Сьогодні пекла ось таку красу -
естонський крендель.
Вийшло аналогічно як на фото, але не виставлю фото по причині шо трохи пригорів верх, для моєї духовки 20 хв забагато, 15 досить.
тісто:
120 мл теплого молока
1 ч. л. цукру або меду
1 жовток
30 г вершкового масла
щіпка солі
15 г дріжджів
300 г борошна
начинка:
50 г вершкового масла
3-4 столові ложки цукру
1-2 чайні ложки кориці
Розчинити дріжджі і цукор (або мед) в теплому молоці і залишити на деякий час до появи пишної пінки. Влити остигле розтоплене вершкове масло, жовток, розмішати, додати просіяне з сіллю борошно. Вимішувати близько 10 хвилин. Потім залишити на 1 - 2 години в теплому місці для підйому.
Розігріти духовку до 200 градусів.
Змішати м'яке вершкове масло з цукром і корицею до отримання однорідної маси.
Трохи вимісити тісто (5 сек.), Щоб видалити повітря.
На суху, посипану борошном, поверхню, розкачати тісто в прямокутник завтовшки 1 см.
Змастити розкатаний лист 3/4 від всієї начинки. Згорнути тісто рулетом, потім розрізати довгим гострим ножем рулет уздовж на дві частини, не доходячи кількох сантиметрів до кінця. Скрутити "спіраллю" дві частини між собою.
Замкнути спіраль в кільце.


Перекласти "корону" на лист, покритий пекарським папером. Змастити залишеною 1/4 частиною начинки.
Випікати 20 - 25 хвилин при 200 "С.
Якщо верх почне дуже швидко темніти, знизити температуру до 180 "С.
Подавати можна, посипавши цукровою пудрою або покривши лимонною глазур'ю.
P.S Я посипала ванільним цукром ще до того як в духовку поставила. Запах в хаті неймовірний - ваніль, кориця..ммм.
Рецепт взято звідси
Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!