Глобальні оголошення!

На "ти" чи на "ви"?

Модератори: TaniaPicaSSo, mavpusya, Ulkanet

Re: На "ти" чи на "ви"?

Повідомлення Milichka » 28 червня 2010, 08:46

Я своїх дітей буду вчити говорити "ти". Мама - найрідніша на світі людини, то чого до неї треба зберігати якусь субординацію? А повага і шана, як на мене, не в тому проявляється....
Якщо дівчинка не Принцеса для свого татка - вона ніколи не буде Королевою для свого чоловіка.
Milichka Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1381 раз.
Подякували: 983 раз.
Діти: Тінулька-симпатюлька і Тамілочка-красотулька

Повідомлення Oksana » 28 червня 2010, 10:02

до себе однозначно на "ти", ну не являю я, як мої кровинки до мене будуть "ви" казати. Незнаю, для мене то якось...ніби чужа. Ну, але то для мене. А от до бабусь-дідусів....напевно на "ви"
Зображення
[Зображення
Oksana Офлайн

Почуваюся, як вдома

Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 387 раз.
Подякували: 679 раз.

Повідомлення Naya » 28 червня 2010, 12:12

на ти...
Особисто для мене "ти" чи "ви", то не вияв пошани чи субординації, а швидше близкість - "ти", чи віддаленість - "ви".

Зауважте, що до незнайомих людей ми завжди звертаємося на "ви", коли знайомство переходить в ближчі стосунки, дружбу, ми ж тоді звертаємося на "ти".
Якось до мами казати, "мамо ви", то наче та мама не рідна мама, а малознайома тітка. Ні, я так не хочу, щоб моя дитина до мене зверталася. Я хочу бути дитині в першу чергу другом, щоб дитина могла зі мною поділитися всім, а оте "ви", мені здається, лиш віддалятиме. Чогось мені оте "ви", попахує середньовіччям, де жінка до свого чоловіка зверталася на "ви" та ще й по-батькові, та ше й шепотом....ну як не до рідного. І враження таке, що тоді чоловік дружині ну ніяк не міг бути другом, і була та жінка самотня при чоловікові.....
Ну, то моє ІМХО.
Naya Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1093 раз.
Подякували: 1240 раз.
Діти: Синочки Жданчик та Мирославчик

Повідомлення олеся » 19 лютого 2012, 02:34

Я і чоловік хочемо щоб наші діти говорили до нас на "ти". Баба і дідо теж хочуть на "ти"(мої). А от свекруха.... Напевне не проти була б на "ви" але типу щоб не робити різниці то нехай говорять. А от до чужих старший сам якось почав говорити "ви" я не помітила коли... Менший ще не розуміє як звертатися, бо іноді каже до сестри на ім'я, а іноді тьотя... Тому про те що до старших чужих треба на "ви" поясню трохи пізніше...
Давайте замислимося над своєю поведінкою. Перш, ніж лаяти за поведінку своїх дітей - не забувайте, вони беруть приклад з нас...
олеся Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 1
Мамуся-творець (1)
Дякував (ла): 919 раз.
Подякували: 1074 раз.
Діти: Хлопчик та ще раз хлопчик

Повідомлення irinka » 19 лютого 2012, 14:50

Я зі своїми батьками на "ви", але хочу щоб синочок до нас з чоловіком казав на "ти" тут я 100% погоджуюсь з Naya що все-таки батьки найрідніші люди, тому не треба створювати цей бар'єр коли говориш "ви" на власному досвіді переконалась, що воно чомусь віддаляє ::
Зображення

Навіть якщо ти янгол, то знайдуться люди, яким не подобається шелест твоїх крил
irinka Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 3448 раз.
Подякували: 1929 раз.
Діти: Хлопчик)

Повідомлення мешканка » 19 лютого 2012, 16:07

а от мої діти до нас на "ви" звертаються і це не віддаляє нас ніяк.
мешканка Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 2726 раз.
Подякували: 2986 раз.
Діти: Дві донечки і маленький хлопчик!

Повідомлення irinka » 19 лютого 2012, 16:39

мешканка думаю в майбутньому діти самі помітять цей барєр :: моя мама теж коли вчила говорити на "ви" то не думала про це :хм: думаю, що ми б зараз з нею були набагато ближчі. Згідна, що до старших людей, чи незнайомих, чи до дідусів-бабусь треба говорити на "ви" і свого синочка теж буду так вчити, але до найближчих людей на "ти". Повага повинна проявлятися у словах чи вчинках, але не в тому як до тебе говорять "ти" чи "ви". :))
Зображення

Навіть якщо ти янгол, то знайдуться люди, яким не подобається шелест твоїх крил
irinka Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 3448 раз.
Подякували: 1929 раз.
Діти: Хлопчик)

Повідомлення мешканка » 19 лютого 2012, 21:40

Не факт , що бар"єром у твоїх стосунках з матір"ю була саме манера звертання а не специфіка виховання
мешканка Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 2726 раз.
Подякували: 2986 раз.
Діти: Дві донечки і маленький хлопчик!

Повідомлення олеся » 19 лютого 2012, 23:02

Я до батьків на ти, але в нас з мамою теж був так би мовити бар'єр. А зник тоді коли я народила діток....
Давайте замислимося над своєю поведінкою. Перш, ніж лаяти за поведінку своїх дітей - не забувайте, вони беруть приклад з нас...
олеся Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 1
Мамуся-творець (1)
Дякував (ла): 919 раз.
Подякували: 1074 раз.
Діти: Хлопчик та ще раз хлопчик

Повідомлення Lilia » 21 березня 2012, 00:23

мешканка написав:я вже починаю перевчати на "ВИ"...

Задумуюся над подібним. Мешканка, як воно відбувалося, те перевчання? віднині починаємо казати "Ви" і переправляємо при кожній нагоді?
Lilia Офлайн

Добре орієнтуюся

випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 282 раз.
Подякували: 137 раз.

Поперед.Далі

Повернутись до Виховання дитини

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей