Глобальні оголошення!

Порядок

Модератори: олеся, Любов

Re: Порядок

Повідомлення irinka » 23 грудня 2011, 14:10

mari незнаю як змусити себе радіти прибиранню і домашнім клопотам коли їх завжди повно :crazy: погоджуюсь зі словами гри:
гра з вогнем написав:вважаю, що здорова дитинка має все розкидати, рухатися і бавитися. це нормально, коли в хаті з дітьми - все перевернуте вверх дном.
у нас порядок довше 5 хв не тримається.

Може тому що у тебе немає маленьких дітей, які навкруги все розкидають, а навпаки росте дівчинка-помічниця яка вже сама зможе за собою прибрати :гуд:

mari написав:Домашнє господарство часто вводить в депресію, особливо молодих мам, саме тому, що воно рутинне. День у день одне і теж. Коли виходиш в декрет - особливо, після того, як вів насичене і повне подій життя, то здається, що добровільно замурував себе в монастирі. Або у в'язниці суворого режиму. Тільки термін дали не за вбивство, а за народження людини.

В мене чомусь так і є кожен день одне і те саме: прибирання :cleaning: прання, приготування їжі і догляд за дитиною. Інколи це все так надоїдає...але розуміючи що від цього нікуди не дінешся кожного ранку я встаю, пю каву, збираюсь з силами і починаю знову те саме. Бо живу по принципу "якщо я цього не зроблю, то того не зробить ніхто" :dash: Хочеться хоч трошки відпочити від цього побуту :o
Зображення

Навіть якщо ти янгол, то знайдуться люди, яким не подобається шелест твоїх крил
irinka Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 3448 раз.
Подякували: 1929 раз.
Діти: Хлопчик)

Повідомлення krapk@ » 23 грудня 2011, 15:53

я прибираю лише в суботу. Краще я ті 2 години лишніх з дитиною погуляю. А таке по дрібницях-вчу малого зибрати іграшки, коли кудась йдемо, на кухні порядок, бо є посудомийка-позапихала туда все і чистота. Ванну і туалет 2 рази в тиждень. Лахи дуже намагаюся відразу ховати або в шафу або в корзину для брудного. А взагалі для моєї кваритири хватає 3 годлини щоб прибрати.
Зображення
И дай вам Бог того вдвойне,чего желаете вы мне.

Может, у кого-то жизнь и как зебра: полоса черная, полоса белая.А у меня как радуга и сейчас мне фиолетово
krapk@ Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1369 раз.
Подякували: 1663 раз.
Діти: В нас вдома Юрський період- всіма заправляє синочок Юрчик

Повідомлення mari » 25 грудня 2011, 15:21

irinka написав:mari незнаю як змусити себе радіти прибиранню і домашнім клопотам коли їх завжди повно :crazy: погоджуюсь зі словами гри:
гра з вогнем написав:
вважаю, що здорова дитинка має все розкидати, рухатися і бавитися. це нормально, коли в хаті з дітьми - все перевернуте вверх дном.
у нас порядок довше 5 хв не тримається.

Може тому що у тебе немає маленьких дітей, які навкруги все розкидають, а навпаки росте дівчинка-помічниця яка вже сама зможе за собою прибрати

Я ТЕЖ ПОГОДЖУЮСЬ З СЛОВАМИ ГРИ, а стаття написана не мною, але мені дуже подобається, і думаю що мам у яких б не було домашніх клопотів- не має. Якраз стаття про те, щоб не бачити у прибиранні- проблеми №1 і глобальної катастрофи, а зрозуміти що по-трошки можливо все зробити.

В мене розкидає собачка, тому є чим займатись, і донька теж звісно не завжди за собою складає, як і я і чоловік.
Якщо говорити між нами,То все починається з мами.І казочка перша у світі,І сонячна подорож в літо. Найперші легенькі сніжинки. І сяюче диво - ялинка.Від мами - і літери,Й слово,І зроблена разом обнова.Якщо говорити між нами,То все починається з мами.
mari Офлайн

Психотерапевт

Нагороди: 2
Мамуся-творець (1) жіночі посиденьки (1)
Дякував (ла): 3738 раз.
Подякували: 6894 раз.
Діти: 18 річна донька-студентка Анна Марія

Повідомлення georginochka » 25 грудня 2011, 16:25

Я люблю порядок, люблю його наводити, але катастрофічно не вмію його підтримувати :oops: Та й складно мені, бо в нас багато різнокаліберних старих меблів (які і не викинеш, бо "не ми їх купували", і подіти нема куди). То навіть коли все чисто, здається, що хтось вже вїхав в квартиру, а попередні власники не встигли виїхати :) Але мене це не так щоб сильно "зачіпало" :) Глобально усїєю сімєю прибираємо по суботах :cleaning: Пилосошу 2-3 рази на тиждень, іграшки збираємо вкінці дня, або коли немає місця щоб гратися ше чимось :lol: Діти періодично розмальовують шпалери, оскубують вазони, виливають на коврик таке, що потім майже неможливо відчистити, але я ставлюсь до того спокійно - через років 5 зробимо ремонт :lol:
Хоча і в мене був період, після народження синочка, коли я була і відчаї від того, що не встигала прибирати чи ще щось по дому. Але потім зрозуміла, щ вище себе не стрибнеш, і справді
krapk@ написав: Краще я ті 2 години лишніх з дитиною погуляю.
Зображення
georginochka Офлайн

Впевнено спілкуюся

Дякував (ла): 484 раз.
Подякували: 351 раз.
Діти: Хлопчик і дівчинка

Повідомлення Liza » 25 грудня 2011, 18:20

mari
не встигла я дочитати наведену тобою статтю, як взялася до того, що вже кілька років планую зробити - скласти перелік своїх справ по дом.господарству із зазначенням періодичності виконання і з ячейками для відміток про виконання. спочатку у екзелі, а потім може на папір перенесу, коли всьо устаканю, бо комп не завжди увімкнений.
дякую тобі за статтю :)
склала я список - і дочитала статтю :). звісно, буду ще його коригувати, але хоч почала нарешті :)))
мама-спецназ
Liza Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 7
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) акула пера (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 3424 раз.
Подякували: 893 раз.
Діти: Святослав (06.09.2009),
Дарина (20.03.2012),
Ждан (22.11.13).

Повідомлення flower » 25 грудня 2011, 19:14

я глобально прибираю в суботу, деколи і серед тижня мию підлоги але то рідко не все часу хватає. генеральне прибирання роблю 2 рази в рік. Вже перед святами помила вікна, попрала і повісила назад тюль, світильники майже всі теж помила, лишається ще двері і в кухні все перемити. Надіюсь встигнути. Деколи мені ліньки щось робити то я пишу список собі що маю зробити і що чоловік має зробити в хаті і вішаю на холодильник, тоді ми стараємось кожен своє пошвидше зробити і викреслити.
Зображення
Зображення
flower Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2899 раз.
Подякували: 2983 раз.
Діти: Веронічка- 20.06.2011
Матвій- 2.09.2015

Повідомлення Nymydora » 26 грудня 2011, 04:07

Ну а я особистість творча. :oops: У мене порядок - справа спорадична і мені не дуже соромно, хоча інколи бардак напрягає, і я починаю розсувати речі по своїх місцях (десь раз на тиждень). З моїх домочадців манією порядку страждає тільки мама, яка регулярно не витримує і прибирає в мене, поки я на роботі, а малий спить. За що я їй дуже вдячна. Загалом я люблю наводити порядок, але люблю також мати на це час і натхнення (а з тим і другим напряг повний). Мій чоловік колись сказав мені, що в мене дім не на першому місці. Я образлася страшенно, а потім зрозуміла, що певно так воно і є. Інакше не сиділа б за компютером, коли в хаті голову зломити можна.
Крім того, порядок - це справа не однієї людини, а всіх, хто живе на даних метрах. Тому мене дратує, що пилосос, швабра і шмата однозначно в нашій сімейці належать мені (дякую, Денис помагає ;-) ).
Одним словом, я люблю порядок, але не вмію протримати його довше кількох годин. Мрію про доброго місетра Мускула, який би прийшов і повикидав весь мій хлам - дихати стало би легше. Заср...ці ми, от і все.
Зображення
Зображення
Мрії збуваються
Nymydora Офлайн

Я тут живу

Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2120 раз.
Подякували: 3049 раз.
Діти: Троє

Повідомлення Milichka » 26 грудня 2011, 09:43

Nymydora написав:Крім того, порядок - це справа не однієї людини, а всіх, хто живе на даних метрах.

во-во. Чисто не там де прибирають, а там де не сміттять))))

До народження Тіни у нас був практично ідеальний порядок, який протримався він поки вона не почала повзати. Але той "практично ідеальний порядок" тримався тільки на моїй ініціативі ))).

Для чоловік бардак, це коли на підлозі брудно - такий у нього стереотип. Складені горкою речі на кріслі, не прибрана зі столу посуда, розстелене ліжко - його не смущає))))

Коли в мене апатія, лінь, або просто не хочеться бути "псом цербером" - тоді у нас бардак. А ще влітку, коли в хаті нас практично немає - прибиранню не приділяю стільки уваги.

Почала читата про систему флай леді, намагаюсь втілити деякі принципи в життя
Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!
Якщо дівчинка не Принцеса для свого татка - вона ніколи не буде Королевою для свого чоловіка.
Milichka Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1381 раз.
Подякували: 983 раз.
Діти: Тінулька-симпатюлька і Тамілочка-красотулька

Повідомлення Галина » 26 грудня 2011, 11:07

Milichka написав:До народження Тіни у нас був практично ідеальний порядок, який протримався він поки вона не почала повзати. Але той "практично ідеальний порядок" тримався тільки на моїй ініціативі ))).

Для чоловік бардак, це коли на підлозі брудно - такий у нього стереотип. Складені горкою речі на кріслі, не прибрана зі столу посуда, розстелене ліжко - його не смущає))))

Точно те саме у мене. Доки Діанка не ходила в квартирі була чистота. Я вже й забула як той порядок виглядає. :oops:
Донечка то допомагає, але максимум 10 хв чисто, а далі знову іграшки, розмальовки, олівці по всій кімнаті.
Єдине, що я просто терпіти не можу, це немитий посуд. В мене через це часто з чоловіком бувають перепалки. Як прошу за собою тарілку помити, він каже, та то тільки одна тарілка хай пока полежить, назбирається тоді буду мити. Це мене вбиває. :evil:
Галина Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3341 раз.
Подякували: 2248 раз.
Діти: 3 дівчинки-красунечки

Повідомлення svetla » 26 грудня 2011, 16:50

Nymydora написав:Крім того, порядок - це справа не однієї людини, а всіх, хто живе на даних метрах. Тому мене дратує, що пилосос, швабра і шмата однозначно в нашій сімейці належать мені

Повністю з тобою згідна :scare:
Ще якби вміли всі роззуватись задодячи в квартиру з вулиці.А тоя вже точно як той цербер :dash:
А свекор на мене дивиться як на прибабахану,коли я з тряпкою повзаю і витираю ЙОГО сліди :scare:
svetla Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 2
Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 477 раз.
Подякували: 471 раз.
Діти: сестричка Оленка і братик Іванко

Поперед.Далі

Повернутись до Домашній затишок

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей