Глобальні оголошення!

Розмова християнки з християнами )))

Модератори: олеся, Tajga

Re: розмова християнки з християнами )))

Повідомлення Перлинка » 11 лютого 2012, 21:33

мешканка написав:
Перлинка написав:
мешканка написав:І всі догми, укладені Церквою, вважаються непомильними...

А ти мені казала, що Католицька Церква є непомильною...

хіба це не одне й те ж :хм:

Звичайно ні, Католицька Церква-це вся величезна структура, всі віруючі, священики, монахи, катихити і т.д. Згідно твого твердження, будь хто, що належить до К.Ц. , не може помилятись, а то нонсенс.

Непогреши?мость (также Безоши?бочность [1]) Римского папы (лат. Infallibilitas — «неспособность заблуждаться») — догмат Римско-католической Церкви, утверждающий, что, когда Папа определяет учение Церкви, касающееся веры или нравственности, провозглашая его ex cathedra (то есть, по учению РКЦ, как глава Церкви), он обладает непогрешимостью (безошибочностью) и ограждён от самой возможности заблуждаться[2].

Согласно данному догмату, вероучительная «безошибочность папы является даром Святого Духа, данным папе, как преемнику апостола Петра в силу апостольского преемства, а не из-за его личных качеств (как и любой другой христианин, Папа не ограждён от совершения грехов и нуждается в покаянии и исповеди)» [3].

Тобто всі без винятку папи ,в тому числі ті що правили в цей період http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... 0%B8%D1%8F,а також в період хресних походів,інквізицій,індульгенцій,фашизму .Були звичайними грішними людьми і лиш в момент прийняття чи проголошення догм чи інших церковних рішень ставали безгрішними та беззпомилковими ?
а тоді можна далі за своє?Цікав...цікаво...чудо із чудес :))
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
гостренький язичок (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 3766 раз.
Подякували: 4017 раз.

Повідомлення Shalimar » 11 лютого 2012, 21:40

Перлинка написав:читала ,що ти хочеш від мене почути?

и не только от Тебя...
комментарии, согласен/ не согласен... По поводу тех пояснений "отец, учитель, наставник"
и там по последнему абзацу у меня был вопрос, но никто не обратил внимания.

У меня другое представление разговоров на религиозную тему, хочется нормального, здорового, спокойного обмена мнениями, мыслями, знаниями.

Но после этой Твоей фразы расхотелось тут этим заниматься. Тем более, что остальные как ни отмалчиваются, так обижаются.
«…и вот когда попросили принести самое прекрасное из того, что есть на всем белом свете, ворона принесла свое дитя…»
Shalimar Офлайн

Я тут живу

акула пера (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 715 раз.
Подякували: 1892 раз.
Діти: Gent

Повідомлення Перлинка » 11 лютого 2012, 21:43

Папа осуществляет верховную законодательную власть в Церкви: папа (и Вселенский собор) имеет право издавать законы, обязательные для всей Церкви или для её части, толковать их, изменять или отменять их действие.

а навіщо потрібні нові закони?Якщо є нові заповіді в Новому Заповіті ,хіба цього недостатньо?

І чи можна відміняти попередні,якщо вони були прийняті як безпомилкові?
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Tajga » 11 лютого 2012, 21:47

Shalimar, тут така справа, в темі кагбе Перлинка рулить, за нею мало хто встигає. А твій постя читала, добре написано, я тільки одного на зрозуміла, що в тебе там за цитата з апокрифа "євангеліє від фоми" і як Перлинка не помітила і не прокоментувала, адже такої книги в Біблії немає.
Думати не боляче. Вірити не страшно. :)

Бережи, Господи, мою родину, щоб єдність і злагода панували в ній.
Tajga Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 2646 раз.
Подякували: 3280 раз.
Діти: Давид 19.10.2007
Тереза 7.8.2009
Лев 16.11.2011
Маргарита 8.11.13

Повідомлення Перлинка » 11 лютого 2012, 21:58

Шалімар вибач ,ти ж тільки що писала що ображатись погано :-D
Shalimar написав:"В Евангелии Фомы есть такое изречение: "Иисус сказал: Когда вы увидите того, который не рожден женщиной, падите ниц (и) почитайте его; он - ваш Отец".
Но нельзя преклоняться перед кем-либо, никого нельзя почитать. Иисус тоже ведь "рождён женщиной". Что же, Иисусу не поклоняться? Не называть Его "Отец"?" 8-o

я не можу коментувати того що написано в євангелії від Фоми,бо я її не читала і читати не хочу
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Перлинка » 11 лютого 2012, 22:00

Shalimar написав:комментарии, согласен/ не согласен... По поводу тех пояснений "отец, учитель, наставник"

не согласен,я вже свою думку на ці теми писала,для мене важливіше те що написано
Востаннє редагувалось Перлинка в 11 лютого 2012, 22:01, всього редагувалось 1 раз.
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Tajga » 11 лютого 2012, 22:01

Перлинка написав:Мешканка щось мені не зрозуміло,ти ставиш під сумнів Біблію,але не ставиш під сумнів канонічні книги та катехизис?

Перлинка написав:насмішила,Біблії практично ніхто не знає,зато мають знати біблеїстику,от саме це на спасіння не впливає

а чи вважають мене освіченою чи -ні,мені якось байдуже

За поняття "бібліїстика" я тебе спитала тільки тому, що Біблія це і є канонічні книги. :-Х А в твоєму питанні до мешканки ці два означення одного і того ж протиставляються. Да, ти права, Біблії практично ніхто не знає. :хм:

Tajga Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Тереза 7.8.2009
Лев 16.11.2011
Маргарита 8.11.13

Повідомлення Tajga » 11 лютого 2012, 22:03

Перлинка написав:я не можу коментувати того що написано в євангелії від Фоми,бо я її не читала і читати не хочу

поясни, будь ласка, своє ставлення до цього тексту, тим більше, якщо ти з ним практично не знайома, це особливо цікаво.

Tajga Офлайн

Я тут живу

Тереза 7.8.2009
Лев 16.11.2011
Маргарита 8.11.13

Повідомлення Tajga » 11 лютого 2012, 22:04

Shalimar написав:У меня другое представление разговоров на религиозную тему, хочется нормального, здорового, спокойного обмена мнениями, мыслями, знаниями.

:vo:

Tajga Офлайн

Я тут живу

Тереза 7.8.2009
Лев 16.11.2011
Маргарита 8.11.13

Повідомлення Перлинка » 11 лютого 2012, 22:17

Tajga написав:
Перлинка написав:я не можу коментувати того що написано в євангелії від Фоми,бо я її не читала і читати не хочу

поясни, будь ласка, своє ставлення до цього тексту, тим більше, якщо ти з ним практично не знайома, це особливо цікаво.

я не хочу тратити свого часу на вивчення книг,що не ввійшли до Слова Божого,хоч ти пишеш що лиш завдяки католикм ми маємо його таким як маємо,а як же православні не в рахунок?вони ж до Вашої Вселенської та Єдиновірної також не входять?

Я вірю що була Божа воля на те аби ми його отримали в такому вигляді як маємо,завдяки кому значення не має,я ж не пишу що католицька церква -це суцільне зло і нема в ній нічого і нікого доброго,через кого не міг би діяти Господь.
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Поперед.Далі

Повернутись до Духовне спілкування

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей