Глобальні оголошення!

Сповідь при використанні контрацепції і ППС

Модератори: олеся, Tajga

Re: Ви ходите до сповіді?

Повідомлення Shalimar » 03 квітня 2012, 00:31

мешканка написав:а ви Біблію читали? Зокрема про гріх Онана?

объясните мне, в чем РАЗНИЦА??
знаете, как выглядит это ппс? - "меня обманывать не надо, я сам обманываться рад"
в данном случае, объект внимания - ЦЕЛЬ
Что приверженцы ппс делают?
занимаются сексом в "безопасные" дни?
почему?
во избежание зачатия!!??
то чем это не грех?? грех!!

И тогда какая разница, КАК избегают зачатия??......... одевают презик, прерывают акт, или не кохаются, когда есть вероятность забеременеть, Если цель ОДНА?!

Ведь КАЖДЫЙ!!! половой акт должен быть для продолжения рода (по христианским понятиям)
А зачем вы тогда занимаетесь сексом тогда, когда забеременеть (теоретически) невозможно!?!? ради удовольствия??........

Ответ очевиден. Теорема доказана. Самообман.
«…и вот когда попросили принести самое прекрасное из того, что есть на всем белом свете, ворона принесла свое дитя…»
Shalimar Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
акула пера (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 715 раз.
Подякували: 1892 раз.
Діти: Gent

Повідомлення Лада_Ладочка » 03 квітня 2012, 00:33

мешканка написав:Щодо засобів контрацепції - то між ними прірва! Не можливо прирівняти спіраль до перерваного статевого акту, тощо. Сповідь є чинною коли ви жалієте за гріхи, з яких сповідаєтесь, не затаюєте жодного гріха (знаєте ще то гріх, але не хочите чи соромитесь говорити про це), хочете поправитись з гріхів і більше не грішити. (хоча на практиці розумієте що ще не раз впадете), але в момент сповіді хочете примиритись з Господом і прийняти Його, тому відрікаєтесь своїх гріхів.
Сповідь не є чинною коли ви затаюєте навмисне гріхи, не жалієте за свої гріхи і не маєте настанови поправитись. Якщо використовуються протизаплідні -це треба обговорити на сповіді зі священиком і йому вирішувати чи давати розгрішення. Якщо ви не маєте настанови поправитись з гріха (відразу чи в майбутньому тоді краще до сповіді не йти. ) Але без сповіді і примирення з Богом ніхто не може стати кращим, яких би сил не прикладалось.

мешканка, поясніть будьласка як можна хотіти поправитися з гріхів і одночасно розуміти що ще не раз впаду.
Так я б хотіла жити правдивим життям, але через багато житєвих причин, які стосовно Господа швидше за все є егоїстичними, ми не будемо відмовлятися від перерваного статевого акту. Я про це знаю, я це усвідомлюю чітко і ясно. Усвідомлюю що перший же статевий акт який відбудеться після сповіді буде перерваним. Мене це гнітить, я про це шкодую. Гнітить настільки що задоволення від статевого життя практично не отримую, відповідно це позначається і на чоловікові, адже він хоче зробити мені приємно, а я думаю лиш про те що грішу. Через такі от неприємності в статевому житті починаються у нас і неприємносі у побуті.
Для себе бачу замкнуте коло, тобто у будь якому випадку я буду грішна і грішитиму свідомо. Якщо відмовлятиму чоловікові і якщо невідмовлятиму, але акт буде перерваним....

Через це і розпитую на форумі про ППС, думала що тут багато хто успішно його використовує, хоча чесно кажучи не розумію чим цей метод відрізняється від тим методів які є гріховними. Виходить що ми просто підлаштовуємо свої бажання під дні в які можна кохатися без наслідків у вигляді вагітносі. А може зле я слухала в церкві науку про те ППС...
Лада_Ладочка Офлайн

Повідомлення Shalimar » 03 квітня 2012, 00:36

Лада_Ладочка написав:чесно кажучи не розумію чим цей метод відрізняється від тим методів які є гріховними. Виходить що ми просто підлаштовуємо свої бажання під дні в які можна кохатися без наслідків у вигляді вагітносі.

......... аж не верится, что тут есть "зрячие" ))
щас немного поговорим, и справедливый модератор вытрет все неугодные сообщения)))))))
«…и вот когда попросили принести самое прекрасное из того, что есть на всем белом свете, ворона принесла свое дитя…»
Shalimar Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Лада_Ладочка » 03 квітня 2012, 00:40

mari написав:Якщо ж причина в тому що ви щоразу повторюєте гріх- то краще вам уточнити в священика конкретно вашу ситуацію.
навіть святі падали і часто повторювали гріхи, то це не означає що вони переставали ходити до сповіді і прагнути до очищення душі і спасіння.

mari задумалася над вашими словами....
Так я щоразу повторюю практично одні і ті ж гріхи,, ну бо вище я писала що в даному випадку мене саме гріхи щодо статевого життя цікавили, але якщо їх відкинути, то виходить такий нічогенький список гріхів: злюся, іноді кричу, іноді маю жаль на близьких людей, іноді дивлюся непристойні картинки/фільми, бо важко сидячи в неті їх непобачити хоч і не надовго, іноді всарюся на дитину, недотримуюся посту....практично одне і те ж кожної сповіді, тобто виходить що я взагалі не виправляюся, а якщо виправляюся то дуже трішки.
Ох, засмутили ви мене ще більше ніж я була засмучена до того як створила цю тему, навіть не знаю чи варто перепитувати в священника в консультаційному розділі про оці повторювані гріхи....
Лада_Ладочка Офлайн

Повідомлення Лада_Ладочка » 03 квітня 2012, 00:41

Shalimar написав:
Лада_Ладочка написав:чесно кажучи не розумію чим цей метод відрізняється від тим методів які є гріховними. Виходить що ми просто підлаштовуємо свої бажання під дні в які можна кохатися без наслідків у вигляді вагітносі.

......... аж не верится, что тут есть "зрячие" ))
щас немного поговорим, и справедливый модератор вытрет все неугодные сообщения)))))))

Незовсім розумію про що ви. А чим невгодні можуть бути повідомлення?
Лада_Ладочка Офлайн

Повідомлення Shalimar » 03 квітня 2012, 01:00

Лада_Ладочка написав:Незовсім розумію про що ви. А чим невгодні можуть бути повідомлення?

Сообщения, подвергающие сомнению какие-либо христианские позиции, мягко говоря, не приветствуются. Истину в споре искать здесь сложно, к сожалению ((
Shalimar Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Лада_Ладочка » 03 квітня 2012, 01:22

Прикро, бо мені порекомендували цей форум, і казали що тут можна багато чого дізнатися не лише про материнство, але й про віру....справді прикро якщо так....
Лада_Ладочка Офлайн

Повідомлення nataljka » 03 квітня 2012, 01:27

Лада_Ладочка написав:
mari написав:Якщо ж причина в тому що ви щоразу повторюєте гріх- то краще вам уточнити в священика конкретно вашу ситуацію.
навіть святі падали і часто повторювали гріхи, то це не означає що вони переставали ходити до сповіді і прагнути до очищення душі і спасіння.

mari задумалася над вашими словами....
Так я щоразу повторюю практично одні і ті ж гріхи,, ну бо вище я писала що в даному випадку мене саме гріхи щодо статевого життя цікавили, але якщо їх відкинути, то виходить такий нічогенький список гріхів: злюся, іноді кричу, іноді маю жаль на близьких людей, іноді дивлюся непристойні картинки/фільми, бо важко сидячи в неті їх непобачити хоч і не надовго, іноді всарюся на дитину, недотримуюся посту....практично одне і те ж кожної сповіді, тобто виходить що я взагалі не виправляюся, а якщо виправляюся то дуже трішки.
Ох, засмутили ви мене ще більше ніж я була засмучена до того як створила цю тему, навіть не знаю чи варто перепитувати в священника в консультаційному розділі про оці повторювані гріхи....
Всі люди грішать, це повсякденні гріхи,не можна жити ,щоб не згрішити,це ж життя .Треба насолоджуватися кожним днем,Бог створив людину для творіння,творіть ,любіть і все в у вас буде добре,не зациклюйтеся ,бо так ви самі себе руйнуєте
nataljka Офлайн

Добре орієнтуюся

Нагороди: 1
Успішне грудне вигодовування (1)
Дякував (ла): 38 раз.
Подякували: 106 раз.
Діти: дівчинка і хлопчик

Повідомлення Tajga » 03 квітня 2012, 02:17

Лада_Ладочка написав:хоча чесно кажучи не розумію чим цей метод відрізняється від тим методів які є гріховними. Виходить що під дні в які можна кохатися без наслідків у вигляді вагітносі. А може зле я слухала в церкві науку про те ППС...

Сподіваюся, ми поновимо втрачену інфу в розділі про планування сімї. Наразі відповідь в двох словах, бо судячи з теми, виходить оффтоп.
1. Людина є цілісною і неповторною особистістю, як духовно так і фізично. Статевість особи, плідність (як чоловіка так і жінки) є її (особи) неподільною часиною. Використовуючи контрацептиви, ПСА ми тим самим відкидаємо статевість свого партнера, використовуючи його лише як засіб задоволення своїх потреб.
2. З огляду на це ППС є абсолютно відкритим на плідність подружжя, не залежно від того, в якому періоді циклу відбувається статевий акт. Навіть якщо подружжя свідомо відкладає близкість на неплідний період це, зрештою, лише відтермінування позитивного рішення - народження дитини.
3. "ми просто підлаштовуємо свої бажання"... Просто та непросто... ППС не можливе без участі обох з подружжя, а це значить, що потрібно мати добре взаєморозуміння та взаємоповагу, а цього не так легко досягнути, це справа не одного року праці над собою. Прилаштовування своїх бажань це теж свого роду самопожертва подружжя ради один одного. Мали КР, повинні утримуватись певний час від зачаття заради здоров'я жінки? То хіба утримання в певні дні не самопожертва з боку чоловіка?. То лише на перший погляд здається, що все так легко. Тобто насправді, досить просто, дотримуючись певних умов, вирахувати ті самі "дні", але що робити з цим знанням далі... те питання кожен розв'язує по-своєму.
Думати не боляче. Вірити не страшно. :)

Бережи, Господи, мою родину, щоб єдність і злагода панували в ній.
Tajga Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 2646 раз.
Подякували: 3280 раз.
Діти: Давид 19.10.2007
Тереза 7.8.2009
Лев 16.11.2011
Маргарита 8.11.13

Повідомлення Shalimar » 03 квітня 2012, 02:22

Лада_Ладочка написав:Прикро, бо мені порекомендували цей форум, і казали що тут можна багато чого дізнатися не лише про материнство, але й про віру....справді прикро якщо так....

Не, на самом деле, тут много практикующих христиан, можно найти приятное общение, атмосфера теплая..
Как Вы уже знаете, священник отвечает на вопросы в консультативном разделе.... И с форумчанами можно обсудить интересующие вопросы по религии..

Но, на мой вгляд, все как-то однобоко, касающееся религии и веры
и в то же время, двойные стандарты... относительно некоторых вещей
Например, учителей, врачей можно обсуждать, а священников - нет
Были неоднократные случаи, когда некоторые в чем-то сомневались, или подвергали сомнению, задавали каверзные, но правильные вопросы, приводили доказательства, просили доказательств... И потом "горячие темы" пресекались, сообщения терлись, "вольномыслящие" форумчане получали бан..
Такое впечатление, что надо одеть шоры, и смотреть строго вперед, образно говоря, а шаг влево шаг вправо - "расстрел"
То есть надо слепо (тупо?) верить! а не думать и размышлять..... И верить Церкви!! а если не веришь, а стоишь на своем, даже с цитатами из Библии, то.... ты еретик))))) И на путь истинный никто еретика не наставит.. потому что.. см. начало абзаца )
Shalimar Офлайн

Я тут живу

Поперед.Далі

Повернутись до Духовне спілкування

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей