Глобальні оголошення!

Шкода та користь дитині від мат. чи соц. становища батьків

Модератори: TaniaPicaSSo, mavpusya, Ulkanet

Re: Шкода та користь дитині від мат. чи соц. становища батьк

Повідомлення mavpusya » 09 листопада 2011, 02:50

Проблема існує. Хотіла запропонувати рольові ігри, та Наталя мене випередила. Ми часто грались із старшими братами в бандитів, то вони мене вчили, як відповідати, коли захищатись. Думаю програна кілька разів ситуація допоможе дитині швидко зорієнтуватись і дати відсіч. Ви не так давно переїхали і діткам потрібно притертись, розкрити себе.

Особисто у мене був такий досвід, що два роки прикидалась дурочкою. Перейшла в іншу школу, де навчалось достатньо дітей із багатих сімей. Я просто навчилась жартувати над собою, коли не могла дати відсіч в силу певних обставин. Дитина має навчитись хитрувати в різних випадках. І гра в різноманітні ситуації, мені здається, найлегший помічник :?
Зображення
Свобода волн и злата звон - пиратский дух не побеждён! Зображення
mavpusya Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 4072 раз.
Подякували: 1627 раз.
Діти: Дівчинка

Повідомлення Marta » 09 листопада 2011, 02:55

Перлинка написав:при тому що мама дитини ніяк на це не відреагувала

для мами це нормально, то що дивуватися дитині?..
Але це не від соц. чи мат. становища, повір, такий випадок, це просто діти і стосунки. Можуть і вдарити, можуть і штовхнути. Треба просто знайти для себе і для дочки на майбутнє якийсь варіант розвитку подій, і знати, як реагувати, потавити на місце, бо такі випадки ще будуть, щоб ти знала, як реагувати.
Marta Офлайн

Повідомлення Перлинка » 09 листопада 2011, 03:00

та колибув цей випадок ,я ще не знала шо гусі недовольні :lol:

ну і на 100 % не впевнена що то саме заздрість

а якщо таки заздрість,то як не дразнити?навмисно в лахміття вдягати?

у нас в попередньому садку в групі була дівчинка ,пізня дитина ,така розумненька,і мама її в міру свого смаку на її думку гарно вдягала,і напевно ще й внушала дитині яка та звєзда.Бо вона навіть батькам проходу не давала,вискакувала з групи і давай хвалитись,які в неї туфлі,сукня і т.д

оцій це все явно йшло на користь ,бо лідером вона була беззаперечним

я цього не прагну і не женусь ,просто мені подобається гарно вдягати своїх дітей,чому ні,якщо є можливість?
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

гостренький язичок (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 3766 раз.
Подякували: 4017 раз.

Повідомлення Перлинка » 09 листопада 2011, 03:04

Marta написав:Але це не від соц. чи мат. становища, повір, такий випадок, це просто діти і стосунки.

Як це діти і стосунки ?безпричинно мені здається у віці 4 роки такого не буває

це вже робиться свідомо,можуть бути інші причини як заздрість,але вони є обовязково

ти ж сама вище писала що проблема існує
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Повідомлення mavpusya » 09 листопада 2011, 03:12

Причина навіть у тому, що всі хлопчики із нею дружать. У мене в садочку уже була перша любов. І одна дівчинка мене не любила, бо моя перша була ї її також, а хлопчик коло мене крутився.
Зображення
Свобода волн и злата звон - пиратский дух не побеждён! Зображення
mavpusya Офлайн

Почуваюся, як вдома

Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 4072 раз.
Подякували: 1627 раз.
Діти: Дівчинка

Повідомлення Перлинка » 09 листопада 2011, 03:14

ну да,це ж тоже заздрість та ревність
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Marta » 09 листопада 2011, 03:18

Перлинка написав:та колибув цей випадок ,я ще не знала шо гусі недовольні

я впевнена, що це не заздрість. Діти ще не знають, скільки то коштує, хіба, кажу, чули щось від батьків, а в них якраз і заздрість може бути! типу "А вон та прийшла, ти бачила, яке в неї перевзуття?...Я малій такі дозволити не можу, і що вона, цікаво, хоче цим показати?.. Що вона пуп землі? Що наші діти чимось гірші?.. Чисте, акуратне, та й пішла в садік, а то - звезда!" (я чого так кажу- я таке не раз чула краєм вуха від тої ти іншої мами, тому припускаю, що таке може бути. Типу всі в групі прості, а твоя вирізняється). Але це не привід вдівати в лохмотя, це привід не звертати уваги, бо заздрісники будуть завжди, навіть коли красива і бідна, все одно і сплєтні потім пускають, і не дружать, т.д., так що не в тому діло. Діло в тому, щоб навчитися йти з високо піднятою головою і не опускатися до їхнього рівня. І не акцентувати увагу, звичайно, на якійсь матеріальній нерівності, щоб дитина в подальшому не вихвалялась- я от така, а ви ніхто. Мати собі ціну і бути впевненою в собі внутрішньо, а не зовнішньо.
Як це діти і стосунки ?безпричинно мені здається у віці 4 роки такого не буває

Ну, причина- "Іди, ти чужа, не мішай мені гратися, бо я тут граюся", от і вся причина. Мені здається, я вже писала вище, що діти навпаки, тягнуться до тих, в кого є щось краще, бо хочуть бути такими ж, мати таке ж.
А з хлопчиками- тоже може бути, що заводілі подобається той хлопчик, що дружить з твоєю дочкою.
Marta Офлайн

Повідомлення Перлинка » 09 листопада 2011, 03:34

ну не обовязково знати скільки коштує,і батьки часто не знають :)

але в такому віці вже розрізняють гарне та не гарне
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Повідомлення happymami » 09 листопада 2011, 10:22

Перлинка написав:Ну от трохи пробирають мене такі сумніви що то від заздрості,бо чому саме дівчатка бойкотують її?
Але хіба в такому віці діти вже шось в тому розуміють.

В моєї Софії в садіку теж були всякі такі штуки. Ну по перше - в групі діти між собою діляться. Одні дружать з "Марічкою", а інші - з "Алінкою". Моя Софія, яко дитина комунікабельна, була нічия. Тобто дружила однаково як з тими так і з тими. Хоча група була поділена надвоє реально і був один хлопчик, за увагу якого ті дві главарьки змагалися. Але були й такі дитячі. як моя Софа, яким по барабану уваги хлопців і всякі там змагання - вони собі були самі по собі. Може твоя мала теж попала в когорту самих по собі. То раз
Два - діти навпаки дружать з тими, в кого є щось, чого нема в них. Тому тут я думаю не про заздрість йдеться. Ну хібаби, яне знаю. В нас було так, шо хто перший в групу приніс якийсь там модний журнал, то з тим всі цього дня граються, питаються, просять подивитися. Тому та дитина навпаки в почьоті
Ну але знаєш, я пригадую ще зі школи, що до новеньких взагалі насторожено ставляться. То може в садіку теж новеньких не сприймають. Може спробуй їй дати якусь іграшку цікаву і хай не скупиться, а дозволить тим дівчаткам тою іграшкою погратися, тоді вони їх цим підкупить і вони не будуть її грузити?
ХЗ. Думаю, ждіть на розмову з вихователем. Всетаки вони точно знають, яка атмосфера в групі
Навчу комп'ютерної графіки. З сертифікатом чи приватно
ЗображенняЗображення
Ми можемо стримати біль, злість, сльози, любов... але стримати сміх - неможливо)))
happymami Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) акула пера (1) за тривале грудне вигодовуванн (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2500 раз.
Подякували: 5212 раз.
Діти: Хлопчик-дівчинка)))

Повідомлення Alisa » 09 листопада 2011, 10:33

А мені цікаво, чому всі ігнорують заявлену Перлинкою тему?

Адже соціальна нерівність це реалія будь якого дитячого колективу.
Ви думаєте, 4-річні діти не розуміють, що когось привозять в садочок на Рендж Ровері, а хтось іде пішки? В такому віці, діти вже добре розуміють, що можуть купити їхні батьки, а чого ні.
Бачать, в кого якііграшки, хто вчому ходить.
Ще візьмемо до уваги, що теперішні діти акселерати, їх ніяк не можна порівнювати з нами 4-річними.

Впевнена, Перлинка помітила щось таке, про що не може прямим текстом написати на форумі, щоб не виглядало вихвалянням.

Мене ця тема зацікавила.
Бо мене хвилює, як виростити сина самовпевненим, як навчити його не звертати увагу на матеріальні можливості інших дітей.
Як дати йому посил, дЛя досягнень тощо.
Зображення
Alisa Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1395 раз.
Подякували: 1354 раз.
Діти: синуля

Поперед.Далі

Повернутись до Виховання дитини

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 3 гостей