
250 грам (1,5 стакана) кукурудзяного борошна
80 грам вершкового масла
150 грам (6 ст.л.) цукру
1 чайна ложка соди
1 чайна ложка меду
4 яйця
ванілін за смаком
Розділяємо жовтки та білки. До жовтків додаємо цукор і попередньо розігрітий на паровій бані мед перемішаний із содою. Збиваємо.
До отриманої маси додаємо борошно (я пересівала) та розтоплене масло, ванілін. Перемішуємо.
Збиваємо білки та обережне вмішуємо в отриману масу.
Викладаємо тісто в змащену форму.
Випікала при температурі близько 180 градусів 40 хвилин.
Через кукурудзяне борошно кекс має дуже цікавий присмак. Найкраще підійде для любителів кулінарних експериментів та тих, в кого кукурудзяне борошно частий гість у шафі, мені так здається.