mala-karta » 12 липня 2011, 07:14
Знаю 2 - один в центрі, другий в Гаях Гречинських (коло Подолян).
З тих, що тільки "дивився", то в центрі всім подобається, а в гаях - то як кому.
В центрі є мінус - там нема огородженої території.
Але в групах дуже гарно, коли ми там були, то з дітками на вулиці вихователька гарно гралася (такого в звич садочках помітила аж 1 раз).
Ну і звичайно іграшки - в групі є гірка, для прогулянок є навіть самокати.
З розповідей знайомих, дитина яких відвідувала той садочок, з дітками гарно займаються (там нема чогось надзвичайного, але діток і читати навчать, і співати). Діток в групі 10-12 (офіційно може бути до 15)
Тобто, це звичайний садочок, в якому роблять все, що мали би робити в звичайному садочку.
Він розташований в приміщенні колишнього садочку (ще й номер є, №4), тобто, там все по нормах.
А, ще знайомі розказували, що коли дитина перший день там (чи перші дні), то маму навіть питають, що дитина любить їсти, щоб їй приготувати саме те. Ще перші два тижні даються на адаптацію, тобто дитина ходить півдня і оплата, відповідно, 50%.
Той що в Гаях - то частина приватного будинку. Там 1 група, різновікова (за словами власниці - десь 17 чоловік, точно не згадаю. І знову ж, за словами власниці, там як по нормах пише, що на одну дитину має бути 7-8 метрів (можу трохи прибрехати цифру), то в них та норма виконується і є ще запас). Займаються по методиці монтесорі. Якщо відгуки тих, хто тільки бачив - різні, то відгуки тих, хто там таки був (вірніше, їх дитина) - тільки позитивні. З ними півдня займається монтесорі-педагог, дітки багато гуляють. Батьки (на яких мені вдалося натрапити) тим, що групи різновікові - задоволені, кажуть, що менші тягнуться до старших, а старші вчаться доглядати за меншими. З таких "простих" показників - діток теж там вчать читати (і, за словами однієї мами, батьки не надто займалися отим читанням, тобто дитина навчилася читати якраз в садочку).
Ціни там і там - приблизно однакові. В гаях трішки дорожче, якщо дитина з якихось причин пропускає садочок.
Не знаю як в гаях, в центрі потрібні всі прививки (або офіційний папір від лікаря, що прививок нема бо протипоказання чи нема вакцин), і медогляд - як у звичайний садочок.
Ага, коли говорила з власницею садочку в Гаях - то вона рекомендувала давати в садочок дитину ближче до 3, або вже і після 3.