Глобальні оголошення!

Сповідь при використанні контрацепції і ППС

Модератори: олеся, Tajga

Re: Ви ходите до сповіді?

Повідомлення Shalimar » 03 квітня 2012, 02:35

Tajga написав:1. Людина є цілісною і неповторною особистістю, як духовно так і фізично. Статевість особи, плідність (як чоловіка так і жінки) є її (особи) неподільною часиною. Використовуючи контрацептиви, ПСА ми тим самим відкидаємо статевість свого партнера, використовуючи його лише як засіб задоволення своїх потреб.
2. З огляду на це ППС є абсолютно відкритим на плідність подружжя, не залежно від того, в якому періоді циклу відбувається статевий акт. Навіть якщо подружжя свідомо відкладає близкість на неплідний період це, зрештою, лише відтермінування позитивного рішення - народження дитини.

ой-ой))))) как все беленько и пушистенько))

1. для чего используется партнер при ППС?
2. ппс - это также метод контрацепции! иначе зачем тогда следить за температурой в .опе??
3. свидоме видкладення близкости на неплидный период - это видретминування позитивного ришення (опять-таки. для чего совершается близость в неплидни дни???!!!! чи не для використання свого партнера лише як засобу задоволення своих потреб?!?!?)
а свидоме використання презерватива - это что???? не видтерминування позитивного ришення????

в одном случае, устраиваешь интим в неплидный день, ЧТОБЫ НЕ ЗАБЕРЕМЕНЕТЬ
в другом случае, пользуешься презервативом, ЧТОБЫ НЕ ЗАБЕРЕМЕНЕТЬ
В обоих случаях соитие совершается ДЛЯ УДОВОЛЬСТВИЯ

первое - одобрямс, второе - очень плохо(((( грех! Хе??........ втф??!
«…и вот когда попросили принести самое прекрасное из того, что есть на всем белом свете, ворона принесла свое дитя…»
Shalimar Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
акула пера (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 715 раз.
Подякували: 1892 раз.
Діти: Gent

Повідомлення Tajga » 03 квітня 2012, 02:41

nataljka написав:Всі люди грішать, це повсякденні гріхи,не можна жити ,щоб не згрішити,це ж життя .

Мова не про те, чи можливо жити без гріха, а про те, наскільки людина прагне цього. Гріх народжується в серці людини, але доки вона його не здійснила, гріхом в повній мірі не являється.
Так людина має природу схильну до гріха, але має також можливість боротись з ним та уникати його.
nataljka написав:не зациклюйтеся ,бо так ви самі себе руйнуєте

Згідна. Це як різниця між розкаянням Юди та Петра. Юда зациклився на тому, що згрішив і вважав себе нагідним прощення. Натомість Петро, що тричі відрікся від Господа, знайшов в собі сили щиро покаятись і уповати на Боже милосердя.
Якщо є бажання боротись з якимись закоріненими гріхами, то варто частіше ходити до сповіді, черпати силу для боротьби у Святому Причасті. Однак варто знайти священника, який би міг провадити у цій нелегкій справі, щоб сповідатися лише в нього, так і вам, і йому буде зрозуміліше, чи є якийсь духовний прогрес у вашому житті.
Думати не боляче. Вірити не страшно. :)

Бережи, Господи, мою родину, щоб єдність і злагода панували в ній.
Tajga Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 2646 раз.
Подякували: 3280 раз.
Діти: Давид 19.10.2007
Тереза 7.8.2009
Лев 16.11.2011
Маргарита 8.11.13

Повідомлення Tajga » 03 квітня 2012, 03:21

Shalimar написав:ой-ой))))) как все беленько и пушистенько))

1. для чего используется партнер при ППС?
2. ппс - это также метод контрацепции! иначе зачем тогда следить за температурой в .опе??
3. свидоме видкладення близкости на неплидный период - это видретминування позитивного ришення (опять-таки. для чего совершается близость в неплидни дни???!!!! чи не для використання свого партнера лише як засобу задоволення своих потреб?!?!?)
а свидоме використання презерватива - это что???? не видтерминування позитивного ришення????

в одном случае, устраиваешь интим в неплидный день, ЧТОБЫ НЕ ЗАБЕРЕМЕНЕТЬ
в другом случае, пользуешься презервативом, ЧТОБЫ НЕ ЗАБЕРЕМЕНЕТЬ
В обоих случаях соитие совершается ДЛЯ УДОВОЛЬСТВИЯ

первое - одобрямс, второе - очень плохо(((( грех! Хе??........ втф??!

Контрацепція - не запобігання небажаній вагітності, це загалом АБОРТИВНІ засоби. Метод ППС полягає на уникненні запліднення шляхом утримання від статевої близкості в плідні дні. ОК, презерватив це теж уникнення... але для користування презервативом НЕВАЖЛИВО знати, в який день циклу їм користуються, НЕВАЖЛИВО навіть знати, що є той цикл. Важливо, що оті сперматозоїди не потрапили, куди їм не слід. Тобто це ЗНЕВАЖЕННЯ партнера.
Так, для задоволення, але: для ЧИЙОГО задоволення? Кажеш партнеру: я хочу тебе, одягни презерватив... То "я хочу тебе" для ЧОГО? бо трохи тупо виходить: я хочу тебе, але не хочу від тебе дітей.. ти негідний(-на) того, щоб я мала(-в) їх з тобою. Перепрошую за натуралізм, мене цікавить твій орган розмноження, але не саме розмноження?.. Це типу: мені подобаєтся контур твоїх губ, але все рівно, що ти можеш сказати, то помовч, не заважай мені отримувати естетичне насолодження.
Я влаштовую інтим в неплідний день не тому, що можна не завагітніти, а тому, що кохаю свого чоловіка, і це спосіб проявити свою любов з огляду на те, що наразі за якихось важливих причин, ми мусимо утриматись від зачаття дитини. Зауваж, що я нічим не ображаю свого партнера у такий спосіб, бо його здатність до прокреації лишається так само важливою для мене, тобто зачата в такій ситуації дитина (а незначна ймовірність цього все таки є) не буде відкинута.
ДО речі, ніяк не зрозумію, чому всі розмови про ППС зводяться до того, що можна мати статеву близкість без зачаття... ППС - природнє планування сім'ї. Це не тільки вирішення питання скільки і коли мати дітей. Сім'я - це також чоловік і жінка та їх стосунки. Я не вірю, що можна успішно використовувати методи ППС тільки для того, щоб мати статеву близкість лише в неплідні дні, "бо-ми-неготові-ще-мати-дітей".
Думати не боляче. Вірити не страшно. :)

Бережи, Господи, мою родину, щоб єдність і злагода панували в ній.
Tajga Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 2646 раз.
Подякували: 3280 раз.
Діти: Давид 19.10.2007
Тереза 7.8.2009
Лев 16.11.2011
Маргарита 8.11.13

Повідомлення мешканка » 03 квітня 2012, 09:12

Лада_Ладочка написав:Прикро, бо мені порекомендували цей форум, і казали що тут можна багато чого дізнатися не лише про материнство, але й про віру....справді прикро якщо так....

Нажаль, тут, як і всюди, є багато відвертих опонентів, зокрема Католицької церкви, які дуже люблять покритикувати, повчати, замість священика ну і відверто ображати віруючих людей. (тому й були видалені певні повідомлення і відредаговано окремі теми) Було всяке, наразі, порозумілись. Ви не дивуйтесь, навіть на релігійних форумах є відверті атеїсти...так цікавіше спілкуати, однозначно
На форумі є дійсно віруючі люди, які не просто називають себе християнами, а й намагаються жити християнським життям, тому, думаю, відповіді Ви для себе однозначно знайдете.

Лада_Ладочка написав:
мешканка написав:Щодо засобів контрацепції - то між ними прірва! Не можливо прирівняти спіраль до перерваного статевого акту, тощо. Сповідь є чинною коли ви жалієте за гріхи, з яких сповідаєтесь, не затаюєте жодного гріха (знаєте ще то гріх, але не хочите чи соромитесь говорити про це), хочете поправитись з гріхів і більше не грішити. (хоча на практиці розумієте що ще не раз впадете), але в момент сповіді хочете примиритись з Господом і прийняти Його, тому відрікаєтесь своїх гріхів.
Сповідь не є чинною коли ви затаюєте навмисне гріхи, не жалієте за свої гріхи і не маєте настанови поправитись. Якщо використовуються протизаплідні -це треба обговорити на сповіді зі священиком і йому вирішувати чи давати розгрішення. Якщо ви не маєте настанови поправитись з гріха (відразу чи в майбутньому тоді краще до сповіді не йти. ) Але без сповіді і примирення з Богом ніхто не може стати кращим, яких би сил не прикладалось.

мешканка, поясніть будьласка як можна хотіти поправитися з гріхів і одночасно розуміти що ще не раз впаду.
....

Через це і розпитую на форумі про ППС, думала що тут багато хто успішно його використовує, хоча чесно кажучи не розумію чим цей метод відрізняється від тим методів які є гріховними. Виходить що ми просто підлаштовуємо свої бажання під дні в які можна кохатися без наслідків у вигляді вагітносі. А може зле я слухала в церкві науку про те ППС...

Я не священик, щоб в повноті відкрити для вас цю проблему. Можу порадити знайти духівника з компетентних отців (священика, який би був вашим постійним сповідником і помагав вам направити ваше життя)
Від себе скажу: деякі гріхи потребують років праці. В тому й полягає безкінечна Божа любов, що ми приходимо до Нього безліч разів і кожного разу (якщо навернення щире) Бог нам прощає і нас приймає. Є велика небезпека гріха гордині, якщо людина думає, що однієї сповіді буде достатньо, щоб позбавитись гріха. Аби коли людина не йде до сповіді і чекає, що стане кращою...сама по собі. Основним є бажання поправитись, а скілки часу це займе-все індивідуально. Розумію Ваш щирий біль і вашу ситуацію бо знаходжусь в такій самій. Для себе зрозуміла: бажання змінити ситуацію -першочергове. З часом, коли ви зможете вивчити ППС і будете відчувати, що ППС у вашому випадку працює (що ви зможете відрізняти чітко плідні і не плідні дні) тоді й відмовитесь від ПСА. Це й буде вашим "наверненням" від гріха. І, якщо ви маєте таку установку-тоді все є добре. В вас є бажання поправитись. І дуже добре що ви переживаєте через те. що грішите. Це показник вашої близькості до Бога, не втрачайте цього. Християнином бути дуже важко, сам Господь це сказав і продемонстрував. Легшу бути язичником чи атеїстом...Тому то й пробують багато підлаштувати Бога і церкву, зокрема, під себе...під свої бажання і виправдати себе у власних очах.
Друге питання: чим цей метод відрізняється від інших.
По перше: маємо в Біблії чітко написано про гріх Онана.
По друге: статевий акт має нести два начала: єднання подругів (задоволення сексуальних потреб) і відкритість для дару життя.
Якщо штучно усувається якесь із начал статевий акт є гріховним.
ППС-не є гріховним у своїй суті, тому що не вносить штучності в інтимне життя, не суперечить природі, яку Бог заклав у кожну людину. (Саме Бог створив жінку плідною тільки в окремі дні і дав людині можливість це зрозуміти.)
Не до теми: ПСА є дуже небезпечним і має великий ризик. Будьте готові до цього.
мешканка Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 2726 раз.
Подякували: 2986 раз.
Діти: Дві донечки і маленький хлопчик!

Повідомлення Перлинка » 03 квітня 2012, 09:13

Nymydora написав:а якщо вдома в молитві покаятися в гріхах, щиро жаліти і в молитві пообіцяти виправитися, то це рахується як сповідь?

у протестантів рахується,у номінальних християн -ні,тільки священники мають право відпускати гріхи,і навіть вирішувати відпустити чи ні ,вони спираються на ось ці місця Матвія (18:18): «Поправді кажу вам: Що тільки звяжете на землі» І в Івана (20:23): «Кому гріхи простите, простяться їм» коли Ісус звертався до апостолів.Католики та православні вважають що тільки священники є спадкоємцями апостолів.Протестанти ж- що всі християни щиро люблячі Бога.
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

гостренький язичок (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 3766 раз.
Подякували: 4017 раз.

Повідомлення Перлинка » 03 квітня 2012, 09:21

Shalimar написав:"вольномыслящие" форумчане получали бан..

такого не помню,тільки попередження,неодноразові :hi:

на моїй памяті був лиш один бан,що до релігії нічого не має
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Перлинка » 03 квітня 2012, 09:24

Shalimar написав:......... аж не верится, что тут есть "зрячие" ))

чого це не віриться,це тема вже разок підіймалась,тебе не раз підтримували і я в т.ч,правда хіба подяками,бо мене настільки не зачіпає,я загалом за те щоб взагалі не застерігатись і народжувати по 15 дітей
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Перлинка » 03 квітня 2012, 09:35

мешканка написав:Нажаль, тут, як і всюди, є багато відвертих опонентів, зокрема Католицької церкви, які дуже люблять покритикувати, повчати, замість священика ну і відверто ображати віруючих людей. (тому й були видалені певні повідомлення і відредаговано окремі теми) Було всяке, наразі, порозумілись. Ви не дивуйтесь, навіть на релігійних форумах є відверті атеїсти...так цікавіше спілкуати, однозначно

Цікаво хто це тут у нас відверті атеїсти чиї повідомлення так люблять терти і редагувати ?
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Повідомлення мешканка » 03 квітня 2012, 09:36

Nymydora написав:а якщо вдома в молитві покаятися в гріхах, щиро жаліти і в молитві пообіцяти виправитися, то це рахується як сповідь?
в католиків рахується, якщо людина це робить перед смертю і не має можливості звернутись до священика (випадок розбійника на хресті). Покаяння завжди приймається Богом, адже Бог бачить людські серця, проте щоб бути певним чи можні приступати до Св. Причастя потрібно отримати рогрішення від священика. Навіть, читала колись, що коли людина готується до Св. Сповіді і відчуває щирий жаль за гріхи то вже в цей момент Бог прощав, а священик тільки "формально" затверджував Боже прощення. Проте, сповідь є значно кориснішою ніж таке "домашнє" покаяння, бо священик часто бачить причину гріха або може порадити правильно як поводитись, тощо. Зокрема, окремі люди практикують щоденне покаяння. Перед сном згадують все те, чим образили Бога і жаліють за ці вчинки.
мешканка Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1)

Повідомлення мешканка » 03 квітня 2012, 09:37

Перлинка написав:
мешканка написав:Нажаль, тут, як і всюди, є багато відвертих опонентів, зокрема Католицької церкви, які дуже люблять покритикувати, повчати, замість священика ну і відверто ображати віруючих людей. (тому й були видалені певні повідомлення і відредаговано окремі теми) Було всяке, наразі, порозумілись. Ви не дивуйтесь, навіть на релігійних форумах є відверті атеїсти...так цікавіше спілкуати, однозначно

Цікаво хто це тут у нас відверті атеїсти чиї повідомлення так люблять терти і редагувати ?

а чо "в нас"? :confused:
мешканка Офлайн

Я тут живу

Поперед.Далі

Повернутись до Духовне спілкування

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість