Глобальні оголошення!

Вікторина до Дня народження Тернополя. Завершено

Наші конкурси, голосування, визначення переможців

Re: Вікторина до Дня народження Тернополя

Повідомлення олеся » 05 квітня 2012, 22:07

Преподобний Амфілохій Почаївський народився 10 грудня 1894 року в с. Мала Іловиця, Шумського району, що на Тернопільщині у багатодітній селянській сім'ї Варнави Головатюка і при хрещенні був названий Яковом на честь мученика Якова Персянина.
Давайте замислимося над своєю поведінкою. Перш, ніж лаяти за поведінку своїх дітей - не забувайте, вони беруть приклад з нас...
олеся Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 1
Мамуся-творець (1)
Дякував (ла): 919 раз.
Подякували: 1074 раз.
Діти: Хлопчик та ще раз хлопчик

Повідомлення гра з вогнем » 05 квітня 2012, 22:21

Зиновій Ковалик — новомученик УГКЦ

Іва?н Зя?тик (*26 грудня 1899, Одрехова — †17 травня 1952)
Зображення

Слуга Божий отець Іван Зятик народився 26 грудня 1899 у селі Одрехова Сяноцького повіту (тепер територія Польщі).

Після закінчення богословських студій у 1923 р. був висвячений на священика. У 1935 р. вступає до Чину Найсвятійшого Ізбавителя (оо. Редемптористів). Під час німецької окупації призначений ігуменом монастиря в Тернополі.

Обряд беатифікації відбувся 27 червня 2001 р. у м. Львові під час Святої Літургії у візантійському обряді за участі Івана Павла ІІ.
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 3057 раз.
Подякували: 4232 раз.

Повідомлення гра з вогнем » 05 квітня 2012, 22:25

Ники?та Бу?дка (*7 червня 1877, Добромірка — †1 жовтня 1949, Караганда) — церковний діяч, перший єпископ УГКЦ в Канаді, священномученик, проголошений блаженним 2001 року.
Зображення

Народився у селянській сім'ї 7 червня 1877 у селі Добромірка Збаразького повіту. Після закінчення теологічних студій у Відні та Інсбруці, отримав 25 жовтня 1905 року священичі свячення з рук митрополита Андрея Шептицького.

п.с._Збараж_близько_дуже_може-й_в_Тернополі_жив...
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Повідомлення гра з вогнем » 05 квітня 2012, 22:28

Мико?ла Цеге?льський (*17 грудня 1896 — † 29 травня 1951) — блаженний священномученик католицької церкви, церковний і громадський діяч у Галичині, греко-католицький священик.
Після війни почалися масові репресії, - отець до дна випив чашу залякувань, погроз і побоїв. 28 жовтня 1946 був заарештований, а 27 січня 1947 Військовий трибунал МВС Тернопільської області засудив священика на 10 років ув'язнення.

думаю_він_мав_перебувати_у_Тернополі_хо4_якийсь_4ас,_за_таких_прикрих_обставин
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Повідомлення гра з вогнем » 05 квітня 2012, 22:46

Князь_Костянтин_Василь_Острозький

в_неті_пише_шо_він_був_засновником_братсва_у_тернополі,_а_отже_мав_перебувати-у-нас_певний_4ас
Українська православна церква Київського патріархату на Помісному соборі 2008 року канонізувала князя как благовірного.
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Повідомлення taranjka » 06 квітня 2012, 09:05

Питаня №16

Як називався перший професійний стаціонарний театр в Тернополі? Коли існував? Назвіть його режисерів.

3 бали
Зображення
я завжди той, ким я собі здаюся - а моє уявлення про себе постійно змінюється А.Жід
не кажіть мені шо робити, і я не скажу куди вам іти)))
taranjka Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1739 раз.
Подякували: 5566 раз.
Діти: трійко чудів

Повідомлення irinka » 06 квітня 2012, 09:09

Режисери театру:
Народний артист України Олег Мосійчук;
Заслужений діяч мистецтв України В’ячеслав Жила.
Відкриття новоствореного театру відбулося 18 жовтня 1915 року прем’єрою вистави Котляревського „Наталка Полтавка” (у приміщенні нинішньої Тернопільської обласної філармонії).
Зображення

Навіть якщо ти янгол, то знайдуться люди, яким не подобається шелест твоїх крил
irinka Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 3448 раз.
Подякували: 1929 раз.
Діти: Хлопчик)

Повідомлення irinka » 06 квітня 2012, 09:11

Театр називався „Тернопільські театральні вечори”. Це перша вистава Наталка Полтавка.
Зображення
Зображення

Навіть якщо ти янгол, то знайдуться люди, яким не подобається шелест твоїх крил
irinka Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 3448 раз.
Подякували: 1929 раз.
Діти: Хлопчик)

Повідомлення taranjka » 06 квітня 2012, 09:51

Відповідь на питання №14
У 1989 і 1990 році місто готувалося до святкування 450 річниці міста. З цієї нагоди Євген Удін (тодішній голова СХУ) запропонував провести в Тернополі симпозіум паркової скульптури. Його ініціативу підтримали і вже в 1989 році, влітку на галявині кутківецького лісу зібралося 12 учасників (із Брюсселя, Москви, Києва і Львова). На той час молоді, а сьогодні провідні скульптори України і світу, майже два місяці працювали над своїм твором (а дехто двома). Усі скульптури були подаровані місту і більшість встановлені в парку біля озера, започаткувавши, тим самим, парк скульптури. Наступного року симпозіум повторився, і зібрав уже 16 учасників: з Австралії, Білорусі, Казахстану, Росії та України.
Відійшовши від початкового задуму - створення парку скульптури - твори 1990 року були встановлені в різних куточках міста.
На жаль криза 90-х не лише завадила провадити наступні симпозіуми, але й в її "беззаконні" пропали 6 скульптур. А через низький рівень культури обивателів було понівечено цілу низку скульптур :cray: .
Учасники симпозіумів були: П. Антип, А. Антонов, Ю. Багаліка, Б. Бистров, М. Білик, А. Валієв, Тьєррі Верхеллен, О. Владіміров, В. Закревський, А. Качеровський, Л. Козлов, Брюс Коппінґ, В. Корчовий, О. Косткевич, Г. Кудлаєнко, Ю. Мисько, В. Мікропуло, М. Невеселий, В. Пантєлєєв, В, Примаченко, Є. Прокопов, Г. Пустовойт, Вагіф Рахман, Б. Рудий.

Можете зі мною не погодитися, але ці скульптури - одна з кращих прикрас міста. На відміну від кітчевих сантехніків і "деревляних сердець і дерев", вони органічно вписуються в природній ланшафт, сильно не виділяючись, але запамятовуючись. Вони неповторні - бо є результатом творчих старань, а не замовленням "для мас" і сьомою копією чиєїсь ідеї.

Star4uk - 4 бали
гра з вогнем - 4 бали
Зображення
я завжди той, ким я собі здаюся - а моє уявлення про себе постійно змінюється А.Жід
не кажіть мені шо робити, і я не скажу куди вам іти)))
taranjka Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1739 раз.
Подякували: 5566 раз.
Діти: трійко чудів

Повідомлення ksana » 06 квітня 2012, 09:57

«Тернопільські Театральні Вечори» — перший український стаціонарний театр у Тернополі, діяв від вересня 1915 до червня 1917.
Організатор і перший керівник - Лесь Курбас, з березня 1916 Микола Бенцаль. Склад театру спочатку був: 6 професійних акторів, 15 аматорів, оркестр. Театр працював у приміщеннях товариства «Сокіл» (нині — кінопалац), будинку «Міщанського братства» (нині — обласна філармонія).
ksana Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 1
Мамуся-творець (1)
Дякував (ла): 883 раз.
Подякували: 1043 раз.
Діти: ще немає

Поперед.Далі

Повернутись до Конкурси

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Heise IT-Markt [Crawler] і 0 гостей