Tajga » 02 березня 2011, 13:14
В мене перші пологи приймав лікар-мужчина, а другі - жінка.
Можливо, щось і залежить від статі, але, перш за все, залежить від того, що за людина твій лікар... В пологовому, де народжувала, було аж два (!) лікарі-чоловіки. Про одного йшла не дуже добра слава, а іншого всі нахвалювали. До нього якраз я вперто хотіла попасти і таки втрапила саме на його зміну... Так, уважний молодий мужчина, непоганий лікар. Невисокого зросту, не могла в ньому і запідозрити частини той сили з якою чавив мені на живіт.. :head: Можна сказати, що він спас мене та малого як мінімум від кесарського, бо потуги були лише на капільниці і взагалі... :( і проблем після пологів в нас було мінімумум, але... Якби ж то він сам не був частково причетний до того, що склалася саме така ситуація... Запізно виявилось, що це не мій тип лікаря... Мені треба все пояснювати, що відбувається, говорити зі мною, тримати контакт... Така я вже людина... Таланти цього лікаря я на жаль не змогла оцінити, бо більшу частину часу він сидів на стільчику і позирав на годинник, чухав лоба, щось собі медитував... Перекидався з акушеркою якимись шифрами... Це мне страшенно дратувало... Кінець-кінцем перейми зникли...
Натомість другого разу мені пощастило більше. Лікарка і підбадьорювала, де треба, і спілкувалася. А головне, мені чітко давали зрозуміти, що все нормально і йде, як має бути.
Дуже переживаю, як буде наступного разу, бо мало можливості обрати собі лікаря. А в кого така можливість є, то раджу не нехтувати нею, не дивитися на стать, а в першу чергу на особу лікаря, наскільки вона вам імпонує при всіх своїх талантах і здібностях. Чи знайдете ви спільну мову в тих важливих для вас перших годинах життя вашої дитини.
Думати не боляче. Вірити не страшно. :)
Бережи, Господи, мою родину, щоб єдність і злагода панували в ній.