Глобальні оголошення!

Пасочки!!!

Модератор: irinka

Re: Пасочки!!!

Повідомлення irinka » 13 квітня 2012, 13:59

Сьогодні в мене був дебют вперше пекла пасочки. :dance: По бабиному рецетпу:

1л молока
10 яєць
250г цукру
100г дріжджів
сіль, мука.
Яйця збити з цукром, додати розведені дріжджі, сіль і частину борошна. Залишити нехай підкисає, приблизно 1,5-2 год.
Тоді закипятити 200 г сметани, охолодити і додати теплою до маси. Додати пропарені і підсушені родзинки, сік лимона (хто любить)
7-8 жовтків+250г цукру- збити і поступово всипати борошно, місити вільно приблизно 30-40 хв. в кінці додати 150г розтопленого масла або маргарину і 2ст. ложки оліїї. Замісити і залишити підкисати на 2 год, тоді викладати в форми і як підкиснуть змастити яйцем. Я рецепт зменшила в 3 рази, тобто на 3 яйця і 300 г молока.
В мене вийшло 4 пасочки. Щойно з духовки

Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!

Дійсно краще пекти в паперових формах, бо та сама більша розлетілась трошки коли я витягала.
Зображення

Навіть якщо ти янгол, то знайдуться люди, яким не подобається шелест твоїх крил
irinka Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 3448 раз.
Подякували: 1929 раз.
Діти: Хлопчик)

Повідомлення Галина » 13 квітня 2012, 15:44

Я не люблю білкової глазурі, то просто топлю білий шоколад і ним змащую.
Галина Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3341 раз.
Подякували: 2248 раз.
Діти: 3 дівчинки-красунечки

Повідомлення Тань » 13 квітня 2012, 16:17

в мене також ніхто білкової глазурі не любить(на пасочці гарно виглядає, але на смак :bad: - на любителя), швидше за все покрию або чорною шоколадною помадкою або цукрово-лимонним сиропом..і посипками :wink:
Мода - приходить і відходить, а шарм залишається завжди. Коко Шанель
Тань Офлайн

Добре орієнтуюся

Дякував (ла): 46 раз.
Подякували: 50 раз.
Діти: Донечка

Повідомлення Natalinda » 13 квітня 2012, 18:24

Тань написав:(на пасочці гарно виглядає, але на смак :bad:

Приємного апетиту тим хто любить таку глазур
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Повідомлення lore1ei » 13 квітня 2012, 22:29

Для хлібопічки.
для пасочки 750 гр.

Вливаєш в контейнер 80 мл молока, 4 ст.л. цукру і 1.5 ч. л. дріжджів.
Додаєш масла 130 г, 3 яйця, ваніль і включаєш пічку.
В мене 4 режим Здоба, 3.5 год.
Поступово як міситься тісто додаєш борошно, 350 г.
На 2 заміс кидаєш родзинки, 100 г.

ну і все, в мене щойно спеклась)))
вроді нічого вийшла)))
lore1ei Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 1104 раз.
Подякували: 1772 раз.
Діти: Дівчинка

Повідомлення lore1ei » 13 квітня 2012, 22:30

по рецепту ще солі трохи, я не клала.
lore1ei Офлайн

Почуваюся, як вдома

випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 1104 раз.
Подякували: 1772 раз.
Діти: Дівчинка

Повідомлення ksana » 19 квітня 2012, 10:28

Великодня паска від с.Венедикти

Паска – найважливіша з усіх великодніх страв. Є безліч рецептів паски, як кажуть в народі “скільки господинь, стільки рецептів”. Але с. Венедикта пропонує для вас свій, добре випробуваний рецепт, смачної паски.
Вам знадобиться: 1 кг муки, 0,5 л молока, 10 – 12 жовтків, 100 гр. дріжджів, 200 гр масла, 200 гр цукру, 100 гр родзинок, 0,5 чайної ложки солі, цедра, ваніль
Приготування:
Дріжджі розвести у молоці, добавивши 1 ст. ложку цукру і 3 ст. ложки муки, розмішати і поставити в тепле місце.
Напередодні випікання жовтки посолити і поставити у холодильник.
Коли розчина підійде, до жовтків додаємо цукор, розмішуємо й добавляємо до розчини, а також даємо муки і вимішуємо до появи пухирців, під кінець добавляємо масло і знову перемішуємо.
Насамкінець додаємо родзинки, цедру і легко вимішуємо. Накрити ємність з тістом серветою і поставити в тепле місце.
У кожну форму, в якій будемо пекти паску на дно кладемо пергаментний папір, а бокові сторони змащуємо маргарином і обсипаємо сухарями та викладаємо тісто на одну третю висоти форми й ставимо у тепле місце. Форму з тістом накрити серветкою.
Коли виросте, змащуємо поверхню тіста збитим яйцем і печемо 45 хвилин при 190°.
Перевіряйте готовність дерев’яною паличкою. Якщо паличка після протикання паски буде суха, то паска готова.

Помадка
200гр пудри,
1 яєчний білок,
сік з 1 – го лимона.
Просійте цукрову пудру через дрібне ситечко і розведіть лимонним соком.
Білок збийте в густу піну і, не припиняючи збивати, по одній ч. ложці введіть лимонно-цукрову суміш.
Змастіть холодну паску отриманою помадкою і посипте прикрасою.
Смакуйте на здоров’я!
Веселих свят!

http://www.rekoldim.com/news/velykodnya-paska-vid-s-venedykty-2/
ksana Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 1
Мамуся-творець (1)
Дякував (ла): 883 раз.
Подякували: 1043 раз.
Діти: ще немає

Повідомлення ksana » 19 квітня 2012, 10:41

Додаю ще два рецепти пасочок, які я пекла.

№1. ПАСКА ІТАЛІЙСЬКА
1 л.молока
750 гр. цукру
0,5 кг. масла
100 гр. дріжджі
14 яєць
Це все замішую звечора і залишаю на 9 год. киснути (приблизно з 11 до 7 год )
зранку додаю борошно, лимон, родзинки, ваніль (цукати, горіхи і все, що хочу) і залишаю це все ще на годину. паралельно накладаю в форми і залишаю, щоб піднялось (тіста накладаю 1/3 форми) зверху змащую жовтком і посипаю кольоровою посипкою. Виходить 6-8 великих і пару маленьких, стоїть довго не скоро черствіє.
(П.С.: я не давала лимону, робила на половину)
Зображення
Зображення

№2. Паска
Вам знадобиться:
1 кг борошна
500 мл молока
1 пакетик (11 г) сухих дріжджів
5 яєць
220-240 г + 1 ст. ложка цукрового піску
300 г вершкового масла 150 г родзинок без кісточок
цедра 1 лимона
1/3 ч. ложки солі
Для глазурі:
1 яєчний білок
3 ст. ложки цукрової пудри
1 ст. ложка лимонного соку
Спосіб приготування:
Просійте борошно і додайте дріжджі.
Підігрійте молоко (не кип’ятіть) і розтопіть в молоці масло.
Додайте 220-240 г цукрового піску (в залежності від бажаної солодкості) до молока з маслом. Остудіть отриману суміш до 30°С. Вилийте молоко з маслом в борошно.

На посипаній борошном дошці або в мисці вимісіть тісто до гладкості, поки воно не перестане приставати до рук або країв посуду (біля 20 хвилин).
Накрийте ємність з тістом кришкою, плівкою або рушником і поставте в тепле місце.
Вимийте родзинки, обсушіть і обваляйте в борошні, щоб вони рівномірно розподілилися в тісті.
Відокремте жовтки від білків. Один жовток відкладіть для обмазування.
Коли об’єм тіста збільшиться удвічі (на це піде 75-90 хвилин), введіть в тісто жовтки, розтерті до білого кольору з 1 ст. ложкою цукру.
Збийте білки в міцну піну. Під кінець збивання додайте до білків сіль.
Додайте в тісто збиті білки. Додавайте білки невеликими порціями і добре вимішуйте тісто руками на дошці або в мисці. Важливо: не додавайте борошно, навіть якщо вам здається, що тісто дуже рідке й липке.
Покладіть в тісто родзинки і цедру і ретельно перемішайте. Знову поставте підходити. Готовність тіста визначайте так: тісто, що добре вибродило, збільшується в об’ємі в 2,5 рази; при натисканні на нього пальцем воно повільно, а не швидко вирівнюється; поверхня тіста опукла, воно має приємний спиртовий запах.

Нагрійте духовку до 180°С.
Форму для випічки добре змастіть маслом. Щоб готова паска легше виймалася з форми, вистеліть дно і стінки форми папером для випічки або промасленим папером.
Коли тісто підійде другий раз (на це піде 75-90 хвилин), злегка обімніть його (випустіть накопичений вуглекислий газ), наповніть форму для випічки до третини її об’єму кулькою з тіста і поставте в тепле місце мінімум на 15-20 хвилин. Форму з тістом накрийте серветкою.
Коли тісто у формі добре розстоїться, тобто значно збільшиться в об’ємі і займе 3/4 об’єму форми, змастіть поверхню тіста відкладеним жовтком і випікайте 40-50 хвилин. Час випікання залежить від величини форми. Перевіряйте готовність дерев’яною паличкою. Якщо паличка після протикання паски буде суха, то паска готова.
Просійте цукрову пудру через дрібне ситечко і розведіть лимонним соком.
Білок збийте в густу піну і, не припиняючи збивати, по одній ч. ложці введіть лимонно-цукрову суміш.
Покрийте паску отриманою глазур’ю і прикрасьте. Глазур сохне близько доби, але можна її підсушити і в духовці при температурі 80-100°С.

3-4 паски загальною вагою близько 2,2 кг
Час приготування: 6 год.

СМАЧНОГО !!!
ksana Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 1
Мамуся-творець (1)
Дякував (ла): 883 раз.
Подякували: 1043 раз.
Діти: ще немає

Re: Випічка (рецепти)

Повідомлення Любов » 01 травня 2013, 10:05

я Панеттоне пекла, і напевно цього року знову її спечу, дуже домашнім засмакувала
Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!
Зображення
Любов Офлайн

Почуваюся, як вдома

випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 2250 раз.
Подякували: 1641 раз.
Діти: хлопчик і дівчинка

Re: Випічка (рецепти)

Повідомлення Галина » 02 травня 2013, 16:26

Я сьогодні ось по цьому рецепту печу:
| +
Паска
Ингредиенты:
Молоко 0,5 литра,
дрожжи 75 г.(свежие),
яйца 8-10 шт.,
масло сливочное или маргарин 150г.,
сахар 0,5 кг.,
ванильный сахар 1 пакетик,
мука 9 стаканов,
соль 1,5 ч.л. без верха.
Опара:
В теплом молоке развести дрожжи, добавить 1 ст.л. сахара и 2 стакана муки, размешать и поставить подниматься в теплом помещении до увеличения в 3 раза.
Отделить белки от двух яиц (для украшения готовых пасок) и поставить в холодильник.
Растереть желтки и остальные яйца с сахаром и солью, добавить к опаре и размешать. Всыпать, размешивая, муку и замесить некрутое тесто. накрыть чистым полотенцем и оставить подниматься в теплом месте.
Когда тесто увеличится в 2-3 раза, растопить масло, добавить в него ваниль и влить в тесто.
Хорошенько вымесить и дать еще раз подойти.
Формочки обильно смазать растительным маслом. Руки тоже смазать маслом. Набирать и отрывать руками куски теста и выкладывать в форму (до половины высоты формы).
Накрыть формы полотенцем и дать пасхам подойти до верха формы.
Ставить формы в горячую духовку и выпекать 15-25 минут в зависимости от размера форм.
Достать, дать остыть, накрыв полотенцем. Аккуратно вынуть из формочек.
Холодные белки взбить с 2 ст.л. сахара в крепкую пену. Обмазать белковым кремом верх пасок и посыпать по желанию разноцветным пшеном или специальной посыпкой.
Выпечки получается очень много. Если есть желание - из половины теста можно испечь пасхальные пирожки или пирог с решеткой, а во вторую половину для пасок можете добавить стакан промытого изюма.
P.S. Поверьте, это тесто отнимет у вас весь день - начинать надо с утра!
Я решила схитрить, разделив приготовление на 2 дня и начав в 5 часов вечера. Умяв тесто хорошенько после добавления яиц с сахаром и накрыв крышкой, убрала на ночь в холодильник...
В итоге с утра получила богатый опыт выгребания теста из холодильника: оно пролезло сквозь решетку до самого низа, снеся тяжелую крышку и облепив всю кастрюлю.
Выводы:
1) пятилитровой кастрюли на указанную порцию явно недостаточно (после добавления маргарина я разделила тесто на две емкости)
2) холод тесту не помеха и оно прет во все стороны, сметая все преграды на своем пути - будете ставить в холодильник, увеличивайте емкость в 2 раза (10 литров, если влезет в холодильник:))
3) не смотря на все перипетии выпечка получилась отменная!!!! Рецепт отличный!
формочки с тестом лучше ставить не в горячую духовку,а включить духовку и сразу поставить, тогда паски получатся пористые и пышные; на счет названия "паска" : на юге России и Украине - это паски, а в остальной России это куличи, а паски -из творога, а в Италии пасками (паскуа) називаются и творожные, и печеные изделия.

Печу вже не перший рік, але додаю ще сухофрукти (родзинки світлі і темні для контрасту, шматочки кураги, сьогодні ще журавлину сушену докинула). Мої рідні дуже люблять, діти тільки що одну ще теплу спробували.
Галина Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3341 раз.
Подякували: 2248 раз.
Діти: 3 дівчинки-красунечки

Поперед.Далі

Повернутись до Святковий стіл

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість