Глобальні оголошення!

Пропало молоко. Таке буває?

Модератори: TaniaPicaSSo, Любов

Re: Пропало молоко. Таке буває?

Повідомлення гра з вогнем » 12 листопада 2010, 17:22

це капець якийсь Зображення

моя позиція така: я щиро поважаю мам, які годують власним молоком, мам, які годують сумішами, мам, у яких діти на змішаному вигодовуванні.
та найбільше я поважаю, коли людина говорить щиро: я годую сумішшю, бо мені і дитині так добре, нам так легше!
а не вдається у довгу і плаксиву історію про "мало молока" чи "пропало молоко"

"Молоко пропадає" лише за одної мови. Дитина не прикладається.
Чому дитина не прикладалася, стрес, відсутність мами, ще щось - це вже інша справа. Причина не в стресі, не в відсутності мами, а в тому, що не було можливості чи бажання прикласти дитину до грудей.

Для "мало молока" історія довша. Для мало молока є багато причин, частина з цих причин фізіологічні.
Якщо причина фізіологічна і справа у жінці, то жінка знає про цю причину ще до пологів. Така жінка часто має гормональні проблеми, захворювання певних органів і систем..., загалом важку хворобу
Частина жінок в такому стані підтримують максимально довго зв, більшість відразу переходять на суміші. Бо малятко має їсти!
Якщо причина фізіологічна і справа у дитині, то варто звернутися до педіатра. Я достеменно не знаю, як називаються стани, коли дитина не може ефективно смоктати. Але знаю, що принаймі кілька такиз станів можна вирішити за допомогою лікування і продовжувати гв. Але загалом дитину переводять на суміш, бо знову ж таки маля має їсти.
Також є певний відсоток діток, у яких молоко не засвоюється.

Ще одна причина криється в неприкладанні (див. вище). Дитя з тих чи інших причин не прикладають, потім мало молока, інколи синє молоко, потім взяло і випарувалося. І чого б це?

Також дуже часто "мало молока" і "пропало молоко" говорять в період лактаційних криз. З ними зіштовхувалася кожна годуюча мама. Одним вдалося подолати за підтримки рідні та інформаційної підтримки. В інших - молоко пропало.
Дитина крутилися, випльовувала сосок. ну що було робити? - дала суміш. Дала суміш, забрала 1 годування. Побачила, що дитина спить, знач молоко синє. В кращому випадку несуть на аналіз, а загалом просто починають давати суміш, бо так легше. Нема прикладань, нема молоко - отак воно і пропадає.

Чому і за яких причин "пропало молоко" у кожному конкретному випадку варто розбиратися з фахівцем з грудного годування, з лікарем, який є прихильником грудного вигодовування. На форумі цим ніхто займатися не буде, оскільки питання часто надто особисті.
Але якщо на форумі пишуть, дитині було 4 міс, вона крутилася, випльовувала сосок, кричала, дали суміш - заспокоїлася. То за описаним напрошуться лише один висновок.
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 3057 раз.
Подякували: 4232 раз.

Повідомлення lore1ei » 12 листопада 2010, 17:26

Naya написав:Ліля, ну пишуть, що МОЖЕ відмовитиссь. Не пишуть же, що 100% відмовиться.
А ризик відмови є в тому, що з соски молоко тече легше, з циці ще треба постаратися, прикласти зусиль, щоб висмоктати. Крім того захват соски і маминого соска дитиною різний, тому дитина звикнувши до соски МОЖЕ неправильно брати груди.
Звісно, що все залежить від дитини.
Ми теж соску випльовували, ніяких бутилочок не знаємо (хіба що водичку Малятко з бутилочки з таким спортивним корком десь з 7 місяців), і чай/компотик лиш недавно спробували.

Та я розумію що може, але чесно, не зустрічала таких діток, котрі груди поміняли на соску.
lore1ei Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 1104 раз.
Подякували: 1772 раз.
Діти: Дівчинка

Повідомлення mala-karta » 12 листопада 2010, 18:02

а я зустрічала :)
хлопчику з нашому двору в 2 місяці вистачило одного дня, аби відмовитись від грудей. В користь пляшечки. Зара хлопчику 2 роки :)
Дівчинка ще одна відмовилася в 5 місяців. Молоко грудне не хотіла пити навіть з пляшки. Зараз їй 1,9.
Ще один хлопчик відмовився в 7 місяців. Зара йому 4 роки.

Думаю, якби з мамами спілкувалася тісніше, то знала би значно більше таких історій.
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3590 раз.
Подякували: 3167 раз.
Діти: Хлопчик Ромчик
Хлопчик Андрійко

Повідомлення Natalinda » 12 листопада 2010, 18:03

Я одна з таких діток і знаю особисто таких малят і зараз.
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Повідомлення lore1ei » 12 листопада 2010, 18:20

а я, на щастя, незнаю
і з форумівських діток теж таких нема, хоч багато мамів, чи бабусі пропунували соски.
lore1ei Офлайн

Почуваюся, як вдома

випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 1104 раз.
Подякували: 1772 раз.
Діти: Дівчинка

Повідомлення Lenysa » 21 березня 2012, 19:00

А у мене зараз величезна проблема, дитина набрала за останній місяць тільки 350 грам., я в ужасі, і їсть ніби нормально, не знаю що робити, лікарка сказала якщо після годування немає, що зцідити, то їй не вистачає, треба догодовувати, підкажіть, що робити??????????????
Не судите..Не проклинайте...Не шепчитесь за спиной..перед Богом я отвечу,вы следите за собой.....
Lenysa Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 2
випускниця школи материнства (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 164 раз.
Подякували: 164 раз.
Діти: Донечка Софійка

Повідомлення Любов » 21 березня 2012, 19:11

Lenysa, звернися до Даші консультанта по ГВ, вона обов'язково допоможе.
кожна дитина індивідуальна. ще почитай цю темку http://mamusi.org.ua/forum/viewtopic.ph ... 0%BD%D0%B8
Зображення
Любов Офлайн

Почуваюся, як вдома

випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 2250 раз.
Подякували: 1641 раз.
Діти: хлопчик і дівчинка

Повідомлення Галина » 21 березня 2012, 19:19

моя за останній місяць набрала тільки 300 грам, але в мене лікарка пофігістка, то вона не париться, я теж, бо бачу що молоко є. Якби не наїдалася дитина, то плакала б, була б неспокійна, а якщо з дитиною все добре, то нема чого переживати. Діти різні, хтось більше поправляється, росте, а хтось менше.
Але з Дашою бажано проконсультуватися.
Галина Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3341 раз.
Подякували: 2248 раз.
Діти: 3 дівчинки-красунечки

Повідомлення loljka » 21 березня 2012, 19:48

знаю, що моя набирала по 200 грам і нічого їм не бракувало, бо молоко ще руччями текло і мусила вкладки носити,бо протікало,якщо не висмокче всього... тим не менше,вона наїдалась і бігала як дзига, з проперелом в дупі))) педіатр казала,що кожна дитина по-різному,головне,щоб добре почувалась. якщо дитина цілий день сміється, безкінечно повзає і тусує по хаті, все перевертає - то її зовсім не хвилює чи вона цей місяць 450 грам набрала, а на слідуючий 250... їй добре, а то все решта - клопоти вигадані батьками та накручені педіатрами або бабусями
loljka Офлайн

Впевнено спілкуюся

Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 91 раз.
Подякували: 152 раз.
Діти: донечка Роксоланка

Повідомлення Перлинка » 21 березня 2012, 20:07

я найменшого важила за рік максимум 3 рази,навіть не знаю скільки набирав
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

гостренький язичок (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 3766 раз.
Подякували: 4017 раз.

Поперед.Далі

Повернутись до Грудне вигодовування

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 3 гостей