желтки и остальные яйца с сахаром и солью, добавить к опаре и размешать. Всыпать, размешивая, муку и замесить некрутое тесто. накрыть чистым полотенцем и оставить подниматься в теплом месте.
Когда тесто увеличится в 2-3 раза, растопить масло, добавить в него ваниль и влить в тесто.
Хорошенько вымесить и дать еще раз подойти.
Формочки обильно смазать растительным маслом. Руки тоже смазать маслом. Набирать и отрывать руками куски теста и выкладывать в форму (до половины высоты формы).
Накрыть формы полотенцем и дать пасхам подойти до верха формы.
Ставить формы в горячую духовку и выпекать 15-25 минут в зависимости от размера форм.
Достать, дать остыть, накрыв полотенцем. Аккуратно вынуть из формочек.
Холодные белки взбить с 2 ст.л. сахара в крепкую пену. Обмазать белковым кремом верх пасок и посыпать по желанию разноцветным пшеном или специальной посыпкой.
Выпечки получается очень много. Если есть желание - из половины теста можно испечь пасхальные пирожки или пирог с решеткой, а во вторую половину для пасок можете добавить стакан промытого изюма.
P.S. Поверьте, это тесто отнимет у вас весь день - начинать надо с утра!
Я решила схитрить, разделив приготовление на 2 дня и начав в 5 часов вечера. Умяв тесто хорошенько после добавления яиц с сахаром и накрыв крышкой, убрала на ночь в холодильник...
В итоге с утра получила богатый опыт выгребания теста из холодильника: оно пролезло сквозь решетку до самого низа, снеся тяжелую крышку и облепив всю кастрюлю.
Выводы:
1) пятилитровой кастрюли на указанную порцию явно недостаточно (после добавления маргарина я разделила тесто на две емкости)
2) холод тесту не помеха и оно прет во все стороны, сметая все преграды на своем пути - будете ставить в холодильник, увеличивайте емкость в 2 раза (10 литров, если влезет в холодильник:))
3) не смотря на все перипетии выпечка получилась отменная!!!! Рецепт отличный!
формочки с тестом лучше ставить не в горячую духовку,а включить духовку и сразу поставить, тогда паски получатся пористые и пышные; на счет названия "паска" : на юге России и Украине - это паски, а в остальной России это куличи, а паски -из творога, а в Италии пасками (паскуа) називаются и творожные, и печеные изделия.

Печу вже не перший рік, але додаю ще сухофрукти (родзинки світлі і темні для контрасту, шматочки кураги, сьогодні ще журавлину сушену докинула). Мої рідні дуже люблять, діти тільки що одну ще теплу спробували.
Галина Офлайн


Я тут живу
 
Повідомлень: 2526
З нами з: 21 травня 2010, 19:58
Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3341 раз.
Подякували: 2248 раз.
Діти: 3 дівчинки-красунечки

Поперед.Далі

Повернутись до Святковий стіл



Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість