Глобальні оголошення!

З якого віку можна причащати дітей?

Re: З якого віку можна причащати дітей?

Повідомлення О-ля-ля » 29 жовтня 2011, 13:39

Хочеться і мені висловитися з даного приводу.
Ми з чоловіком вирішили. що свою дитину (їй зараз 2р. і 10 міс.) не будемо вести до Причастя поки не буде Першої Сповіді і Причастя. Але стикнулися з такою ситуацією. Я кожної неділі стараюся приймати Причастя. В нашій Церкві Причастя приймають на стоячи. Тому дитину, коли ще не вміла ходити, брала на руки і йшла. Тепер вона йде біля мене. Цього року на Паску( коли дитині було 2 і 4 міс. вона перша стала перед царськими дверима, зложивши руки на грудях, чекала причастя. Священик дав їй, хоча знав, що ми не хотіли цього практикувати. Проте вигляд дитини його підштовхнув до того (запричастив тільки Кров'ю). Тепер не знаю, як бути далі, бо дитина на Службі Божій інколи плче, що хоче Ісусика в своє серце. Ми хотіли, щоб дійсно перше Причастя було першим. Але бачу, що дитина прагне цього. Тому трохи розгубилася.
Заспокоює мене те, що наа дівчинка досить свідомо на свій вік все розуміє. Вона знає, що таке Причастя (дає визначення). знає, що таке Пресвята Трійця, майже всю Службу Божу знає на пам'ять.
Тому не знає, що робити. Пам'ятаю, що коли я була маленькою, то такої практики в Церкві не було. А так дового треба було чекати до першого Причастя і Сповіді.
О-ля-ля Офлайн

Повідомлення о.Мартин » 06 листопада 2011, 12:29

дитина все дуже добре усвідомлює!!!!
а що сталося з Ісусиком.... що Святе Причастя це сам Ісус? Так! Це Він - Добрий, Лагідний, про нас дбає, освячує, утішає! Зовсім не зарано в такому віці говорити про Причастя! Як воно насправді є! Діти довірливі! Вірять в неймовірне! Дорослі мають сумніви... а не діти! Тому Христос каже про дітей "їхнє Царство Небесне".
о.Мартин Офлайн

Наш татко

Нагороди: 1
Мамуся-творець (1)
Дякував (ла): 94 раз.
Подякували: 1058 раз.

Повідомлення о.Мартин » 06 листопада 2011, 12:34

О-ля-ля

Також каже Ісус "Пустіть дітей! Не бороніть їм приходити до Мене"
Якщо дитині даєте їсти, щоб росла і була здоровою, не потрібно забороняти їй св. Причастя для її духовного росту. Бо каже Ісус "Хто їсть Моє Тіло і п'є Мою Кров, має життя вічне".
А щодо "першого" Причастя. Це вже буде більш свідоме прийняття після першої сповіді!
о.Мартин Офлайн

Наш татко

Мамуся-творець (1)

Повідомлення олеся » 16 листопада 2011, 20:33

Отче, а якщо я не причащаюся що неділі а лише після св. Тайни Покаяння (2-3 рази в рік), а син сам не підійде до отця бо стидається можна мені його просто вести до Причастя???? і чи можна кожної неділі???
Давайте замислимося над своєю поведінкою. Перш, ніж лаяти за поведінку своїх дітей - не забувайте, вони беруть приклад з нас...
олеся Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1)
Дякував (ла): 919 раз.
Подякували: 1074 раз.
Діти: Хлопчик та ще раз хлопчик

Повідомлення о.Мартин » 16 листопада 2011, 20:35

можна... чому ні!
о.Мартин Офлайн

Наш татко

Мамуся-творець (1)

Повідомлення олеся » 18 березня 2012, 13:47

Слава Ісусу Христу! Отче скажіть, будь ласка, чи можна дитині щось їсти чи пити молоко перед тим як йдемо до церкви (вони завжди ходять до Святого Причастя)?
Давайте замислимося над своєю поведінкою. Перш, ніж лаяти за поведінку своїх дітей - не забувайте, вони беруть приклад з нас...
олеся Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1)

Повідомлення о.Мартин » 27 березня 2012, 17:10

Найкраще говорити дитині те що є! Тобто "у святому Причасті є правдивий Ісус". І що "Він дає Себе, щоб ми були святими". Ні! Ніколи не зарано говорити дітям правду.
о.Мартин Офлайн

Наш татко

Мамуся-творець (1)

Повідомлення олеся » 28 березня 2012, 23:52

о.Мартин написав:Найкраще говорити дитині те що є! Тобто "у святому Причасті є правдивий Ісус". І що "Він дає Себе, щоб ми були святими". Ні! Ніколи не зарано говорити дітям правду.

Якщо це відповідь на моє питання,то це чітка позиція ГКЦ церкви що не можна дітям їсти чи щось пити? Бо коли племінники йшли до Першого Причастя священник говорив щоб батьки дали дітям щось дома поїсти легеньке, бо бували випадки що дітям ставало погано під час Служби, можливо і від того що не їли зранку...
олеся Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1)

Повідомлення о.Мартин » 01 квітня 2012, 13:00

Не "перше святе причастя", а Перша сповідь і урочисте святе Причастя - така традиція в УГКЦ. Хоча в Римо-католиків є "Перше святе Причастя" наскільки вони не причащають дітей до того.
о.Мартин Офлайн

Наш татко

Мамуся-творець (1)

Повідомлення о.Мартин » 01 квітня 2012, 13:03

Євхаристійний піст до прийняття Святого Причастя в Католицькій Церкві триває лише одну годину.
Думаю, що всім можна встигнути поснідати 1 годину перед початком Служби Божої!
о.Мартин Офлайн

Наш татко

Мамуся-творець (1)

Поперед.Далі

Повернутись до Розмова з священиком

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість