Додаю ще два рецепти пасочок, які я пекла.
№1. ПАСКА ІТАЛІЙСЬКА
1 л.молока
750 гр. цукру
0,5 кг. масла
100 гр. дріжджі
14 яєць
Це все замішую звечора і залишаю на 9 год. киснути (приблизно з 11 до 7 год )
зранку додаю борошно, лимон, родзинки, ваніль (цукати, горіхи і все, що хочу) і залишаю це все ще на годину. паралельно накладаю в форми і залишаю, щоб піднялось (тіста накладаю 1/3 форми) зверху змащую жовтком і посипаю кольоровою посипкою. Виходить 6-8 великих і пару маленьких, стоїть довго не скоро черствіє.
(П.С.: я не давала лимону, робила на половину)


№2. Паска
Вам знадобиться:
1 кг борошна
500 мл молока
1 пакетик (11 г) сухих дріжджів
5 яєць
220-240 г + 1 ст. ложка цукрового піску
300 г вершкового масла 150 г родзинок без кісточок
цедра 1 лимона
1/3 ч. ложки солі
Для глазурі:
1 яєчний білок
3 ст. ложки цукрової пудри
1 ст. ложка лимонного соку
Спосіб приготування:
Просійте борошно і додайте дріжджі.
Підігрійте молоко (не кип’ятіть) і розтопіть в молоці масло.
Додайте 220-240 г цукрового піску (в залежності від бажаної солодкості) до молока з маслом. Остудіть отриману суміш до 30°С. Вилийте молоко з маслом в борошно.
На посипаній борошном дошці або в мисці вимісіть тісто до гладкості, поки воно не перестане приставати до рук або країв посуду (біля 20 хвилин).
Накрийте ємність з тістом кришкою, плівкою або рушником і поставте в тепле місце.
Вимийте родзинки, обсушіть і обваляйте в борошні, щоб вони рівномірно розподілилися в тісті.
Відокремте жовтки від білків. Один жовток відкладіть для обмазування.
Коли об’єм тіста збільшиться удвічі (на це піде 75-90 хвилин), введіть в тісто жовтки, розтерті до білого кольору з 1 ст. ложкою цукру.
Збийте білки в міцну піну. Під кінець збивання додайте до білків сіль.
Додайте в тісто збиті білки. Додавайте білки невеликими порціями і добре вимішуйте тісто руками на дошці або в мисці. Важливо: не додавайте борошно, навіть якщо вам здається, що тісто дуже рідке й липке.
Покладіть в тісто родзинки і цедру і ретельно перемішайте. Знову поставте підходити. Готовність тіста визначайте так: тісто, що добре вибродило, збільшується в об’ємі в 2,5 рази; при натисканні на нього пальцем воно повільно, а не швидко вирівнюється; поверхня тіста опукла, воно має приємний спиртовий запах.
Нагрійте духовку до 180°С.
Форму для випічки добре змастіть маслом. Щоб готова паска легше виймалася з форми, вистеліть дно і стінки форми папером для випічки або промасленим папером.
Коли тісто підійде другий раз (на це піде 75-90 хвилин), злегка обімніть його (випустіть накопичений вуглекислий газ), наповніть форму для випічки до третини її об’єму кулькою з тіста і поставте в тепле місце мінімум на 15-20 хвилин. Форму з тістом накрийте серветкою.
Коли тісто у формі добре розстоїться, тобто значно збільшиться в об’ємі і займе 3/4 об’єму форми, змастіть поверхню тіста відкладеним жовтком і випікайте 40-50 хвилин. Час випікання залежить від величини форми. Перевіряйте готовність дерев’яною паличкою. Якщо паличка після протикання паски буде суха, то паска готова.
Просійте цукрову пудру через дрібне ситечко і розведіть лимонним соком.
Білок збийте в густу піну і, не припиняючи збивати, по одній ч. ложці введіть лимонно-цукрову суміш.
Покрийте паску отриманою глазур’ю і прикрасьте. Глазур сохне близько доби, але можна її підсушити і в духовці при температурі 80-100°С.
3-4 паски загальною вагою близько 2,2 кг
Час приготування: 6 год.
СМАЧНОГО !!!