Глобальні оголошення!

Про віруючих, стиль життя, погляди і т.д.: офтоп

Модератори: олеся, Tajga

Re: Забобони і правда про хресних батьків

Повідомлення Перлинка » 09 лютого 2012, 13:19

о.Мартин написав:Т

Щодо Хрещення дітей... немає в Біблії сказано що хрестились чи можуть хреститись ТІЛЬКИ дорослі. Це факт.

Я вже давала кілька сторінок вище цитату з статті,але тим хто неуважно читає дозволю собі повторити
для того щоб охреститись ,у Слові Божому вказано 4 умови
-покаятись
Деяния 2:37-38

| +
Слыша это, они умилились сердцем и сказали Петру и прочим Апостолам: что нам делать, мужи братия? Петр же сказал им: покайтесь, и да крестится каждый из вас во имя Иисуса Христа для прощения грехов, - и получите дар Святого Духа.

Здесь, в ответе на вопрос: “Что нам делать?” - апостол Петр дает две ясные и определенные заповеди: во-первых, покаяться; во-вторых, креститься.

Мы уже убедились (в книге 2), что покаяние является первой реакцией, которую Бог ожидает от всякого грешника, который желает спастись. Поэтому, покаяние предшествует крещению. Крещение является внешней печатью, или подтверждением, той внутренней перемены, которая уже имеет место в результате покаяния.

-Увірувати
| +
Второе условие для христианского крещения упоминается Самим Христом в Ев. от Марка 16:15-16:

И сказал им: идите по всему миру и проповедуйте Евангелие всей твари. Кто будет веровать и креститъся, спасен будет; а кто не будет веровать, осужден будет.

Здесь Христос констатирует, что повсюду, где проповедуется Евангелие, желающие спастись должны соблюсти два условия: во-первых, уверовать, во-вторых, креститься.

Об этой же обязательности крещения говорится в эпизоде встречи Филиппа и евнуха ефиоплянина в Деяниях 8:26-39. Мы считаем, как Филипп встретился с евнухом на дороге из Иерусалима в Газу; как он увидел, что тот читает из пророка Исайи; как он взошел в колесницу; и как он проповедовал ему Евангелие страданий Христа, Его смерти и воскресения, пророчески предсказанных Исайей. Некоторое время спустя, они проезжали мимо водного источника; и по просьбе евнуха, после исповедания веры, Филипп крестил его.

Сам эпизод крещения записан в Деяниях 8:36-38:

Между тем, продолжая путь, они приехали к воде, и евнух сказал: вот, вода; что препятствует мне креститься? [/size]Филипп же сказал ему: если веруешь от всего сердца, можно. Он сказал в ответ: верую, что Иисус Христос есть Сын Божий. И приказал остановить колесницу; и сошли оба в воду, Филипп и евнух; и крестил его.
Мы видим, как первая Церковь полностью следовала заповедям Христа. Христос сказал: “Кто будет веровать и креститься, спасен будет...” Филипп сказал евнуху: “Если веруешь от всего сердца, то можно...” - то есть креститься. Евнух отвечает: “Верую, что Иисус Христос есть Сын Божий”. Мы видим, таким образом, что тот, кто желает принять христианское крещение, должен сначала исповедать веру в Иисуса Христа как Сына Божия.

Эти два первые условия крещения - покаяние и уверова-ние - непосредственно увязаны с тремя основополагающими моментами христианского вероучения, о котором идет речь в Евреям 6:1-2: во-первых, покаянием; во-вторых, верой; в-третьих, учением о крещениях. В практической жизни, как и в теории, крещение строится на основании покаяния и веры.

Обітниця доброго сумління
| +

21 Його прообраз тепер і вас спасає: це хрещення, тобто не позбуття тілесної нечистоти, але прохання доброго сумління до Бога через воскресіння Ісуса Христа, 1 Петра 3,21

Здесь Петр сравнивает христианское водное крещение с тем, что пережил Ной и его семья, спасшиеся от гнева и осуждения Божьего, верою войдя в ковчег. Внутри ковчега они избежали вод потопа:

Так и нас ныне подобное сему образу крещение, не плотской нечистоты омытие, но обещание Богу доброй совести, спасает воскресением Иисуса Христа...

Петр, в первую очередь, утверждает, что христианское крещение ни в коем случае не является омытием физической нечистоты тела. Наоборот, он подчеркивает, что основное условие христианского крещения заключается во внутренней реакции сердца верующего - “обещание Богу доброй совести”. Такое обещание возможно, как указывает Петр, благодаря вере в воскресение Иисуса Христа.

Что же лежит в основе обещания Богу доброй совести при крещении? Во-первых, смиренное признание своих грехов; во-вторых, исповедание веры в смерть и воскресение Христа во искупление наших грехов; в-третьих, окончательное удовлетворение Божьего требования через послушание в принятии крещения, чтобы иметь Библейское удостоверение спасения. Выполнив, таким образом, все требования Божьи для спасения, верующий теперь может обещать Богу добрую совесть.

Навчання

| +
Первые три условия крещения - покаяние, уверование и обещание доброй совести - сводятся к четвертому: ученичеству. В Ев. от Матфея 28:19-20, Христос посылает Своих учеников нести Евангельскую весть всем народам:

Итак идите, научите все народы, крестя их во имя Отца и Сына и Святого Духа, уча их соблюдать все, что Я повелел вам...

Здесь говорится о том, что прежде крещения нужно научить слушателей Евангелия, чтобы они пережили фазы покаяния, уверования и пообещали Богу добрую совесть. Это дает новообращенным право на крещение, которым они публично посвящают себя ученичеству.

После такого публичного посвящения, крещаемые нуждаются в дальнейшем, более глубоком и широком наставлении, для того, чтобы стать истинными учениками - сильными, разумными, ответственными христианами.

Итак, подведем итоги Библейских требований для крещения. Крещаемый сперва должен услышать достаточно из Евангельской вести, чтобы понять природу этого поступка. Затем он должен покаяться в своих грехах; исповедать свою веру в то, что Иисус есть Сын Божий; пообещать Богу добрую совесть, на основании исполнения всех Божьих требований для спасения. Наконец, он должен посвятить себя жизни ученичества.

Тепер прошу відповісти пана Мартина ,чи хоч одну умову з цього можуть виконати немовлята ,чи ,маленькі несвідомі діти?
В якому віці тоді можна хреститись? 18? 21? 33?

Коли виникне свідоме бажання і віра це зробити навіть у дитини
Чи дозвіл на Хрещення залежить від віку чи від інтелектуального чи вольового розвитку людини?

Залежить від свідомого,щирого бажання ,віри що Ісус Христос є Син Божий та принесеного плоду покаяння незалежно від віку інтелектуального чи вольового розвитку людини
Якщо немає посередників між Богом та людьми, чи можна самого себе охрестити?

Будь який християнин може хрестити того хто хоче бути християнином ,до речі наскільки мені відомо ще з дитинства таке виключення допускає й католицька церква,якщо поряд нема "посередника "
Якщо людина розумово неповносправна або має інші психічні чи розумові розлади, чи можна її охрестити?

Якщо має віру і бажання можна,якщо не має можливост їх проявляти через фізичні вади вважається блаженною,яка не підлягає осуду як і діти,яким належить Царство Небесне без будь яких умов,так говорив сам Ісус,і потреби в їх хрещенні просто нема.
чи справедливо вважати що невинне немовля,яке не встигли охрестити не потрапить на небо у випадку передчасної смерті?лиш тому що не було проведено над ним ритуалу?
а як ще тоді нехрещений розбійник ,що висів поряд з Ісусом на хресті.Йому Ісус обіцяв царство небесне без хрещення?
от Луки 23:
39 Один из повешенных злодеев злословил Его и говорил: если Ты Христос, спаси Себя и нас. 40 Другой же, напротив, унимал его и говорил: или ты не боишься Бога, когда и сам осужден на то же? 41 и мы [осуждены] справедливо, потому что достойное по делам нашим приняли, а Он ничего худого не сделал. 42 И сказал Иисусу: помяни меня, Господи, когда приидешь в Царствие Твое! 43 И сказал ему Иисус: истинно говорю тебе, ныне же будешь со Мною в раю.

Хто мав би вирішити ці питання?

Які "ці"?В християнськый церкві є пастор та братська рада або диякони ,вони приймають рішення у спірних питаннях церкви ,спираючись на Слово Боже та просячи в молитві Святого Духа допомогти прийняти вірне рішення.
але вони не називають себе посередниками між Богом та людьми не вимагають до себе особливої шани ,поклоніння,не називають лиш себе святими та отцями.Святий весь божий народ,бо освячується вірою в Ісуса Христа.

На решту выдповым пызныше,бо в мене нема світла і закінчується заряд в ноуті.
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
гостренький язичок (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 3766 раз.
Подякували: 4017 раз.

Повідомлення Перлинка » 09 лютого 2012, 14:06

Де написана заборона що не можна хрестити дітей у Біблії?

Ну вам як я зрозуміла з дописів про торгівлю в храмі окрім красномовних дій ,історій ,слів Самого Бога та апостолів описаних в Слові Божому натхненому Духом святим ,потрібно ще конкретно по кожному пункту бачити слово Заборонено ,інакше забороною спийматись не буде.

Напевно не заборонено ,сперечатись не буду,але коли нема бажання, віри,покаяння,обіцянки доброго сумління,то й плоду від хрещення нема згідно писання.
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Перлинка » 09 лютого 2012, 14:29

о.Мартин написав:Одна ікона, до речі, це ціла бібліотека відкритих богословських книг.

Звичайно,навіщо читати Біблію?повішав собі на стіні бібліотеку відкритих богословських книг-і порядок,сумління чисте
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Tajga » 11 лютого 2012, 01:03

Перлинка написав:хіба тобі не болить ,що я можу добрим католикам навести сумнів і вони перестануть споглядаючи образи вдосконалюватись в правдах віри ?бо повірять більше цитатам зі Слова Божого
...
,а не твоїм лінкам на катехизис та аргументам,які якоби є аргументам ,але яких ти не хочеш озвучувати по смішній як на мене причині

За добрих католиків я не переживаю ;-) щодо моїх лінків, сподіваюсь, що вони стануть в нагоді іншим читачам форуму. На свій рахунок можеш їх не сприймати, я була помилково вирішила, що тебе цікавить, що і чому відбувається в Католицькій Церкві. :-/
Думати не боляче. Вірити не страшно. :)

Бережи, Господи, мою родину, щоб єдність і злагода панували в ній.
Tajga Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 2646 раз.
Подякували: 3280 раз.
Діти: Давид 19.10.2007
Тереза 7.8.2009
Лев 16.11.2011
Маргарита 8.11.13

Повідомлення Перлинка » 11 лютого 2012, 01:08

Tajga написав:
Перлинка написав:хіба тобі не болить ,що я можу добрим католикам навести сумнів і вони перестануть споглядаючи образи вдосконалюватись в правдах віри ?бо повірять більше цитатам зі Слова Божого
...
,а не твоїм лінкам на катехизис та аргументам,які якоби є аргументам ,але яких ти не хочеш озвучувати по смішній як на мене причині

За добрих католиків я не переживаю ;-) щодо моїх лінків, сподіваюсь, що вони стануть в нагоді іншим читачам форуму. На свій рахунок можеш їх не сприймати, я була помилково вирішила, що тебе цікавить, що і чому відбувається в Католицькій Церкві. :-/

а до недобрих ктоликів байдуже?

лінки були дещо аморфними на весь катехизис ,я ж не даю по якомусь конкретному питанню лінк на всю Біблію

то для добрих католиків катехизис є важливішим ,авторитетнішим джерелом пізнання?
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Перлинка » 11 лютого 2012, 01:10

Tajga написав:А ще раджу почитати Катехизис Католицької Церкви тут або тут.

тобто таким чином можна відповідати всім на всі питання що до того що відбувається в кат.церкві,як я розумію?
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Tajga » 11 лютого 2012, 01:15

Перлинка написав:Якби ти більше читала Живе Боже Слово ,а не катехизис,то мала б її значно більше і сповнялася б радістю від того що таке буває і в наші дні.

:-D
і це пише людина, яка закидала мені перехід на особистості... Звідки ти знаєш мої читацькі уподобання? ;-)
Перлинка написав:Цікаво чому ти обрала посміятись з того що по молитві Бог заводив машину,а не те що по молитві з вірою зцілив мою дитину?
з цього тобі не смішно?

Я взагалі не сміялась, чесно. :vo: Навпаки, це справило на мене велике враження. Думаю, що і в моєму житті Бог творить багато чудес, коли на це Його воля. Просто про оті машини і дощі... вона якось так прозвучало... ніби як ото ти лампу потерла і прилетів джин, тобі всьо зробив. ну так мені сприйнялося, без образ. ::

Tajga Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Тереза 7.8.2009
Лев 16.11.2011
Маргарита 8.11.13

Повідомлення Tajga » 11 лютого 2012, 01:17

Перлинко, ти хочеш спілкуватись, чи публікувати свої пости? Поки я один, то ти десять, хіба це діалог?

Tajga Офлайн

Я тут живу

Тереза 7.8.2009
Лев 16.11.2011
Маргарита 8.11.13

Повідомлення Tajga » 11 лютого 2012, 01:27

Перлинка написав:
Tajga написав:
...

а до недобрих ктоликів байдуже?

лінки були дещо аморфними на весь катехизис ,я ж не даю по якомусь конкретному питанню лінк на всю Біблію

то для добрих католиків катехизис є важливішим ,авторитетнішим джерелом пізнання?

Недобрих католиків не буває, або вони не католики. ;-)
в одному з лінків був зміст з гіперпосиланнями, оскільки одночаснобуло піднято декілька питань одночасно, то я не стала вишукувати окремих статтей. ККЦ являється досить органічним викладенням віровчення, до речі, містить в собі посилання на відповідні уривки Святого письма.

Tajga Офлайн

Я тут живу

Тереза 7.8.2009
Лев 16.11.2011
Маргарита 8.11.13

Повідомлення Перлинка » 11 лютого 2012, 01:28

Просто про оті машини і дощі... вона якось так прозвучало... ніби як ото ти лампу потерла і прилетів джин, тобі всьо зробив. ну так мені сприйнялося, без образ. ::

дозволю собі повторити,якби ти більше уважно читала Боже Слово ,то зустріла б там неймовірно багато моментів ,коли Бог діє і відповідає навіть на найменші ,найдрібязковіші прохання тих хто до Нього взиває

Я вже писала колись мене з дитинства навчено що Бог дуже зайнятий,що йому не до мене ,шо треба молитись святим ,бо Йому нема коли займатись моїми проблемами ,чи я не варта спілкування з Ним ,чи не можу без посередників зробити того то й того ,не помню вже купа якихось причин ,які мене віддаляли і розділяли з Ним.Але якщо Він Вездисущий,якщо Він в моєму серці,якщо навіть волосся на моїй голові пораховано

6 Хіба п'ять горобців не продаються за два шаги? А ні один з них не забутий у Бога.

7 Ба навіть і волосся на голові у вас усе пораховане. Не бійтесь: ви вартісніші за багатьох горобців!

Тому тайга доведу до твого відома ,Йому є діло до мене як і до тебе і до всіх інших ,і Він хоче нам допомагати навіть у найдрібязковіших наших проблемах,лиш на жаль ми не хочемо у це вірити.
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Поперед.Далі

Повернутись до Духовне спілкування

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей