Перлинка написав:Tajga написав:Пацталом...
Перлинко, такий термін як біблеїстика тобі, напевне, ні про що не говорить?

звісно-ні ,я ж бо не закінчувала теологічного католицького факультету
цікаво що цей термін говорить пересічному католику який тут бє себе в груди що намагається жити за заповідями,але Біблія та Євангеліє пише через кому ,ніби то зовсім різні книги ,себто не знає що перша включає в себе другу ,звідки можу зрозуміти що в очі їх не бачив,або принаймні ніколи не відкривав
я не претендую на звання богослова ,а пишу лиш як відчуваю ,розумію ,як прочитала про це в самому Божому Слові ,якому довіряю безумовно,бо відчувала Його силу та дію у своєму житті.а всі інші людські дослідження не мають для мене жодного значення
о, закінчувати "теологічний католицький факультет" необов'язково для того, навіть факультет любого іншого віросповідання чи конфесії, достатньо бути освіченою людиною. Але не в тому суть.
просто твоя відповідь
мешканці говорить сама за себе, ти не розумієш, про що вона намагається тобі сказати, і, що найсумніше, навіть не зацікавлена в тому, щоб розуміти своїх опонентів.
А
мешканка просто хотіла тобі вказати на те, що тільки завдяки Церкві ти маєш Святе Письмо в тому вигляді і складі, в якому воно є зараз. Саме Церква визнала канонічними ці, а не інші книги і зібрала їх в Новий Заповіт. Це так, для прикладу. А біблеїстику, як науку, до речі, заснували саме протестанти. ;-)
Біблеїстика — наукова дисципліна, що вивчає різні аспекти біблійної літератури.