Глобальні оголошення!

чи можна торгувати в храмі ?

Модератори: олеся, Tajga

Re: чи можна торгувати в храмі ?

Повідомлення Перлинка » 22 січня 2012, 11:51

И вошёл Иисус в храм Божий и выгнал всех продающих и покупающих в храме, и опрокинул столы меновщиков и скамьи продающих голубей, и говорил им: написано, — дом Мой домом молитвы наречётся; а вы сделали его вертепом разбойников.
(Мф.21:12-13)

дивно,як можна очевидного не бачити
Востаннє редагувалось Перлинка в 22 січня 2012, 11:56, всього редагувалось 1 раз.
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
гостренький язичок (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 3766 раз.
Подякували: 4017 раз.

Повідомлення Перлинка » 22 січня 2012, 11:53

mala-karta написав:
Перлинка написав:а похрестять дитину чи дадуть шлюб без грошей

Перлинка, я живу коло церкви Петра і Павла.
Там хрестили малого.
Не беруть там гроші за хрещення.
Хто хоче - може дати пожертву, в храмі є скринька.

Там само і за все решту.

мала-карта,я рада що ще є такі місця

дивно що в кожному окремому храмі свої устави

думаю якшо ти не даш ,то з горла ,звісно ,ніхто виривати не буде і на лічильник не поставить ,але такси існують
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Повідомлення happymami » 22 січня 2012, 11:59

Перлинка написав:happymamiто це в єдиновірній церкві ,служителі якої вимагають називати себе" Святими Отцями",ше треба знати "точки" де релігійні ритуали прийняті в ній можна отримати без грошей?

ну я ж написала - це суто мій досвід. Може так і в усіх церквах - я у всіх не хрестила і шлюб не брала, тому написала лише за ті, які я знаю. ХЗ. Може не всі єдиновірні церкви є такими якими називаються. Адже не всі люди, які називаються ЛЮДИНА насправді такими є. Є й справжні звірі. Тому і в церкві мабуть всяке може бути, хоча я такого не стрічала. Але припущення висловила, бо чула шо люди всяке говорять. Але чи вірити людям чи ні - я не знаю
Навчу комп'ютерної графіки. З сертифікатом чи приватно
ЗображенняЗображення
Ми можемо стримати біль, злість, сльози, любов... але стримати сміх - неможливо)))
happymami Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) акула пера (1) за тривале грудне вигодовуванн (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2500 раз.
Подякували: 5212 раз.
Діти: Хлопчик-дівчинка)))

Повідомлення Перлинка » 22 січня 2012, 12:03

мешканка написав:
Перлинка написав:happymamiто це в єдиновірній церкві ,служителі якої вимагають називати себе" Святими Отцями",ше треба знати "точки" де релігійні ритуали прийняті в ній можна отримати без грошей?

Чого тобі так подобається "обпльовувати" КАТОЛИЦЬКУ ЦЕРКВУ? Отримуєш задоволення, чи заспокоюєш голос сумління?

Ми тут спілкуємось і шукааємо істину ,задаємо питання на які не хочуть відповідати священники

чому ти думаєш що всі так як ти мають сліпо приймати все чого вчить церква ,яка апріорі грішна,люба,як католицька так і православна чи протестантська ,бо складається з людей

ще в діях апостолів Св.апостол Павло звертався до церков різних міст ,які по своєму у різному були грішними

зауваж ,що то були перші християни,які ,можливо,бачили на свої очі Ісуса та апостолів , чудеса і знамення які ті робили ,але всеодно дуже швидко падали в гріхи
Востаннє редагувалось Перлинка в 22 січня 2012, 12:12, всього редагувалось 1 раз.
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Перлинка » 22 січня 2012, 12:10

happymami написав: ХЗ. Може не всі єдиновірні церкви є такими якими називаються. Адже не всі люди, які називаються ЛЮДИНА насправді такими є. Є й справжні звірі. Тому і в церкві мабуть всяке може бути

то ти кожну католицьку чи грекокатолицьку церкву (храм ,будівлю )розглядаєш окремо ?тобто як окрему незалежну одиницю ?чи як єдину цілу,за визначенням католицької церкви єдиновірну,безгрішну , підвладну Риму?
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Повідомлення happymami » 22 січня 2012, 12:17

Перлинка написав:Ми тут спілкуємось і шукааємо істину ,задаємо питання на які не хочуть відповідати священники

я думаю, таки на форумі УГКЦ треба питатися, чому у храмах торгують. Бо ми тут явно відповіді на таке питання не знайдемо, бо ми не можемо знати, чому саме так а не інакше ;)
Перлинка написав:задаємо питання на які не хочуть відповідати священники

не хоче відповідати один із священиків. Думаю, на форумі УГКЦ таки знайдуться люди, котрі захочуть відповідати на певні питання ;-)
Ну в нас дійсно нема більше компетентних, які б змогли тобі допомогти. Бо особисто мені на заважають в церкві ті кіоски
Навчу комп'ютерної графіки. З сертифікатом чи приватно
ЗображенняЗображення
Ми можемо стримати біль, злість, сльози, любов... але стримати сміх - неможливо)))
happymami Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) акула пера (1) за тривале грудне вигодовуванн (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2500 раз.
Подякували: 5212 раз.
Діти: Хлопчик-дівчинка)))

Повідомлення Перлинка » 22 січня 2012, 12:21

happymami

ти тонко натякаєш мені аби я йшла питатись в інше місце?

