Поділюся з вами рецептиком моєї улюбленої запіканки.
Надзвичайно ніжна сирна запіканка
інгредієнти:
500 г сиру,
4 сирих яйця,
3 ст. л. цукрового піску (краще пудри),
2 ст. л. з верхом некислим жирної сметани,
3 ст. л. вимитого родзинок,
2 ст. л. крохмалю
(краще 1 ложку картопляного + 1 - кукурудзяного),
1 пакет ванільного цукру.
Відокремити жовтки від білків. Жовтки з'єднати з іншими інгредієнтами (крім родзинок) і дуже ретельно (!) Збити міксером (не менше 5-6 хвилин) до утворення однорідної еластичної маси. Збиті в тверду піну білки і родзинки ввести в масу і обережно перемішати лопаткою до однорідності.
Випікати в духовці при 170 градусів 40-50 хв.
Виходить ніжна запіканка по щільності трохи твердіше омлету.
P.S.: я замість родзинок даю курагу порізану на шматочки.
Останній раз пекла у формочках на кекси, вийшли порційні запіканочки. Моя мала дуже любить, інакше домашнього сиру в неї не впихнеш.