тетяночка » 28 грудня 2011, 14:45
Один священик переписав на прекрасному пергаменті, який коштував вісімнадцять золотих монет, весь Старий і Новий Завіт. Одного разу якийсь брат прийшов до нього і, побачивши книгу, забрав її. У той же день священик захотів почитати з книги. Виявивши її зникнення, він зрозумів, що її взяв той брат, але не послав спитати його, побоюючись, як би той не додав до крадіжки брехня.
Тим часом брат відправився до сусіднього міста, щоб продати книгу, і запросив за неї шістнадцять золотих монет. Покупець сказав йому:
- Довір мені книгу, щоб я міг дізнатися, чи варта вона таких грошей, - і приніс книгу тому священику, у якого цю книгу вкрали, зі словами: «Отче, поглянь на цю книгу і скажи мені, чи повинен я, на твою думку , купити її за шістнадцять золотих монет? Чи варто вона цих грошей? »
Священик відповів:
- Так, це гарна книга. Вона коштує цих грошей.
Покупець пішов до брата і сказав йому:
- Ось твої гроші. Я показав книгу священика. - Потім розповів якому. - Він знайшов її прекрасною і вважав, що вона стоїть не менш шістнадцяти монет.
Брат запитав:
- Це все, що він сказав тобі? Не додав він чого-небудь ще?
- Ні, - відповів покупець, - більше ні слова.
- Добре, - сказав брат, - я передумав. Я більше не хочу продавати цю книгу.
І він поспішив до священика і з плачем благав взяти свою книгу назад. Священик відмовився зі словами:
- Іди з миром, брат, я дарую її тобі.
Але брат відповів:
- Якщо ти не візьмеш її, я ніколи не буду мати спокою.
Коли ми діємо з мудрістю, любов'ю і молитвою, ми не тільки зможемо повернути те, що у нс вкрали, а й іншим людям допоможемо не нагрішити ще більше, і навіть покаятися у скоєному злі