Привіт Даша! У відповідності до теми "Перед тим як задати питання..." пишу наступне:
-вік малюка, - 2 тижні
-скільки разів годуєте вдень, - на вимогу, 6-7 разів
-скільки вночі, - 3-4
-чи годуєте через накладки? - ні
-чи використовуєте пустишку, - ні
-чи даєте малюку додатково воду, чай чи ще щось, та з чого - ні
-даєте (пляшка/ложка/чашка), - ні
-напишіть, як малюк набирає вагу - помісячно, - ще не важилися
-скільки дитина пісяє за добу, якщо знаєте. - разів 10 точно.
Тепер відповідаю на твої питання в моїй темці.
Цікавить, як часто міняєте груди?
Він смокче довго (до години), то кожне годування - інша циця.
А ще цікавить чи зараз правильно прикладається дитина до грудей.
Ситуація була така. В роддомі молозива було достатньо. Приклада часто на вимогу. Було таке враження, що соски не потріскали, а дитина їх погризла. Нянечки намагалися мене переконати, що дитина голодна і потрібно догодовувати. Але ми відмовилися, бо я бачила що після годування молозиво ще є. Я питала лікаря та нянечок чи правильно я прикладаю. Мені сказали, що правильно.
Бачу що дитина захоплює і сосок і ореолу.
Мазала соски Бепантемом. Перед годуванням змивала. Зараз біль тільки коли прикладаю, через пару сек все ок.
Сьодні встала - одна з грудей болить, але не тверда. І піднялася температура до 38,5. Міряла в локті. Рятуюся теплим душом, та кладу теплі пеленки на грудь, також прикладаю малого. Надіюсь поможе.
Щодо гіперлактації - не схоже. Молочко струменем не йде, тільки по капельці витікає із іншої циці коли годую в ночі. Недовго. Пару капель.
З чаїв п*ю - ромашку, кріп, фенхель (мало). П*ю не для лактації а через газики у малого. Обмежити вживання кількості рідини не можу. Сушняк від самих родів. Якщо це від чайків, то може можна чимось їх замінити?
І ще питання. В нас газики, лікарка прописала Еспумізан. І от не знаю, що краще давати? Еспумізан чи чайочок з кропу або фенхелю?