Глобальні оголошення!

Про відмінність декалогу, писання, шанування образів і т.д.

Модератори: олеся, Tajga

Re: десять заповідей

Повідомлення гра з вогнем » 22 січня 2012, 04:40

Перлинка написав:то хто має під кого підлашуватись Бог під нас ,чи ми під Нього?

симбіоз :)
на мою думку
:heart: :flag: :men:
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 3057 раз.
Подякували: 4232 раз.

Повідомлення Перлинка » 22 січня 2012, 04:45

гра з вогнем написав:Але як я вже писала, я вважаю, що віра має йти від серця, розбиратися у тому всьому - це вже сумнів. А сумнів, як відомо, від лукавого :)))))

Усе досліджуючи, тримайтеся доброго!
(1-е до солунян 5:21)
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

гостренький язичок (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 3766 раз.
Подякували: 4017 раз.

Повідомлення гра з вогнем » 22 січня 2012, 04:51

Перлинка, я думаю як ти добре пошукаєш, то знайдеш шо сумнів і пошуки це шлях до зневіри :)))

И вoт спрoсил челoвек Лукaвoгo:
Отчегo ты мне тoлькo зaдaёшь вoпрoсы и не учишь ничему?

И скaзaл Лукaвый:
Кaк невозмoжнo влить вoды в пoлный стaкaн, тaк и я не мoгу учить тебя, если ты не спрoсишь. Ибo если считaешь ты, чтo знaешь oтветы, тo кaк Я или другoй ктo-либo тебя могут научить нoвoму? Спoрить же беспoлезнo, ибo не хoтят спoрящие узнaть чтo-либo нoвoе для себя, a тoлькo дoкaзaть непрaвoту другoгo.

И если прийду я к тебе и скaжу тo-тo и тo-тo, пусть дaже сaмую тaйную тaйну, тo скaжешь ты - oтчегo же этo тaк и не инaче, или чтo не сoглaсен ты в тoм-тo и тoм-тo, или чтo не сoглaсуется этo с тем, чтo ты уже знaешь. И уйдёшь ты, a я зaплaчу.

Нo если прийдёшь ты и скaжешь, чтo не знaешь тoгo и тoгo и скaжешь - нaучи, тo тoгдa всё, чтo скaжу я, ты выслушaешь и думaть будешь не кaк сoпрoтивляться тoму, чтo услышaл, a кaк принять этo и пoнять и связaть с тем, чтo уже знaешь, и спрoсишь - ещё. И не будем мы спoрить, a будем дискутирoвaть кaк Сoкрaт с ученикaми, и рaзьяснять я буду, чтo темнo тебе и не пoнятнo.

И если сердце ты свoё oткрoешь и пoзнaешь в нём всю мaлoсть свoю, темнoту и незнaние, тo рaд ты будешь и крoхе сo стoлa небеснoгo, чтo дaть мoгу тебе я, и будешь искaть сaм. И если зaплaчешь ты, тo тoлькo oт сoзнaния мaлoсти свoей, темнoты и безсилия. И чем бoльше гoлoд будет в сердце твoём и мыслях твoих к хлебу знaния, тем бoльше пoлучишь ты, и тем бoльше рaд я буду кoрмить тебя. Зa мнoй же делo не стaнет.

A пoкa был первый вoпрoс твoй и первый oтвет мoй для тебя. И усмехнулся Лукaвый, a челoвек ЗAПЛAКAЛ.
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Shalimar » 22 січня 2012, 05:06

гра з вогнем написав:Я знаю, що у Біблії є спірні питання і спірні трактування тих чи інших постулатів віри. Але як я вже писала, я вважаю, що віра має йти від серця, розбиратися у тому всьому - це вже сумнів. А сумнів, як відомо, від лукавого :)))))
Ну если написано - не называть отцами, не создавать кумиров и идолов - то какие тут сомнения? Если четко написано)) У меня просто вопрос к тем, кто называет себя религиозным и делает вещи, противоречащие Писанию - почему они так делают???
Или что Мы тут ставили под сомнение?
Вот я, например ,человек недалекий в том всем, хочу жить по Библии - а трактовки разные - мне же надо выслушать все мнения? и определиться для себя, что я принимаю.
гра з вогнем написав:я вважаю, що ікони виконують роль наочності. а нас ще в школі вчили, що наочність повинна бути для ілюстрації думок, переконань. наочність вплаває краще за слова, доповнює їх дозволяє не втрачати зв'язок.
тут нема зв'язку з поганськими ідолами. просто людям потрібний образ (в смислі символ), видимий. який можна побачити, доторкнутися відчути, поговорити. з матеріальним образом легше говорити і легше його прийняти ніж щось уявне. яке уже за визначенням незрозуміле і аморфне.
я тоже о таком подумала, не успела написать)))
вот приходишь в пустую церковь.... ))) и только Библия из атрибутов..

А Святые - этого тоже в Библии нет? Ну, что надо великомучеников называть Святыми, молиться им... и тд.
«…и вот когда попросили принести самое прекрасное из того, что есть на всем белом свете, ворона принесла свое дитя…»
Shalimar Офлайн

Я тут живу

акула пера (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 715 раз.
Подякували: 1892 раз.
Діти: Gent

Повідомлення Shalimar » 22 січня 2012, 05:11

Перлинка написав:ну але ж ти не робиш з цього кумира і не вклоняєшся ,це просто як ілюстрація,як буває Біблія з малюнками ,мультик ,наприклад Супербіблія чи кіно

то есть просто смотреть на них можно? )) но не кланяться и не целовать?
«…и вот когда попросили принести самое прекрасное из того, что есть на всем белом свете, ворона принесла свое дитя…»
Shalimar Офлайн

Я тут живу

Повідомлення гра з вогнем » 22 січня 2012, 05:15

Shalimar особисто я не читала :) тому не в курсі як написано і де написано
можливо ще контекст важливий. а може то в шумерів ще написано
хз

я знаю, чула цю фразу "не сотвори собі ідола", але розумію її у руслі - не став щось чи когось вище за Бога

фразу з Перлинкового допису "Бог заздрісний" я взагалі не розумію і прокльонів теж. я думала Бог Всепрощающий і милостивий, навіть до тих, хто заблукали.

але мо, я шо не так розумію.

щодо жити по Біблії. Біблію писали люди. Перекладали з віку у вік, якщо почитати історичні довідки є достатньо свідчень як приписували від себе, ті. хто переписував, не говорячи вже про тих, хто перекладав.

Тому та Біблія яка є зараз - напевно дуже дуже відрізняться. від тої, що була колись.

Біблія -це швидше втілення моральних норм певного часу. Напевно Біблія сьогоднішня відрізнялася від Біблії середньовіччя.
так само як сьогоднішня церква відрізняється від середньовічної.

Все рухається, росте, розвивається.
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Перлинка » 22 січня 2012, 05:19

гра з вогнем

Церква -це люди
Біблія -Боже Слово
я сумніваюсь в досконалості та безгрішності першого ,але не сумнівюсь в досконалості другого
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Перлинка » 22 січня 2012, 05:25

Shalimar написав: я тоже о таком подумала, не успела написать)))
вот приходишь в пустую церковь.... ))) и только Библия из атрибутов..

Це незвично :) ,але замість атрибутів там присутній Сам Бог і ти цю присутність відчуваєш ,цього предостатньо
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Shalimar » 22 січня 2012, 05:27

гра з вогнем написав:а може то в шумерів ще написано

написано... Наверно, Бог и им передал.. ))

я про господа спрашивала - это что, господин?
Shalimar Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Перлинка » 22 січня 2012, 05:30

Господь (Господар, Пан) - звертання до Бога в українській мові. Має значення - "Господар", "Пан".

Господь - відображає статус Бога, як носія влади над життям і смертю, і особисто над людиною.

В християнстві

Звернення до Бога і Його Сина Ісуса Христа. Означає визнання влади Бога над усім світом взагалі, і окремо у житті людини, що звертається до Нього.

За вченням апостола Павла, той, хто називає Ісуса Христа Господом і вірить у серці, що Бог воскресив Його з мертвих, то ця людина є спасенна (Лист до Римлян 10:9)

з вікіпедії

я з цим згідна ,просто краще написано,ніж сама б написала
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Поперед.Далі

Повернутись до Духовне спілкування

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей