Перлинка написав:та колибув цей випадок ,я ще не знала шо гусі недовольні
я впевнена, що це не заздрість. Діти ще не знають, скільки то коштує, хіба, кажу, чули щось від батьків, а в них якраз і заздрість може бути! типу "А вон та прийшла, ти бачила, яке в неї перевзуття?...Я малій такі дозволити не можу, і що вона, цікаво, хоче цим показати?.. Що вона пуп землі? Що наші діти чимось гірші?.. Чисте, акуратне, та й пішла в садік, а то - звезда!" (я чого так кажу- я таке не раз чула краєм вуха від тої ти іншої мами, тому припускаю, що таке може бути. Типу всі в групі прості, а твоя вирізняється). Але це не привід вдівати в лохмотя, це привід не звертати уваги, бо заздрісники будуть завжди, навіть коли красива і бідна, все одно і сплєтні потім пускають, і не дружать, т.д., так що не в тому діло. Діло в тому, щоб навчитися йти з високо піднятою головою і не опускатися до їхнього рівня. І не акцентувати увагу, звичайно, на якійсь матеріальній нерівності, щоб дитина в подальшому не вихвалялась- я от така, а ви ніхто. Мати собі ціну і бути впевненою в собі внутрішньо, а не зовнішньо.
Як це діти і стосунки ?безпричинно мені здається у віці 4 роки такого не буває
Ну, причина- "Іди, ти чужа, не мішай мені гратися, бо я тут граюся", от і вся причина. Мені здається, я вже писала вище, що діти навпаки, тягнуться до тих, в кого є щось краще, бо хочуть бути такими ж, мати таке ж.
А з хлопчиками- тоже може бути, що заводілі подобається той хлопчик, що дружить з твоєю дочкою.