mari » 04 квітня 2012, 08:38
Хто з них тварина?
Здалеку виглядало, що собака смикалась, як у конвульсіях. Біля неї – натовп людей. Коли підійшла – зрозуміла, її збила машина. Люди, які зібрались неподалік, боялись навіть забрати собаку на тротуар, щоб не вкусила.
Поки ми всі намагались видзвонити ветеринара, собака старалась підвестись, падала, ще раз зводилась на передні лапи – і знову на асфальті. На передніх лапах сама переповзла на тротуар, і знову – пробує рухатись.
Лікаря для собаки не було, найшвидше її можуть прийняти завтра вранці. До того часу – вона може просто не дожити. А зараз тварина і не думала кусати, важко поклала голову мені на коліна і тремтіла. Взялись шукати місце для перетримки.
Підійшов якийсь чоловік, випитував що й до чого. Потім смикнув собаку, та – знову намагалась рухатись. Собака перелякано і жалібно розглядала натовп, дивилась на того чоловіка…
- То моя собака, її звати Багіра.
- Як ваша? То може ви її заберете собі до завтрашнього ранку? – питали ми
- Та нє, от її зараз машина збила… Та знаєте. Я її і так хотів віддавати. Хай так буде.
Чоловік спокійно пішов додому.
Собака дивилась величезними очима, і не знаю, що їй боліло більше: тіло від травм, чи те, що її щойно покинули…
Зоряна БИНДАС-((( Якщо можете допомогти Багірі - мій номер 067 354 30 69
Якщо говорити між нами,То все починається з мами.І казочка перша у світі,І сонячна подорож в літо. Найперші легенькі сніжинки. І сяюче диво - ялинка.Від мами - і літери,Й слово,І зроблена разом обнова.Якщо говорити між нами,То все починається з мами.