Глобальні оголошення!

Вікторина до Дня народження Тернополя. Завершено

Наші конкурси, голосування, визначення переможців

Re: Вікторина до Дня народження Тернополя

Повідомлення Sawwku » 03 квітня 2012, 10:28

ну найближче з того, що я знайшла ще, то козачий отаман Іван Заруцький, найближчий соратник Лжедмитрія І і Лжедмитрія ІІ.
зв"язок з Російським престолом дуже сумнівний

по порядку
Марина Мнішек із Самбора стала московською царицею. (8 травня 1606 р. відбулася коронація і шлюб Марини з Лжедмитрієм 1)
17 травня 1606 р. царя Дмитрія – Грішку Отреп’єва – Лжедмитрія І було вбито. Марину спасли дворяни, вивезли в безпечне місце, а пізніше, зі всім двором, в тому числі і батьком, ув’язнили в Ярославлі. так її царювання і скінчилося.
десь в 1609р вона пов"язала свою долю з тим самим Іваном Заруцьким
тобто теоретично він би міг бути претендентом на престол, але ж вона вже не була царицею

короче. вийшов брєд, але було цікаво )))
Sawwku Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 837 раз.
Подякували: 912 раз.
Діти: маленьке сонечко Анютка
01,01,2011

Повідомлення taranjka » 03 квітня 2012, 10:47

Зображення
я завжди той, ким я собі здаюся - а моє уявлення про себе постійно змінюється А.Жід
не кажіть мені шо робити, і я не скажу куди вам іти)))
taranjka Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1739 раз.
Подякували: 5566 раз.
Діти: трійко чудів

Повідомлення Anjuta » 03 квітня 2012, 13:04

не знайшовши якоїсь більш - менш конкретної відповіді в гуглі, вирішила звернутися з цим питанням на історичну кафедру ТНПУ)
подзвонивши на пряму на кафедру, мене переключали на різних людей і в ітозі на завкафедру)
він спочатку з ентузіазмом погодився допомогти)...але після того як почув запитання, то нічого оригінальнішого не зміг придумати, як "в нас на кафедрі декілька вчителів з історії Тернопільщини і кожен має відповідний проміжок часу історіїї, вибачте що не можу допомогти".
з цього я зрозуміла, що щоб задати це запитання комусь з тих вчителів(звісно що цього робити вже не буду), то мені треба ще знати дату того правління чи що? А ще мабуть, краще самому знайти відповідь перед тим як в них питатися)
Anjuta Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 3
Успішне грудне вигодовування (2) слінгомама (1)
Дякував (ла): 739 раз.
Подякували: 540 раз.
Діти: Хлопчик Арсенчик !

Повідомлення taranjka » 03 квітня 2012, 14:22

завкафедрою молодець, чесно відповів на питання. бо тільки чесні історики визнають, що не можуть все знати!)

Правильну відповідь дала Sawwku, яка отримує 3 бали.

Отже, правильна відповідь:

Іван Мартинович Заруцький (р. нар. невідомий, м. Тарнополь - 1614, м. Москва). Всі історики, і російські, і польські однодушно подають місце народення м. Тарнополь (Тернопіль). Отаман донських козаків.
Прізвище вказує, що він походив із передмістя тогочасного Тернополя Заруддя (від річки Рудки) - теперішній Новий Світ.
Його малим хлопчиком взяли в полон татари, а підрісши він втік до донських козаків, які згодом обрали його своїм отаманом. Це
одна з найяскравіших постатей доби «Смути» в Московії, союзник Лжедмитрія І, Лжедмитрія ІІ та Марії Мнішек, її невінчаний чоловік та опікун сина. Був однією з найвпливовіших осіб цього смутного часу в Московії. Лжедмитрій ІІ проголосив І. Заруцького боярином. Отаман претендував і на престол.
Потім вів самостійну політику, спробувавши утворити у 1613 р. козацьку державу із центром у Астрахані. Згодом був виданий збунтованими козаками і страчений у Москві (посаджений на палю).
Зображення
я завжди той, ким я собі здаюся - а моє уявлення про себе постійно змінюється А.Жід
taranjka Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)

Повідомлення taranjka » 03 квітня 2012, 14:28

Питання №5

Яке віровизнання (конфесія) чисельно переважало в Тернополі від початку ХІХ століття і до кінця 1930-х років?

правильна відповідь - 2 бали
годинка 19 буде правильна відповідь і наступне питання
Зображення
taranjka Офлайн

Я тут живу

Повідомлення гра з вогнем » 03 квітня 2012, 14:45

Яке віровизнання (конфесія) чисельно переважало в Тернополі від початку ХІХ століття і до кінця 1930-х років?

католики?
(я_проитала_так:
1877. . Статистика: у місті 25 819 мешканців (зокрема 7 929 поляків, 6 037 українців, 11 799 жидів, 38 инших. За віросповіданням: 6 170 римо-католиків, 6 023 греко-католиків, 13 468 юдеїв, 158 иншого віросповідання). У Тернополі того часу 1807 домів.

1890. За статистикою, у Тернополі 26 000 мешканців, з яких 50% становлять жиди.)

тому_навіть_не_наю
істори4ні_довідки_супере4ливі
Востаннє редагувалось гра з вогнем в 03 квітня 2012, 14:50, всього редагувалось 2 разів.
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 3057 раз.
Подякували: 4232 раз.

Повідомлення irinka » 03 квітня 2012, 14:48

Хлисти вважали себе наступниками первісних християн, «новим Ізраїлем», твердили про перебування св. Трійці на сьомому небі, не визнавали церковного обряду подружжя. Число їх постійно зменшувалося, і вони не пережили утисків в СРСР у 1930-х років
Зображення

Навіть якщо ти янгол, то знайдуться люди, яким не подобається шелест твоїх крил
irinka Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 3448 раз.
Подякували: 1929 раз.
Діти: Хлопчик)

Повідомлення irinka » 03 квітня 2012, 14:51

Пятидесятники
в Кременці був проведений перший з'їзд християн Святої П'ятдесятниці, на якому був утворений п'ятдесятницький союз церков під керівництвом Івана Герасевича (Гереса). У 1928 році відбувся другий з'їзд, на якому були представлені українські та білоруські громади, а до 1929 року відбулося об'єднання українських, білоруських, польських і німецьких церков п'ятдесятників у тодішній Польщі і створений Всепольський союз християн віри євангельської (п'ятдесятників) під керівництвом Артура Бергхольца
Не обійшлося без опозиції, яка пізніше об'єдналася у групу під назвою Церква Божа. Але нарешті всі питання вирішилися — і 5 травня 1929 року в селі Стара Човниця відбувся Всепольський об'єднаний з'їзд українських, польських, білоруських та німецьких п'ятдесятників. Головою з'їзду був обраний Іван Зуб-Золотарьов, пресвітер Човницької церкви п'ятдесятників.
Зображення

irinka Офлайн

Я тут живу

Повідомлення irinka » 03 квітня 2012, 15:01

Згідно з офіційними даними, у 1928 р. п'ятдесятницьких церков у Радянській Україні нараховувалося 350, а в 1930 році в СРСР було десь 500 церков із загальною кількістю членів близько 25 тисяч
Зображення

irinka Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Anjuta » 03 квітня 2012, 15:03

це дійсно пятидесятники, сиділи чекали наступного запитання і пішли гуляти - невстигли)
Anjuta Офлайн

Почуваюся, як вдома

Успішне грудне вигодовування (2) слінгомама (1)
Дякував (ла): 739 раз.
Подякували: 540 раз.
Діти: Хлопчик Арсенчик !

Поперед.Далі

Повернутись до Конкурси

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей