Глобальні оголошення!

Садок вихідного дня

Модератори: TaniaPicaSSo, mavpusya, Ulkanet

Re: Хочу давати дитину в приватсадок

Повідомлення pan_kotskyy » 12 липня 2011, 01:14

Nymydora написав:
Люська* написав:Вибачте, що не вказала із якого я міста. Я живу в Ужгороді.

:istereka: :istereka: :istereka: оце розчарування
я думаю, що те, що не плаче, вже плюс. А їсти і пити почне, дайте дитині час.

Nymydora, в Тернополі теж є приватні садки, не знаю чи там так само класно як в Ужгороді, але поцікавитись можна. Тре просити малу-карту, вона моніторила ті заклади дуже ретельно.
Мала-карта, розкажи про ситуацію в нас, що де і пачьом ;-)
ЗображенняЗображення
pan_kotskyy Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 4
за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1925 раз.
Подякували: 1575 раз.
Діти: хлопчик, дівчинка

Повідомлення mala-karta » 12 липня 2011, 07:14

Знаю 2 - один в центрі, другий в Гаях Гречинських (коло Подолян).
З тих, що тільки "дивився", то в центрі всім подобається, а в гаях - то як кому.
В центрі є мінус - там нема огородженої території.
Але в групах дуже гарно, коли ми там були, то з дітками на вулиці вихователька гарно гралася (такого в звич садочках помітила аж 1 раз).
Ну і звичайно іграшки - в групі є гірка, для прогулянок є навіть самокати.
З розповідей знайомих, дитина яких відвідувала той садочок, з дітками гарно займаються (там нема чогось надзвичайного, але діток і читати навчать, і співати). Діток в групі 10-12 (офіційно може бути до 15)
Тобто, це звичайний садочок, в якому роблять все, що мали би робити в звичайному садочку.
Він розташований в приміщенні колишнього садочку (ще й номер є, №4), тобто, там все по нормах.
А, ще знайомі розказували, що коли дитина перший день там (чи перші дні), то маму навіть питають, що дитина любить їсти, щоб їй приготувати саме те. Ще перші два тижні даються на адаптацію, тобто дитина ходить півдня і оплата, відповідно, 50%.

Той що в Гаях - то частина приватного будинку. Там 1 група, різновікова (за словами власниці - десь 17 чоловік, точно не згадаю. І знову ж, за словами власниці, там як по нормах пише, що на одну дитину має бути 7-8 метрів (можу трохи прибрехати цифру), то в них та норма виконується і є ще запас). Займаються по методиці монтесорі. Якщо відгуки тих, хто тільки бачив - різні, то відгуки тих, хто там таки був (вірніше, їх дитина) - тільки позитивні. З ними півдня займається монтесорі-педагог, дітки багато гуляють. Батьки (на яких мені вдалося натрапити) тим, що групи різновікові - задоволені, кажуть, що менші тягнуться до старших, а старші вчаться доглядати за меншими. З таких "простих" показників - діток теж там вчать читати (і, за словами однієї мами, батьки не надто займалися отим читанням, тобто дитина навчилася читати якраз в садочку).

Ціни там і там - приблизно однакові. В гаях трішки дорожче, якщо дитина з якихось причин пропускає садочок.
Не знаю як в гаях, в центрі потрібні всі прививки (або офіційний папір від лікаря, що прививок нема бо протипоказання чи нема вакцин), і медогляд - як у звичайний садочок.
Ага, коли говорила з власницею садочку в Гаях - то вона рекомендувала давати в садочок дитину ближче до 3, або вже і після 3.
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3590 раз.
Подякували: 3167 раз.
Діти: Хлопчик Ромчик
Хлопчик Андрійко

Повідомлення pan_kotskyy » 12 липня 2011, 14:23

mala-karta написав:
Не знаю як в гаях, в центрі потрібні всі прививки (або офіційний папір від лікаря, що прививок нема бо протипоказання чи нема вакцин), і медогляд - як у звичайний садочок.

Тю, а я розмріялась,що якщо приватний, то прививки якраз не обов'язкові...
ЗображенняЗображення
pan_kotskyy Офлайн

Почуваюся, як вдома

за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)

Повідомлення Люська* » 12 липня 2011, 22:39

mala-karta , а скільки коштує? Просто цікаво.
Я так розумію, що то офіційний садочок і документи всі є? Бо в нас ми їх називаєм приватними, але це просто люди які роблять сприятливі умови і сидять із дітками. Документів ніяких. Та й щоб сидіти із 3-4 дітками, хто буде вихожувати документи!? А прививки не обовязкові. Однак просили, щоб здали аналізи чи нема глистів і заганаліз крові. Але я це і без них дитині робила.
Люська* Офлайн

Повідомлення mala-karta » 26 липня 2011, 06:18

Люська*,
65 грн/ 20 грн в центрі, і 70 грн/35грн в Гаях - ціна за день коли ходить/неходить.
Той що в центрі - документи є всі. Той що в Гаях, не знаю, але, мабуть, також.
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3590 раз.
Подякували: 3167 раз.
Діти: Хлопчик Ромчик
Хлопчик Андрійко

Повідомлення Люська* » 11 жовтня 2011, 00:02

Походив мій малий 2,5 місяці в цей "рай" і забрала я дитину. Зараз свекруха сидить із дитиною. А далі будем думати що і як.
Люська* Офлайн

Повідомлення Nymydora » 11 жовтня 2011, 00:05

а чо?
Зображення
Зображення
Мрії збуваються
Nymydora Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2120 раз.
Подякували: 3049 раз.
Діти: Троє

Повідомлення Shalimar » 13 жовтня 2011, 13:48

А расскажите, пожалуйста, какие условия приема в частный и в гос. садик?

Мала-карта, можешь дать контакты сада в центре? о котором Ты писала
спс
«…и вот когда попросили принести самое прекрасное из того, что есть на всем белом свете, ворона принесла свое дитя…»
Shalimar Офлайн

Я тут живу

акула пера (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 715 раз.
Подякували: 1892 раз.
Діти: Gent

Повідомлення Люська* » 17 жовтня 2011, 00:03

Список фе дуже великий. Той шикарний двір замилює батькам очі, а насправді не так все добре. Найбільшою проблемою є те, що беруть хворих дітей. Малого не встигала вилікувати, як знов щось захворів. Ще й дзвонили, що чому не веду хворого, вони ніс покапають. Може іншим батькам таке підходить, але точно не мені. Я тому і давала дитину туди, щоб менше вірусів і менше хворів. Ще в простому садівку хоч якась відповідальність, а там кому що я предявлю. Та й у простому хоч програма є і дітьми займаються. Тих хоч багато. Добре, що дитина зараз дома із бабою, так краще.
Люська* Офлайн

Повідомлення pan_kotskyy » 17 жовтня 2011, 00:39

Люська* написав:Список фе дуже великий. Той шикарний двір замилює батькам очі, а насправді не так все добре. Найбільшою проблемою є те, що беруть хворих дітей.

Наскільки знаю, в звичайні садки теж хворих дітей приводять, батькам на роботу, а дитину з ліками в садок... не всі так роблять, але знаю що така практика існує.
Люська* написав:Ще й дзвонили, що чому не веду хворого, вони ніс покапають.

Ну що тут скажеш... турбуються про заробіток
Люська* написав:Ще в простому садівку хоч якась відповідальність, а там кому що я предявлю. Та й у простому хоч програма є і дітьми займаються. Тих хоч багато.

Ось тут не ясно, в приватному садку та ж відповідальність за дитину що і в звичайному, не вловлюю різниці, що саме не можна пред'явити в приватному, а можна в звичайному садку?
І якщо нема програми занять з дітками, що дивно, 5 - 6 діток легше організувати ніж 20..., то яка перевага того садку крім того, що там менше діток в групі і, можливо, харчування краще (якщо краще) :?

Мдаа, розвіяла своє уявлення про приватні садки, я то уявляла трохи оптимістичнішу картину. Може, ще садок садку рознь, але ...є над чим вкотре задуматись.
ЗображенняЗображення
pan_kotskyy Офлайн

Почуваюся, як вдома

Поперед.Далі

Повернутись до Няні, садочки

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей