Глобальні оголошення!

А ви святкуєте день закоханих?

Модератор: Сяна

Re: А ви святкуєте день закоханих?

Повідомлення happymami » 09 лютого 2012, 02:23

я не святкую
Навчу комп'ютерної графіки. З сертифікатом чи приватно
ЗображенняЗображення
Ми можемо стримати біль, злість, сльози, любов... але стримати сміх - неможливо)))
happymami Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) акула пера (1) за тривале грудне вигодовуванн (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2500 раз.
Подякували: 5212 раз.
Діти: Хлопчик-дівчинка)))

Повідомлення ksana » 12 лютого 2012, 11:27

Святий Валентин – покровитель закоханих

Початок вшанування святого Валентина як покровителя людської любові має давню історію. Стародавні легенди розповідають про його пастирську діяльність серед молодих людей. Розповідають, що у той час імператор Клавдій II для зміцнення боєздатності своєї армії ввів заборону чоловікам одружуватися і мати дітей. Звичайно, що такий наказ розлучив багатьох закоханих. Таємно і всупереч владі єпископ благословив молодих, які бажали з’єднати своє життя. За цю свою „антидержавницьку” діяльність святий неодноразово був ув’язнений і остаточно страчений. Таким чином людська вдячність приписала йому титул покровителя закоханих і прикрасила його пам’ять багатьма легендами.

З огляду на історію цього свята, мусимо зробити деякий підсумок. По-перше у Валентинів день є виразне посилання на мученика з III століття, шанованого Римською Церквою впродовж багатьох століть аж до сьогоднішнього дня. Щонайменше маємо два місця, де зберігаються його мощі – це Терні та місцевість Б’єнтіна у Тоскані, це місця паломництв і щирого культу цього святого. Незважаючи на легендарність святого Валентина, церковне передання досить однозначно пов’язує його з покровительством людської любові, і досить вагомим підтвердженням давності цього передання є встановлення саме на 14 лютого спомину цього святого з боку Папи Геласія під кінець V століття. Традиція цього дня пройшла протягом століть аж до наших днів. Цей день став популярним, майже весь світ сьогодні принаймні один день в рік згадує ім’я святого, який, за популярністю, може позмагатися зі святим Миколаєм. І все ж таки, чому так підозріло ставляться до нього ті, які, здавалося б, повинні радіти його популярності.

Гадаю, що складається на це багато чинників. Один з найголовніших, думаю, є велика дехристиянізація цього дня. Сьогоднішній комерційний світ намагається продати якомога більше виробів, щоб заробити, і тому шукає будь-яку нагоду, щоб продавати, продавати... Різдво, Новий Рік, ще одне Різдво, ще один Новий Рік, Валентинів день, 23 лютого, 8 березня, Пасха, день... Так вже склалося, що місіонерами цього свята стали бізнесмени або бізнес-леді. Перше покоління цих підприємців, як Естер Хауленд, впроваджуючи масове виробництво «валентинових» атрибутів свята, виростало з давніх традицій, були ще закорінені в середовище, де жила віра. З часом духовність цього свята втратилась і сьогодні дуже часто пропонується певна карикатура того, чим так насправді має бути день закоханих. Тому звичайна реакція кожного віруючого на «валентинський шир-потреб» є зрозумілою.

Безсумнівно, сьогодні важко сказати, що Валентинів день є у всіх проявах суто християнським днем, але, якщо ми подивимося на справу з іншого боку, може якесь тут є добре зерно, на яке вразливе сьогоднішнє суспільство? У багатьох країнах цей день сприйнявся більшістю суспільства, народжуються нові звичаї, у кожній країні день Валентина має свої особливості. Християни завжди намагалися якимось чином «освятити» те, що було добре у язичників. Можливо і сьогоднішнім християнам слід побачити у дні святого Валентина не тільки численні зловживання, яких насправді не бракує, але й велику спрагу світу молодих людей у духовній, великій і передусім справжній любові, яку сьогодні так важко знайти. Християни завжди були експертами від любові, як це доводить історія: історія мучеників, історія святих, які любили насправді. Сьогодні нам потрібні нові святі Валентини, які вчинять чудо прозріння для сучасного світу, які подарують своє серце іншим, які зможуть сказати щиро, без тіні пожадання: «Я твій, твій Валентин!», зможуть показати справжнє джерело любові і перемінити світ... наш світ!

брат-капуцин Костянтин МОРОЗОВ
За матеріалами РІСУ. Детальніше тут
ksana Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 1
Мамуся-творець (1)
Дякував (ла): 883 раз.
Подякували: 1043 раз.
Діти: ще немає

Повідомлення ksana » 12 лютого 2012, 11:34

«Валентинки»

Слід згадати також про певний сучасний атрибут дня святого Валентина – «валентинку», записку любові (сьогодні у вигляді кольорової листівки), якою обмінюються закохані. Існує певна легенда, яка розповідає про те, що під час ув’язнення святий Валентин подружився зі сліпою дівчиною, дочкою свого наглядача. Валентин на прохання дівчини розповідав їй про світ, який вона не могла бачити. Одного разу за заступництвом святого дівчина отримала зцілення від недуги і з радістю повідомила свого друга, що світ є такий, яким вона його уявляла зі слів святого Валентина. Перед своєю смертю він залишив їй прощальну записку, в якій вона сама змогла прочитати підпис: «Твій Валентин».

Схожий підпис ми знаходимо у першій «валентинці», яка дійшла до нас з далекого XV століття. Один чоловік, Карл з Орлеану, після програшної баталії був ув’язнений у Лондонській Вежі. Звідти він писав «валентинки» до своєї дружини, одна з яких збереглася до наших часів. На ній читаємо: «Я вже згорів від любові, моя найсолодша Валентина... » з підписом, який маємо догадатися самі: «Твій Валентин».

Звичай висилати «валентинки» поширився в англосаксонських країнах у XIX столітті. У половині цього століття Естер Хауленд (1828-1904) почала продукцію «валентинських» листівок в індустріальних масштабах. У другій половині XX століття продовжилася комерціалізація свята, яка триває до сьогодні. Також слід відзначити багатство форм святкування дня Валентина у різних країнах.

брат-капуцин Костянтин МОРОЗОВ
За матеріалами РІСУ. Детальніше тут
ksana Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1)
Дякував (ла): 883 раз.
Подякували: 1043 раз.
Діти: ще немає

Повідомлення flower » 12 лютого 2012, 14:20

eney написав:мужа буде на роботі, як і на всі інші свята) ги)

Певне і я цього року буду сама. Чоловік ощасливив шо скоріш за все його не буде. А я вже бумагою червоною затарилась, сердечка вирізати.
Зображення
Зображення
flower Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2899 раз.
Подякували: 2983 раз.
Діти: Веронічка- 20.06.2011
Матвій- 2.09.2015

Повідомлення Катруся » 12 лютого 2012, 14:29

А для мене найкращий подарунок - це вийти з хати. Ми напевно підемо кудись повечеряємо, погуляємо. Вийду в люди.
Катруся Офлайн

Впевнено спілкуюся

Нагороди: 2
випускниця школи материнства (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 24 раз.
Подякували: 230 раз.
Діти: синочок Назарчик
донечка Настуня

Повідомлення Lenysa » 12 лютого 2012, 15:49

а я кожного року організовувала романтичну вечерю, якісь сюрпризи вигадувала, а цього року не маємо куди малу діти, то якщо чоловік візьме ініціативу в свої руки, то можливо і будемо святкувати, але треба буде піти в Барвінок щось йому купити.
Не судите..Не проклинайте...Не шепчитесь за спиной..перед Богом я отвечу,вы следите за собой.....
Lenysa Офлайн

Почуваюся, як вдома

випускниця школи материнства (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 164 раз.
Подякували: 164 раз.
Діти: Донечка Софійка

Повідомлення nataljka » 12 лютого 2012, 16:02

Зараз ми святкуємо день закоханих,але це свято класне коли в тебе є друга половинка,памятаю в інституті,коли була одна ,почувала себе як обділена,всі ганяють з тими квітами,а ти сам,мені здається,що комплекси навіть виникають
nataljka Офлайн

Добре орієнтуюся

Успішне грудне вигодовування (1)
Дякував (ла): 38 раз.
Подякували: 106 раз.
Діти: дівчинка і хлопчик

Повідомлення ЗІрка » 12 лютого 2012, 23:36

nataljka написав:всі ганяють з тими квітами,а ти сам

день для обраних)) легенди розповсюдити легко, люди люблять красиві історії і черговий привід для свята. я чомусь ніколи не любила цього ажиотажу з сердечками і засиллям червоно-рожевих кольорів.
Зображення
ЗІрка Офлайн

Почуваюся, як вдома

Успішне грудне вигодовування (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 258 раз.
Подякували: 953 раз.
Діти: хлопчик Андрусик

Повідомлення Ira » 13 лютого 2012, 00:41

Якось по-особливому не плануєм святкувати. Скоріше всього романтична вечеря, хіба би чоловік щось придумав, але то навряд. Ми взагалі ніколи не святкуєм День Св.Валентина якось помпезно, бо в нас річниця весілля цього ж місяця, то для нас більше свято - свято створення нашої сім"ї!
Ira Офлайн

Почуваюся, як вдома

випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1)
Дякував (ла): 326 раз.
Подякували: 390 раз.

Повідомлення mala-karta » 13 лютого 2012, 01:15

я б із задоволенням кудись би сходила.
Але так як таке бажання буде не тільки в мене, і, мабуть, кругом все буде забито, то, певно святкуватимем вдома :)
Замовлю в чоловіка піцу (він класно її робить, Повар все таки, хі-хі)
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3590 раз.
Подякували: 3167 раз.
Діти: Хлопчик Ромчик
Хлопчик Андрійко

Поперед.Далі

Повернутись до Поговоримо про свята

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей