Глобальні оголошення!



Випічка (рецепти)

Модератор: irinka

Re: Випічка (рецепти)

Повідомлення olgakr » 14 лютого 2012, 19:49

Це дуже смачне печиво:
Медівнички
-5 склянок борошна перемішати з 2 ст.л. смальцю+1 ст.л. масла +1скл.цукру+3ч.л.кориці
Усе запарити 1скл гарячого меду, вливати по трохи, перемішуючи ложкою.
Додати 3 яйця, 0,5скл. сметани +1ст.л. соди.
Замісити еластичне тісто.
Розкачувати тонко, мастити білком і посипати подрібненими горіхами.
СмачногоЗображення
olgakr Офлайн

Аватар користувача
Впевнено спілкуюся
 
Повідомлень: 318
З нами з: 10 березня 2011, 18:15
Нагороди: 6
випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 421 раз.
Подякували: 342 раз.
Діти: дівчинка ,хлопчик і ще раз дівчинка,і ще раз хлопчик..,і ще раз дівчинка...

Re: Випічка (рецепти)

Повідомлення Тань » 14 лютого 2012, 22:10

поділюсь і я улюбленим тортиком. Чоловік з доцею "пищать" від нього :хлоп: , тому готую його частенько, дивно, але досі ще не проївся....легкий в приготуванні: вершковий мус, персики і шоколадний корж...рекомендую всім:vo:
Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!
Мода - приходить і відходить, а шарм залишається завжди. Коко Шанель
Тань Офлайн


Добре орієнтуюся
 
Повідомлень: 86
З нами з: 11 лютого 2011, 12:29
Дякував (ла): 46 раз.
Подякували: 50 раз.
Діти: Донечка

Re: Випічка (рецепти)

Повідомлення Галина » 15 лютого 2012, 20:27

Вишневий пиріг.
Тісто: 250 г.маргарину, 1 ст.цукру, 2 яйця, 3 жовтки, щіпка солі, 3 ст.муки, 0,5 ст.крохмалю, 1 розпушувач, 0,5 ст.молока, 0,5 ст. горіхів .
Начинка: 0,5 кг.вишні без кісточок посипати 2 ст.л.цукру. Відставити.
Безе: 3 білки, неповний ст.цукру.
Приготування: Збити м'який марг. з цукром, до пишності.Добавити яйця, жовтки, сіль і як слід перемішати.Просіяти через сито борошно, крохмаль, розпушувач і поперемінно з молоком додати в тісто.Крупно порубати горіхи, додати і перемішати.
Нагріти духовку до 200 гр., Викласти тісто у форму
Рівним шаром викласти на тісто злегка віджату вишню і поставити в дух. на 30 хв.
Дістати пиріг з духовки, зменшити температуру до 150гр
Збити білки в пишну піну, поступово додаючи цукор. Нанести білкову масу на пиріг.Пекти 10-15 хв.

Тепер мої коментарі. Того тіста на мою форму (вона в мене не маленька 26х36) забагато, тісто добре не пропікається. То я робила на півтори порції і пекла 2 пироги. До вишні часом додаю ще смородину, чорницю.
Галина Офлайн


Я тут живу
 
Повідомлень: 2526
З нами з: 21 травня 2010, 19:58
Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3341 раз.
Подякували: 2248 раз.
Діти: 3 дівчинки-красунечки

Re: Випічка (рецепти)

Повідомлення гра з вогнем » 15 лютого 2012, 21:05

а як желатин у крем вводити?
гра з вогнем Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 6099
З нами з: 23 листопада 2009, 17:43
Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 3057 раз.
Подякували: 4232 раз.

Re: Випічка (рецепти)

Повідомлення Галина » 15 лютого 2012, 21:09

желатин в сметанні (вершкові) креми переважно додається. То я коли вже готовий збитий крем, поступово потрошки вливаю розчинений желатин і продовжую збивати. Але я не дуже люблю желейні креми, рідко коли додаю желатин.
Галина Офлайн


Я тут живу
 
Повідомлень: 2526
З нами з: 21 травня 2010, 19:58
Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3341 раз.
Подякували: 2248 раз.
Діти: 3 дівчинки-красунечки

Re: Випічка (рецепти)

Повідомлення Lusik » 15 лютого 2012, 22:20

А я часто, практично на усі свята печу ось такий тортик:
Перший корж -звичайний бісквіт (4 ст.л муки+3ст.л крохмалю:7 яєць:6-7 ст.л цукру)

Другий корж: макове тісто
6 жовтків, 300 г цукру розтерти на пухку масу.
250 г змеленого маку залити склянкою кип'ятка, остудити і змішати з жовтковою масою.
Додати 4 ст. л. борошна і 1 ч. л. порошку до печева.
Окремо збити 6 білків та акуратно перемішати з маковою масою.
Викласти тісто в форму.
Випікаю на температурі 180 градусів, 60 хвилин.(в мене електродуховка)
Цей корж дуже гарно виростає. На торт завжди печу один маковий і один біскітний і розрізаю наполовину той і другий.

Крем заварний:
стакан (я даю неповний) цукру
1 яйце +1 жовток(можна тільки 1 яйце)
стакан молока
3 ст.л муки
Варю, остуджую, а потім збиваю з маслом (завжди беру на око)

Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!

До останнього не додавала ківі при перекладанні -і дуже смачно!!!!Ням-ням!!!
Lusik Офлайн


Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 575
З нами з: 17 лютого 2011, 15:04
Звідки: Тернопіль-Дружба
Дякував (ла): 1183 раз.
Подякували: 609 раз.
Діти: Синусик-котусик
(29.10.2010)

Re: Випічка (рецепти)

Повідомлення ksana » 15 лютого 2012, 22:28

irinka написав:Ось мій тортик до дня Валентина.


Смачного!


мене цікавить як залити желатином торт, щоб він не був мокрий?
ksana Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 1566
З нами з: 25 жовтня 2010, 01:27
Звідки: Тернопіль
Нагороди: 1
Мамуся-творець (1)
Дякував (ла): 883 раз.
Подякували: 1043 раз.
Діти: ще немає

Re: Випічка (рецепти)

Повідомлення irinka » 15 лютого 2012, 22:49

ksana написав:мене цікавить як залити желатином торт, щоб він був не мокрий?


Я зробила бортик з крему, а тоді залила напівзастигше желе, воно тоді не розтікається. А якщо ти маєш на увазі як роблять так, щоб торт був мокрий, то перед тим як мастити кремом коржі просочують сиропом.
Зображення

Навіть якщо ти янгол, то знайдуться люди, яким не подобається шелест твоїх крил
irinka Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 3455
З нами з: 15 листопада 2011, 11:08
Звідки: Тернопіль
Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 3448 раз.
Подякували: 1929 раз.
Діти: Хлопчик)

Re: Випічка (рецепти)

Повідомлення flower » 20 лютого 2012, 18:49

Сьогодні пекла ось таку красу - естонський крендель.
Зображення
Вийшло аналогічно як на фото, але не виставлю фото по причині шо трохи пригорів верх, для моєї духовки 20 хв забагато, 15 досить.
тісто:
120 мл теплого молока
1 ч. л. цукру або меду
1 жовток
30 г вершкового масла
щіпка солі
15 г дріжджів
300 г борошна
начинка:
50 г вершкового масла
3-4 столові ложки цукру
1-2 чайні ложки кориці
Розчинити дріжджі і цукор (або мед) в теплому молоці і залишити на деякий час до появи пишної пінки. Влити остигле розтоплене вершкове масло, жовток, розмішати, додати просіяне з сіллю борошно. Вимішувати близько 10 хвилин. Потім залишити на 1 - 2 години в теплому місці для підйому.
Розігріти духовку до 200 градусів.
Змішати м'яке вершкове масло з цукром і корицею до отримання однорідної маси.
Трохи вимісити тісто (5 сек.), Щоб видалити повітря.
На суху, посипану борошном, поверхню, розкачати тісто в прямокутник завтовшки 1 см.
Змастити розкатаний лист 3/4 від всієї начинки. Згорнути тісто рулетом, потім розрізати довгим гострим ножем рулет уздовж на дві частини, не доходячи кількох сантиметрів до кінця. Скрутити "спіраллю" дві частини між собою.
Замкнути спіраль в кільце.

Зображення
Зображення

Перекласти "корону" на лист, покритий пекарським папером. Змастити залишеною 1/4 частиною начинки.
Випікати 20 - 25 хвилин при 200 "С.
Якщо верх почне дуже швидко темніти, знизити температуру до 180 "С.
Подавати можна, посипавши цукровою пудрою або покривши лимонною глазур'ю.
P.S Я посипала ванільним цукром ще до того як в духовку поставила. Запах в хаті неймовірний - ваніль, кориця..ммм.
Рецепт взято звідси
Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!
Зображення
Зображення
flower Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 4364
З нами з: 25 січня 2011, 20:54
Нагороди: 6
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2899 раз.
Подякували: 2983 раз.
Діти: Веронічка- 20.06.2011
Матвій- 2.09.2015

Re: Випічка (рецепти)

Повідомлення olgakr » 21 лютого 2012, 13:12

Lusik, а напиши ,будьласка ,як ти робиш отой "звичайний бісквіт"?
olgakr Офлайн

Аватар користувача
Впевнено спілкуюся
 
Повідомлень: 318
З нами з: 10 березня 2011, 18:15
Нагороди: 6
випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 421 раз.
Подякували: 342 раз.
Діти: дівчинка ,хлопчик і ще раз дівчинка,і ще раз хлопчик..,і ще раз дівчинка...

Поперед.Далі

Повернутись до Солодкі рецепти



Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей

cron