а тобі не дивно шо на християнському ,католицькому форумі окрім священника немає нікого компетентного?
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Повідомлення mari » 22 січня 2012, 12:29

А що всі зобов"язані відповідати??? Відповідає той хто хоче відповідати і на те питання яке хоче. У мене взагалі не має бажання відповідати а також дискутувати, тому що я наперед знаю що на 1 відповідь буде 100 уточнень що всі не праві, бо то не так і так не буде.
Якщо говорити між нами,То все починається з мами.І казочка перша у світі,І сонячна подорож в літо. Найперші легенькі сніжинки. І сяюче диво - ялинка.Від мами - і літери,Й слово,І зроблена разом обнова.Якщо говорити між нами,То все починається з мами.
mari Офлайн

Психотерапевт

Нагороди: 2
Мамуся-творець (1) жіночі посиденьки (1)
Дякував (ла): 3738 раз.
Подякували: 6894 раз.
Діти: 18 річна донька-студентка Анна Марія

Повідомлення мешканка » 22 січня 2012, 12:30

Перлинка написав:
мешканка написав:

Чого тобі так подобається "обпльовувати" КАТОЛИЦЬКУ ЦЕРКВУ? Отримуєш задоволення, чи заспокоюєш голос сумління?

Ми тут спілкуємось і шукааємо істину ,задаємо питання на які не хочуть відповідати священники

чому ти думаєш що всі так як ти мають сліпо приймати все чого вчить церква ,яка апріорі грішна,люба,як католицька так і православна чи протестантська ,бо складається з людей

ще в діях апостолів Св.апостол Павло звертався до церков різних міст ,які по своєму у різному були грішними

зауваж ,що то були перші християни,які ,можливо,бачили на свої очі Ісуса та апостолів , чудеса і знамення які ті робили ,але всеодно дуже швидко падали в гріхи

Священники не хочуть відповідати на ТВОЇ запитання, бо тобі відповідь не потрібна.
Я не "сліпо" приймаю, я ВІРЮ, і, наразі, саме Католицька Церква веде МЕНЕ до Бога, якщо ти маєш якийсь "прямий" зв"язок -користуйся ним, і дай Боже тобі спастись через нього.
ВСІ люди -грішні, будь-яка Церква складається з людей, тому в кожної, як ти кажеш, є вади і прогрішності, а ту "єдиновірність" і "непомильність", яку ВСІ протистанти закидають католикам, то тут мова йде про догми, а не про порбутові речі, людей, течії і т.д.
Конфлікт між католиками і протистантами тягнеться вже сотні років і ми тут, на форумі, його не вичерпаємо. І шкода що наша віра в спільного Бога, в Христа, нашого Спасителя, не є настільки сильним аргументом, щоб припинити розпалювати всякі недоречні конфлікти, тільки аби сказати своє "фе", тій Церкві, з якої колись "вийшла" і твоя конфесія.
мешканка Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 2726 раз.
Подякували: 2986 раз.
Діти: Дві донечки і маленький хлопчик!

Повідомлення Naya » 22 січня 2012, 12:49

happymami написав:Кажуть, в деяких церквах є такси на весілля, тощо. Чула таке. Не знаю, на скільки о офіційно, але знаю, що гроші можна дати за те, що при охрещенні дитини трбі дають гарне роздруковане свідоцтво про хрещення, чи свідоцтво про шлюб. Короче, за таке, точно знаю, гроші можуть брати. Але то не сотні гривень

:lol: :lol: :lol:
Кажуть???
Я тобі скажу з свого власного прикладу.
4 роки тому ми з чоловіком одружувалися. Домовилися в ЗАГСі про день й одразу в Катедру пішли. Я в Катедру колись часто забігала, бо працювала на Валовій, а по-друге - поряд з ЗАГСом. Так нам там одразу чітко таксу сказали: 300 грн: 100 грн священнику, 100 - хору, 100 - на прикрашання храму(хоча одружувалися ж ми не одні в той день). Ну то таке. Ми самі погодилися. Могли ж й розвернутися і піти. 100 грн треба було одразу заплатити - типу завдаток :lol:
А 200 в день весілля.
Ну прийшов назначений день. Нам молодим було не до того, доплачували батьки. Так з них здерли ще 340 грн...Вони знали, що треба доплатити 200, але ж як вони будуть торгуватися в храмі??? :crazy:
Отаке от...
Дитину хрестити там вже не було жодного бажання....
Але хрестили наші знайомі. Ми потім питали, скільки за хрестини давали. Сказав знайомий, що Святий Дух менше ніж за 150 грн не спускається на дитину...
А ти кажеш не сотні гривень... :grin: :lol:
Naya Офлайн

Почуваюся, як вдома

Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1093 раз.
Подякували: 1240 раз.
Діти: Синочки Жданчик та Мирославчик

Поперед.Далі

Повернутись до Духовне спілкування

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей