Хочеться і мені висловитися з даного приводу.
Ми з чоловіком вирішили. що свою дитину (їй зараз 2р. і 10 міс.) не будемо вести до Причастя поки не буде Першої Сповіді і Причастя. Але стикнулися з такою ситуацією. Я кожної неділі стараюся приймати Причастя. В нашій Церкві Причастя приймають на стоячи. Тому дитину, коли ще не вміла ходити, брала на руки і йшла. Тепер вона йде біля мене. Цього року на Паску( коли дитині було 2 і 4 міс. вона перша стала перед царськими дверима, зложивши руки на грудях, чекала причастя. Священик дав їй, хоча знав, що ми не хотіли цього практикувати. Проте вигляд дитини його підштовхнув до того (запричастив тільки Кров'ю). Тепер не знаю, як бути далі, бо дитина на Службі Божій інколи плче, що хоче Ісусика в своє серце. Ми хотіли, щоб дійсно перше Причастя було першим. Але бачу, що дитина прагне цього. Тому трохи розгубилася.
Заспокоює мене те, що наа дівчинка досить свідомо на свій вік все розуміє. Вона знає, що таке Причастя (дає визначення). знає, що таке Пресвята Трійця, майже всю Службу Божу знає на пам'ять.
Тому не знає, що робити. Пам'ятаю, що коли я була маленькою, то такої практики в Церкві не було. А так дового треба було чекати до першого Причастя і Сповіді.