Глобальні оголошення!

Квіти на городі :)

Модератор: Natalinda

Re: Квіточки в домашніх умовах

Повідомлення ksana » 10 жовтня 2011, 22:22

мені подарували троянди (букет, без кореня), хочу їх посадити. як краще це зробити?
ksana Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 1
Мамуся-творець (1)
Дякував (ла): 883 раз.
Подякували: 1043 раз.
Діти: ще немає

Повідомлення Natalinda » 11 жовтня 2011, 00:54

ksana може бути трохи пізнувато таке робити, та спробувати можна.
Найпростіше то розрізати трояндовий "штурпачок" на частинки, біля голочок, зрізи повинні бути косими. Листочки теж потрібно обрізати залишивши їх пополовинці, максимум 2. Якщо є можливість то потримати ті нарізані "штурпачки" в стимуляторі коренеутворення (так я собі переклала слово "корнеобразования"))) ), зробити в землі невеличку луночку, всипати бодай пригоршню піску (в ідеалі річного) запхати ті "штурпачки" десь так на 2 см, полити і накрити все те діло скляною банкою і так троха втиснути її в землю. І залишити так до липня місяця не відкриваючи, лиш час від часу поливаючи.
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Повідомлення гра з вогнем » 05 січня 2012, 02:07

у мене вже тюльпани пропросли а гіацинти попускали суцвіття :shock: :crazy: :o
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 3057 раз.
Подякували: 4232 раз.

Повідомлення Natalinda » 05 січня 2012, 02:09

гра з вогнем так це ж добре, чи ти на коли цвіту чекала?
Ох а я нічого не посадила на зиму, не встигла((( А так зотіла крокусів :-|
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)

Повідомлення гра з вогнем » 05 січня 2012, 02:10

я думала навесні повилазять
гіацинти я так і лишила на грядці, а тюльпани викопувала і в жовтні садила.
то вони вже взяли і повилазили. змерзнуть мені :(((
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Natalinda » 05 січня 2012, 02:12

гра з вогнем то то не в горщиках а на вулиці??? :shock:
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Повідомлення гра з вогнем » 05 січня 2012, 02:14

ага :omg:
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Natalinda » 05 січня 2012, 02:27

гра з вогнем о то й справді шкода, і навтіь не знаю шо тобі підказати. А не маєш нічого шо б за мість мульчі було, ну типу тирси якої, може б прикрила трохи і вони не змерзнуть, мали б в рості призупинитися :? Ідеально певно було б якесь агроволовно :?
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Повідомлення гра з вогнем » 18 лютого 2012, 01:55

я їх пакетами пластиковими понакривала :крейзі: , коли мороз був. вроді не померзли.
от думаю може витащити їх на західну сторону, щоб швидко квіточки попускали?

куив мені чоловік на валентина Розу (моя минулого року стала шипшиною і пропала }-] ) тре повчитися на помилках і якось по новому її садити.
я так розумію по любе ставити на схід, бо на заході їй спекотно сильно, а притіняти я не знаю як і не маю як.

певно грунт тре переміняти і якийсь інший зробити.

а що ще порадите????

і може знате якісь квіти, що палючого сонця не бояться. так хочу на патіо шось вирощувати. (^^)
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Повідомлення irinka » 16 березня 2012, 18:04

Як зберегти троянди довше
1. Троянди слід обов'язково підрізати см на 3-4 перед тим, як ставити у вазу. Але тут є кілька нюансів:

-для підрізування треба вибирати ніж (або секатори) з лезом з нержавіючої сталі, інакше взаємодія з металом викличе окислювальні процеси;
-підрізати троянди треба у воді, тому що це перешкодить попаданню в них пухирців повітря, які, в свою чергу, завадять квітці насичувати кисень;
-після того, як Ви підрізали троянду, розріжте ще її кінець хрест-навхрест, тобто вздовж і впоперек, сантиметра на 2-3. Це збільшить площу зіткнення троянди з водою.

2.Як зберегти троянди довшеОбірвіть або зріжте всі листочки на троянді, які можуть стикатися з водою, тому що у вологому середовищі вони почнуть швидко гнити, поширюючи мікроби, які з радістю зашкодять всій квітці.

3. Вазу вибирайте досить високу, а води в неї наливайте приблизно відсотків на 60-70 по відношенню до довжини стебла. Наприклад, якщо Ваша троянда довжиною сантиметрів 30, під водою повинно знаходитися не менше 18 см.

4. Вода повинна обов'язково бути відстояною. Влітку - досить холодною, 10-15 градусів, а взимку в міру теплою - приблизно градусів 25.

5. Воду треба міняти кожні 5 днів, але щодня слід доливати нову порцію води. Крім того, вранці або вдень обприскуйте троянду з пульверизатора, намагаючись не потрапляти в центр бутона, лише злегка освіжайте зовнішні пелюстки.

6.Зрізані троянди не люблять: спеки, холоду, протягів, прямих сонячних променів, збитого повітря в приміщенні. Оптимальна температура повітря - 18 - 22 ° С.

7. Кожні 2-3 дні підстригайте троянди на 1-1,5 см.

Зберегти троянди довше8. На ніч переносьте квіточки або в наповнену ванну, або в таз з температурою води 7-12 ° С. Але нехай охолоджуються і насичуються вологою прямо тільки стебла, бутони ж піднімайте над рівнем води, їм розмокати ні до чого!

9. Такі заходи, як додавання у воду цукру, горілки або аспірину і обламування шипів - досить сумнівні і можуть нашкодити. Тому будьте обережні, якщо все ж вдаєтеся до вживання таких засобів!

Дотримання цих порад допоможуть зберегти Ваші троянди якомога довше, і продовжити радість від милування ними!
Зображення

Навіть якщо ти янгол, то знайдуться люди, яким не подобається шелест твоїх крил
irinka Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 3448 раз.
Подякували: 1929 раз.
Діти: Хлопчик)

Поперед.Далі

Повернутись до Дім, сад, город

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 5 гостей