Перлинка написав:Я поки що достеменно не вивчала це питанння,але з фільмів окремих розповідей знаю що багато священників благословляли нааціонально-визвольно боротьбу ,брали участь в партизанських загонах,навіть посвячували зброю
В дитинстві родичі мене часто тягали на відправи на могилах січових стрільців та воїнів упа ,де в проповідях про них говорилось як про героїв.
Але ж ці люди вбивці...
власне я не кажу що не треба робити відправи,але мені здається що не варто було їх вчинки виставляти показовими та героїчними
Коли була школяркою,в мене був однокласник пластун і іноді запрошував на їхні заходи , вечірки,тому мала можливісь поспілкуватись.
Що можу сказати,націоналістично ,агресивно налаштована молодь,памятаю ще якусь антисемітську літературу давав почитати.
Який звязок між греко-католицькою церквою та тією організацією?
Знаю що хлопці з тієї організації часто є прислужниками в церкві ,памятаю як ходила до плащівниці ,то вже власне пластуни у формі стояли по боках як стражі.Не знаю ,правда, чи зараз таке є.
Підозрюю що націоналістичні течії та партії зрощують собі в тій організації нове покоління.
То греко-католицька церква благословляє пласт та його ідеологію?і інші сучасні нац.партії та організації?
Яким взагалі є відношення церкви до війни ?
Як мали вести себе християни допустимо під час останньої війни смиренно здатись,як німцям так росіянам ,чи взяти в руки зброю і захищати свої сімї?
Цікава тема.
Не знаю чи можна тут дописувати... Якщо ні, дівчата модератори,кудись перенесіть це будь ласка
Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!