Глобальні оголошення!

Переїдаємо?

Переїдаємо?

Повідомлення Naya » 14 грудня 2009, 17:57

Хелп!!!!
малий виключно на ГВ.
Молочка достатньо, але дитина весь час на циці. Я поки не орієнтуюся, скільки він там їсть, тому смокче, поки сам не відпустить цицю. Але вже коли ми відпускаємо цицю, то молочко в нас виходить і ротиком і носиком, ми плачемо, потім відкриваємо ротика і далі шукаємо цицю. Я не розумію - чи він недоїдає, чи, навпаки переїдає? Після годування носимо малечу стовпчиком, але годую поки лежачи, бо ше не можу сісти через шви.
Вдень дитина нормально біля циці, а вночі чогось випускає цицю, тримає деснами лиш соск і починає вертіти головою. До сліз доводить, поки відберу, бо соски погриз в роддомі і ніяк остаточно ше не заживуть. І як з цим боротися?
Naya Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1093 раз.
Подякували: 1240 раз.
Діти: Синочки Жданчик та Мирославчик

Re: Переїдаємо?

Повідомлення Dashko » 14 грудня 2009, 18:23

По поведінці біля грудей. У Вас схоже гіперлактація? Цікавить, як часто міняєте груди?
Я так розумію, що просто дитині забагато молока, і він з ним не справляється. Почитайте ще рекомендації, що я давала Лізі.
Носити стовбчиком не потрібно, бо дітки дуже швидко самі вчаться відригувати зайве молочко. В вночі Ви ж не носите дитину для цього.
А поведінка вночі так само може бути результатом сильного напору молочка. Але вночі дитина реагує по іншому.
А ще цікавить чи зараз правильно прикладається дитина до грудей.
Можливо варто якісь час погодувати зцідженим молочком, щоб дати можливість соскам зажити. Але тоді годувати через шприц або ложечку.
КУМКА працює в форматі шоу-руму за адресою Лисенка 8, відкрита: середа та субота 11:00 - 13:00 або за домовленістю, тел. 097-981-97-23
Dashko Офлайн

Консультант з грудного вигодовування

Нагороди: 7
Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) жіночі посиденьки (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 1488 раз.
Подякували: 1891 раз.
Діти: Яся (30.08.05)
Ярослав (11.10.07)
Марко (9.03.11)
Микита (23.12.13)

Повідомлення Dashko » 14 грудня 2009, 18:26

І дайте, будь-ласка, відповідь на запитання в прикріпленій темі. Часто це проясняє ситуацію.
КУМКА працює в форматі шоу-руму за адресою Лисенка 8, відкрита: середа та субота 11:00 - 13:00 або за домовленістю, тел. 097-981-97-23
Dashko Офлайн

Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) жіночі посиденьки (1) багата мамуся (1)
Ярослав (11.10.07)
Марко (9.03.11)
Микита (23.12.13)

Повідомлення Гість » 15 грудня 2009, 21:39

Привіт Даша! У відповідності до теми "Перед тим як задати питання..." пишу наступне:
-вік малюка, - 2 тижні
-скільки разів годуєте вдень, - на вимогу, 6-7 разів
-скільки вночі, - 3-4
-чи годуєте через накладки? - ні
-чи використовуєте пустишку, - ні
-чи даєте малюку додатково воду, чай чи ще щось, та з чого - ні
-даєте (пляшка/ложка/чашка), - ні
-напишіть, як малюк набирає вагу - помісячно, - ще не важилися
-скільки дитина пісяє за добу, якщо знаєте. - разів 10 точно.

Тепер відповідаю на твої питання в моїй темці.

Цікавить, як часто міняєте груди?

Він смокче довго (до години), то кожне годування - інша циця.

А ще цікавить чи зараз правильно прикладається дитина до грудей.

Ситуація була така. В роддомі молозива було достатньо. Приклада часто на вимогу. Було таке враження, що соски не потріскали, а дитина їх погризла. Нянечки намагалися мене переконати, що дитина голодна і потрібно догодовувати. Але ми відмовилися, бо я бачила що після годування молозиво ще є. Я питала лікаря та нянечок чи правильно я прикладаю. Мені сказали, що правильно.
Бачу що дитина захоплює і сосок і ореолу.

Мазала соски Бепантемом. Перед годуванням змивала. Зараз біль тільки коли прикладаю, через пару сек все ок.
Сьодні встала - одна з грудей болить, але не тверда. І піднялася температура до 38,5. Міряла в локті. Рятуюся теплим душом, та кладу теплі пеленки на грудь, також прикладаю малого. Надіюсь поможе.

Щодо гіперлактації - не схоже. Молочко струменем не йде, тільки по капельці витікає із іншої циці коли годую в ночі. Недовго. Пару капель.
З чаїв п*ю - ромашку, кріп, фенхель (мало). П*ю не для лактації а через газики у малого. Обмежити вживання кількості рідини не можу. Сушняк від самих родів. Якщо це від чайків, то може можна чимось їх замінити?
І ще питання. В нас газики, лікарка прописала Еспумізан. І от не знаю, що краще давати? Еспумізан чи чайочок з кропу або фенхелю?
Гість Офлайн

Повідомлення Naya » 15 грудня 2009, 21:40

Верхній пост це мій. Не побачила, що я не залогінилась.
Naya Офлайн

Почуваюся, як вдома

Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)

Повідомлення Dashko » 16 грудня 2009, 11:40

Леся, я зараз так бачу ситуацію.
Всі проблеми у вас через неправильне прикладання. Через це:
- дитина довго смокче. В вашому віці треба частіше прикладатися.
- травмуються соски.
- можливі лактостази.

Що роботи?
Вчитися правильному прикладанню. Було би добре це тобі показати. Мазати бепантеном після годування. Змивати не потрібно. Взагалі зайвий раз не мити груди. Достатньо раз на добу без мила.
Якщо чуєш дискомфорт при смоктанні - відразу забирай груди (як вище писала гість).
Якщо вночі дитина відтягує сосок, пару разів забираєшь і даєшь знову. Можна спробувати не забирати, а притискати головку дитини до себе. Це буде для дитини сигналом, що вона щось робить не вірно.
Ще, як варіант, чому дитина відтягує сосок. Деякі дітки дуже чуттєві, і не можуть попісяти, якщо вони вдягнуті. Якщо дитина спить в памперсі, це може викликати таки поведінку. Тут раджу просто перевірити.

Про газики. Може це більше в компетенції педіатрів, але напишу свою думку. Я би нічого спеціального не застосовувала. Навіть сама нічого не пила. Дитина повинна навчитися всьому сама. Мама може помогти частими годуваннями та носінням дитини, притискаючи животик до животика.
Малому однозначно нічого давати не потрібно.

Не зрозуміла, які проблеми з витіканням молока. Замало його чи забагато? І чи викликає це якісь дискомфорт.

Як зараз температура? Все, що написала Марі добре виконувати. Ще можна мазати: мазь Арника або Траумель С.
Носити в бюстгалтері листок капусти. Якщо це буде допомагати - добре. Якщо температура не буде падати, варто звернутися до лікаря. Не забувати про другу грудь.
Dashko Офлайн

Ярослав (11.10.07)
Марко (9.03.11)
Микита (23.12.13)

Повідомлення Naya » 18 грудня 2009, 14:29

Я вже сама заплуталася чи правильно прикладаю чи ні. Роблю все як книжка пише. Малий починає смоктати - болить нестерпно, а потім все нормально, я навіть дрімаю, а він собі смокче скільки йому треба, починає крутитися, то я вже поправляю. Болить - то через ті тріщини, я собі думаю. На одній груді було сильніше, то я її менше давала, от нагуляла лактостаз. Зараз ми з ним справилися масажиком під теплим душем і таки смокчемо ту цицю через мамимі сльози, але то лиш на початку прикладання, а потім не болить. Після годування сосок і ареола витягнуті циліндриком, то я гадаю, наче правльно прикладаю, але от через ті тріщини та після ваших коментарів вже маю сумніви. Як би тих тріщин позбутися, то я була б щаслива. А то псують всю радість ГВ.
Naya Офлайн

Почуваюся, як вдома

Повідомлення Dashko » 19 грудня 2009, 14:22

Леся, те що болить зразу після прикладання, а потім перестає це може бути. Правда, я думала, що так буває тільки перші дні після пологів. Погано, якщо спочатку нормально, а потім починає боліти і мама не може довго годувати.

Те, що лікарі казали, що прикладання добре, на жаль, нічого не означає.

Нюанси правильного прикладання:
- Сосок не повинен травмувати при попадані грудей в ротик дитини. Тому перед прикладанням треба домогтися, щоб дитина широко відкрила рот. Для цього дражнимо її об губки нижньою частиною ареоли (не соском!).
- Сосок на початку прикладання направлений на ніс.
- Дитина повинна захоплювати більшу частину знизу, бо при смоктанні рухає тільки нижньою щелепою.
- Слідкувати, щоб головка дитини не була нахилена до грудей, інакше в неї не буде можливості сильно відкрити ротик.
- При прикладанні: не груди вкладаємо дитині в ротик, а дитину "надягаємо" на груди.
- Під час смоктання не повинно бути чути ніяких звуків крім ковтання.
- Губки при смоктанні вивернуті назовні.
- Ротик дитини відкритий під кутом 140 градусів.
- Якщо забираєте груди, вкладати мізинчик в кутик ротика.

Ще один варіант: може у вас коротка уздечка язика. Лікарі нічого не казали?

І я так і не відповіла на назву теми. Так от: на грудному вигодовуванні переїсти неможливо, навіть, якщо дитина буде смоктати 24 години на добу.
Dashko Офлайн

Ярослав (11.10.07)
Марко (9.03.11)
Микита (23.12.13)

Повідомлення Naya » 30 грудня 2009, 15:42

Dashko написав:А як у вас з прикладанням справи?

З прикладанням ми наче розібралися.
Ситуація така - прикладаю, секунду болить і перестає. Думаю все-таки правильно, бо вже з чоловіком по книжці перевіряли :D . А болить певно через тріщинки - вони присихають, і коли малий починає смоктати чуть подразнюються. От з тими тріщинами: і бепантен, і компреси з обліпихового масла, і вимочування в заварці кори дуба, і змазування молочком пісял годування. Щось туго...Але сдвиги все-таки є. Надіюся скоро забуду про ці тріщини.
Крім того, якби прикладання було неправильне, то дитя не наїдалося б та не висмоктувало б добре молочко. А так мамин рятівник врятував цицю від лактостазу, все граненько розмоктав.
Те, що дитя не може переїдати на ГВ мене заспокоїло. А щодо недоїдання, то теж спокійна - судячи по тому як ми пісяємо та як накладаємо в підгузки, молочка нам достатньо.
Єдине, що ми подовгу висимо на циці - спочатку захланно гамаємо, а потім розслабляємося і відпочиваємо на ній ледь посмоктуючи.
І ще мене турбує зригування. Не завжди, але часом буває фонтаном. Десь читала що раз на день - то нормально, і нормально столова ложка після годування, але щось мені здається, що в нас більша к-сть ніж столова ложка.
І якщо дитя зригнуло, і знову тягнеться до циці - годувати, чи треба трохи почекати?
Naya Офлайн

Почуваюся, як вдома

Повідомлення Dashko » 30 грудня 2009, 19:29

Якщо соски не заживають, можливо прикладання не зовсім правильно. Чітко визначити це по малюнкам на жаль не можливо.

Обліпіхове масло треба змивати з грудей, а вам зараз це не варто часто робити. І взагалі і компреси, і вимочування, все разом не обовязково ефективніше, ніж один засіб. Я би спробувала тільки бепантеном мазати.

Спробуйте набрати столову ложку рідини і вилити її. Це набагато більше, ніж ви думаєте. Зможете визначити скільки дитина зригує. Якщо зригне, можна прикладати зразу.

Пишіть, як справи.
Dashko Офлайн

Ярослав (11.10.07)
Марко (9.03.11)
Микита (23.12.13)

Далі

Повернутись до Консультант з грудного годування

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 3 гостей